פרופסור בן יהודה שלום,
האם הנתונים אשר בכתבה שלהלן ישנו כעת את הגישה בטיפול ב-CLL?
http://www.medscape.com/viewarticle/775892
תודה רבה
פרופסור, שלום,
מדובר במחקר קליני שבחן את השינוי בגישה הטיפולית ב-CLL עם ibrutinib and rituximab במקום התרופות המקובלות כיום והשיג תוצאות מדהימות ומאוד מעודדות. האם ידוע לך משהו על כך?
אפילו יצאו עם הכותרות, הגון: GOOD NEWS.
http://www.medpagetoday.com/MeetingCoverage/ASHHematology/36342
פרופסור, תודה.
תגידי בבקשה מה זה אומר ברמה הפרקטית? במידה והמחקר הנ"ל יסתיים כעבור זמן מה ב"טוב", איך זה יבוא לידי ביטוי בטיפול ומי מיועד לו?
בדרך כלל לאחר מחקר קליני אם תרופה נמצאת יעילה היא משמשת לטיפול בחולים שנכשלו על טיפולים קודמים ולא כקו ראשון אם יש הוכחות ליעילותה בקבוצות גדולות של חולים עושים מחקר בתרופה כקו ראשון ואז היא מאושרת גם לחולים שלא טופלו קודם.
הכל מובן. תודה רבה.
פרופסור, ואם לגעת בטיפול הקיים, כמו שאתם קוראים לו בשפה המקצועית - מדד הזהב או GO-GO שזהו RFC האם יש סיכונים מסויימים בקבלת טיפול הזה מהניסיון האישי שלך ולכמה זמן בדרך כלל לפי הסטטיסטיקה והנתונים שבידיך הוא מספיק ויעיל? האם הטיפול פועל לאורך זמן של כמה שנים (במידה והמטופל מגיב טוב לטיפול)?
תגידי בבקשה מה זה אומר ברמה הפרקטית? במידה והמחקר הנ"ל יסתיים כעבור זמן מה ב"טוב", איך זה יבוא לידי ביטוי בטיפול ומי מיועד לו? האםהטיפול מיועד לאנשיםמעל גיל מסויים, בקו ראשון או שני? את יכולה קצת לפרט בבקשה?
במייל : STAM676@GMAIL.COM.
נתנאלהדר שלום,
באיזה עניין רצית שאצור איתך קשר במייל?
שלום בריאות שלמה.
אני כרגע במעקבים, האם גם אתה? רציתי לדעת ברשותך, האם גם לך יש CLL? האם אתה מכיר או שמעתה על מחקרים בתחום? האם אתה מכיר "טיפים, או עצות" בתחום כי לשמור על הCLL שקט, לאורך זמן? אשמח לדבר על כל בהרחבה במייל.
יום טוב
חשוב לציין שאמא היא זו שחולה במחלה הזו שגם היא במעקבים.
למען האמת, את כל המידע ונתונים אנו מקבלים דרך האינטרנט ובאתרים שעוסקים בתחום. חלק מהאתרים וחדשות בתחום פירסמתי בפורום הזה, אשר זכו להתייחסות של פרופסור מדהימה, דינה בן יהודה שמנהלת את הפורום הזה ואני בטוח שתוכל לעזור לך יותר בכל נושא ושאלה.
קשה לתת טיפים, אמא שלי לוקחת שלל של תוספי מזון ותכשירים מסויימים שחלקם עובדים.
בריאות שלמה לכולנו...
שלום רב
אימי בעבר עם לימפומה במפשעה בפעם הראשונה כימו ומבטרה פעם שנייה טיפול של כימו ומבטרה ולמשך שנתיים פעם בשלושה חודשין כרגע נפיחות גדוחה באזור המפשעה לדברי הפרוסור המטפל ולאחר אולטרסאונד יש דלקת עם נוזל ויש לקחת ולטורן נרות וזהו המצב מאוד מחמיר עכשיו האזור נפוח מאוד וידנה הרגשה של משיכה וקושי בהליכה אנו גרות באילת וישנו קושי ביעוץ מה ניתן לעשות ?יש לה סיטי רק עוד שבוע! האם נירוצ ולטורן יכולות לעזור?
אנא עזרתך תודה מראש שרון
תודה רבה רבה על התשובה אחרי אולטרסאונד וזריקה נקבע שאין קריש דם אלףך ישנם גושים מחר סיטי סוף סוף )באילת ממתינים זמן רב)מקווה שהתשובות יגיעו מהר בדיקות דם מראות mom גבוה אני מקווה שלא חזר לה הסרטן אחרי טיפולים של שנתיים במבטרה תודה על העזרה מקווה שנעבור בשלום וזוהי רק דלקת
בהמשך לסעיף 3, סיכוי לחולה CLL לגידולים נוספים בסבירות גבוהה יותר מהאוכלסיה ללא CLL
שאלתי, האם יש הבדל, אם קיבלתי את הCLL כתוצאה משימוש בזריקות אנברל
או שקיבלתי את הCLL מסיבה לא ידועה. לעניין שאלת גידולים ממאירים נוספים, כלומר מי שקיבל CLL ללא סיבה ברורה סיכוייו לפתח גידולים נוספים גבוה מ- מי שקיבל CLL כתוצאה משימוש ממושך בתרופות כדוגמת אנברל.
לחדד את השאלה בעצם מי שקיבל ללא סיבה ברורה CLL יש לו סיכוי יותר גבוה לפתח גידולים נוספים, כי גופו פיתח בעצמו גידול CLL .
האם יש צדק ואמת בדברי , מה את אומרת על כך.
שלום.האים NHL פוליקולרית זה מוגדר כמחלת סרטן הדם?תודה
פרופ׳ דינה שלום,
האם ידועה לך בעיה של חוסר תחושה ברגליים ( מהברך לכפות הרגליים ) לאחר הפסקת לקיחת תלידומיד, ואם כן האם יש טיפול כלשהו לבעיה ( הפסקת התלידומיד היתה לפני חצי שנה )
נ.ב -המחלה -פלסמהציטומה באגן מצד שמאל .
בתודה מראש
אילן
אפילו שעדיין לא כ״כ ברור לי מהי אותה מחלה שונה, אבל אני כבר יותר מעודדת!
תודה לך.
ולא ענית לי לגבי קבלת פציינטים בהסדר עם מכבי- אני מניחה שהתשובה שלילית....
תודה תודה תודה !!!