רציתי לברר בדקו לי נוגדנים ל KP2 זהו הריון ה 2 שלי הריון ה 1 היה בסדר גמור קיבלתי 3 מנות דם בסוף הלידה מה שנוצר לי זה נוגדנים נגד ה KP2 עכשיו יצא לי כייל 1:64 שזהו כייל משמעותי ורציתי לברר מה זה בנוסף לזה בעלי צריך ללכת לבדיקת דם לברר האם הוא יש לו את ה KP2 ואם כן חלילה לראות האם זה עבר לעובר אני בשבוע 7 שלי כרגע ומאוד מודאגת..אני בהריון שני שלי
איך אני פונה לאותו דוקטור?
פרופ' שלום רב,
אני בת 25 ולפני כשנה התחילו להתנפח לי בלוטות הלימפה - בהתחלה בקלוויקולות, אח"כ במשפעות ובבתי שחי והסיטי הדגים בלוטות נפוחות בעוד מקומות. (חוץ מכך, הוא יצא תקין)כמה זמן לאחר מכן, התחלתי לסבול מכאבי בטן (ללא תלות באוכל) שצילום ואולטרסאונד לא נתנו מענה לגביהם והבטן רוב הזמן נראית נפוחה ויש תחושת "מלאות". ובחודשים האחרונים התווסף לכל זה גם קשיי נשימה ואני נזקקת ללא מעט אינהלציות. רופא הריאות לא מצא לכך סיבה עדיין. בשבוע האחרון אני חושדת שהתחילה להתנפח לי לימפה בבטן - מה שמאד מאד מדאיג אותי.לאורך כל התקופה - בדיקות הדם יחסית תקינות (חוץ מurea נמוך, אלבומין (By ep) נמוך וגלובולין בטא-1 וגאמא גבוהים). נשללו - סרקואידוזיס, מחלות ויראליות שונות.
לפני כשנה הוצאה אחת מבלוטות הלימפה במפשעה ויצאה תקינה.
האם בעקבות ההידרדרות בחודשים האחרונים כדאי לבקש להוציא עוד בלוטה לבדיקה? האם יש טעם לפט-סיטי?
אשמח לשמוע כל רעיון שהוא למצב, אני כבר לא יודעת מה לעשות.
תודה מראש
אני נמצאת במעקב של רופאה המטולוגית אך ההחמרה במצב מטרידה אותי
בגלל זה אני תוהה אם כדאי לבקש מההמטולוגית עוד בדיקות
שמעתי ש-התרופה בשם BTK-IBRUTINIB, תיכנס תוך מספר שנים מעטות לישראל לטיפול בCLL.
שאלותיי הם :
1.האם התרופה הנ"ל הינה כדורים ביולוגים?
2. האם התרופה הנ"ל תהיה בשילוב של כימותרפיה או כתרופה בודדת ללא שום טיפול כימותרפי? כלומר, כמו כדור של CML ? או כמו כדור לסוכרת מבוגרים?
3.שמעתי מהמטולוג בכיר( לא רוצה לציין את שמו) שבסביבות שנת 2015 תכנס תרופה לטיפול . האם יש צדק בדבריו?
4. האם התרופה החדשה באמת שונה ופורצת דרך לטיפול בCLL לעומת תרופות אחרות חדשות כמו המבטרה?
בברכה
1.האם התרופה הנ"ל הינה כדורים ביולוגים? כן
2. האם התרופה הנ"ל תהיה בשילוב של כימותרפיה או כתרופה בודדת ללא שום טיפול כימותרפי? כלומר, כמו כדור של CML ? או כמו כדור לסוכרת מבוגרים?בינתיים התרופה ניתנת במחקר קליני ולא בקו ראשון בשילוב עם מבטרהזה עדיין לא נראה כמו גליבק ב-CML או כדור סוכרת במבוגרים3.שמעתי מהמטולוג בכיר( לא רוצה לציין את שמו) שבסביבות שנת 2015 תכנס תרופה לטיפול . האם יש צדק בדבריו?איני יודעת בינתיים לא אושר על ידי ה-FDA
4. האם התרופה החדשה באמת שונה ופורצת דרך לטיפול בCLL לעומת תרופות אחרות חדשות כמו המבטרה? מוקדם לומר אך נראית תרופה מבטיחה. אמור להתחיל מחקר קליני בארץ אבל בקו טיפול מתקדם ולא כטיפול ראשוני במחלה
היי רציתי להתייעץ בני אושפז וטופל בUVIG 3 פעמים עכשיו לקראת הפעם הרביעית בהמטולוגיה בבית חולים הוחלט לשנות ולתת אנטי D מה פשר ההחלטה האם היא כלכלית לא היה תופעות לוואי ופעל היפה כתגובה לא מבינה מדוע? הרי הכי מומלץ IVIG מה תופעות לוואי של אנטי D והאם זה שיקול נכון או לעבור בית חולים והמטולוג כי הוא שייך לבית חולים
יש אפשראת לעבור לבית חולים אחר ברישפוז הבא או לסרב לתרופה
רציתי לדעת האם ישנו בית חולים בארץ שמתמחה בטיפול הנ"ל יותר מבתי החולים האחרים.
אשמח לתשובה בהקדם האפשרי, זה קצת דחוף.
תודה
אני צריך בית חולים שמתמחה בסוג הזה של סרטן.
תודה רבה
פרופסור, שלום רב שוב וסליחה על ההצקות. פשוט מאוד חשוב לנו להבין כמה שיותר את הנתונים ואת המחלה עצמה.
האם ידוע לך משהו על מחקר שנערך מזה כמה שנים (מ-2008) על שילוב של Imprime, alemtuzumab and rituximab בשלב מוקדם של המחלה או כטיפול קו ראשון? כמו שהבנתי השילוב הזה אינו נחשב לכימוטרפיה ונבחן מזה זמן רב להחליף את הטיפול הסטנדרטי הקיים עכשיו. האם יש לך מידע נוסף על המחקר הנ"ל, האם נערך גם בארץ?
http://www.pharmiweb.com/pressreleases/pressrel.asp?ROW_ID=68086#axzz2GDdL5n3S