שלום
אבי בן 73 עבר השתלת מוח עצם לפני כחודשיים
על פי בדיקת מוח עצם ראשונה שנערכה לאחר השתל תאי מוח העצם הינם של התורם
הוא מטופל כרגע בציקלוספורין מגנזיום ובאנטיביוטיקות שונות כטיפול מונע .
קיימת בעיה של ירידה ועלייה בטרומבוציטים זה נע כל הזמן בין 80 ל 50 .
מה יכולות להיות הסיבות לכך ?
שכחתי לציין כי הרקע להשתלה הינה AML .
שלום פרופסור בן יהודה, קיבלנו את הטלפון שלך ואנו מעוניינים לפגוש אותך בדחיפות- אבא שלי חלה בaml , לאחר השתלת מח עצם בחודש יולי, ולפני 5 שבועות הישנות של המחלה, כימותרפיה בת 4 ימים ללא השפעה, הוחלט על טיפול ב nexavar והתחיל לקבל אותה ביום חמישי האחרון. לפי מה שקראתי באינטרנט באתרים השונים, התרופה נמצאת יעילה.
מה תוכלי להוסיף לנו בנדון?
מנסים להשיג אותך בדחיפות- היתה בעיה קצת ביום רביעי בגלל מזג ההאוויר והמזכירה היתה צריכה לעזוב מוקדם.
ננסה להתקשר אלייך ביום ראשון, מקווה שנשיג אותך ונוכל להיפגש (משפחת סביטץ)
אנחנו מחיפה ומטופלים מתחילת הדרך בתל השומר במחלקת המטואונקולוגיה.
תודה רבה
שלום רב,
לאחר 6 קורסים של ABVD לטיפול בהודצקין שלב 4, התקבלו נתוני PET CT שנראו תקינים.
בפיענוח היה כתוב: "הודגשה קליטה מוקדית קלה uממוקמת cקשת הקידמית של צלע 5 משמאל. .. לציין שע"פ ה-CT עדיין הודגמה לימפאדנופיה ידועה במיצר, הממצא הבולט סובקרינלי 3.2 ס"מ ללא שינוי מהCT הקודם".
מה המשמעות של הכתוב בפיענוח?
ובנוסף, האם סיכויי חזרת המחלה גדלים אם נמצאים בשלב 4? האם סביר שיחזור?
לתשובתך אודה,
חיה
ברצוני לדעת מהם הטיםולים המקובלים בארץ עבור קו ראשון (גילוי ראשון) של MCL עבור חולים צעירים עם מחלה סימפטומטית.
הוצע לי טיפול R-CHOP/R-DHAP לחלופין 6 מחזורים + השתלת מח עצם עצמית.
האם את מכירה פרוטוקולים שונים המוצעים לטיםול בארץ ?
האם ישנם טיפולים נסיוניים בארץ במנטל בקו ראשון ?
האם ניתן לשקול טיפול עם רעילות נמוכה יותר מ-R-DHAP תוך לקיחה בחשבון של ירידה באחוזים בודדים של אפטיביות בתגובה CR ולעומת זו נזקים עקיפים מופחתים ?
תודה מראש על תשובתך
אשמח לספק כל נתונן שתרצי - חשובה לי במיוחד תשובה לגבי מחקרים וניסויים קליניים החורגים משגרת הטיפול הנהוגה כיום במנטל
תודה
שלום פר בן יהודה,אני בת 36 בריאה בדכ,סובלת מאנמיה ועשיתי בדיקות דם שהצביעו על igm גבוהה כבר תקופה ארוכה.ההמטולוגית שלחה אותי לבירורר ונמצא GLOBULIN 2121.3 .מהם התוצאות?והאם ישנה סיבה לדאגה,אם בכלל?המשך ימים ובשורות טובותאתי
יש לבחורה בת 27 בריאה לחלוטין ללא סימפטומים גידול 2.5 סמ סביב חוליה 5ת נלקחה ביופסיה פתוחה עם חשד לממאירות המטולוגית אך נשלל חשד ללימפומה, מה זה יכול להיות ?
תודה, דודה מודאגת