חולה סי אל אל .מטופל כרגע ב- COP
עם קבלת המבטרה מופיעות תופעות לוואי של גרד,נקודות אדמומיות שמתפשטות לכדי כיסוי מסיבי של הידיים בטן וגב,ועד שיעול עם הרגשת חוסר נשימה (לא תמיד).
הכמות המירבית שהצליחה בטיפטוף מאד איטי היתה סה"כ 100 סיסי - עד הופעת האלרגיה.הוזרק חומר להפסקת האלרגיה (פנרגן ?? ).
לרגע זה הוחלט על הפסקת הזרקת המבטרה.
מה מציעה כתחליף למבטרה?
פרופסור נכבדה שלום
כרגע CLL במעקב בלבד, ללא טיפול כשנה וחצי. שאלותיי כלקמן
1. האם עליי לקבל חיסון עונתי\שפעת חזירים?
2.האם עליי לקבל חיסונים כלשהם?
3.קראתי באינטרנט שלמי שיש CLL יש סיכוי גבוהה יותר מאדם רגיל לחלות בסרטן אחר? ואם כן איזה בדיקות יש לעשות כדי לגלות סוגים אחרים?
4.יש לציין, אני בן 34, קבלתי CLL כנראה כתוצאה משימוש ממושך בזריקות אנברל כנגד דלקת פרקים פסוריאטית
5.האם משום שיש לי CLL + דלקת פרקים פסוריאטית, עליי להבדק בבדיקות נוספות (מעבר לאדם שסובל רק מ - CLL)
תודה רבה על התייחסותך
1. האם עליי לקבל חיסון עונתי\שפעת חזירים?השנה מחסנים כנגד שפעת עונתית וההמלצה שכולם יקבלו בודאי כל מי שיכולה להיות לו בעיה במערכת החיסון
3.קראתי באינטרנט שלמי שיש CLL יש סיכוי גבוהה יותר מאדם רגיל לחלות בסרטן אחר? ואם כן איזה בדיקות יש לעשות כדי לגלות סוגים אחרים?יש באמת אחוז גבוה יותר של גידולים ממאירים בקרב חולי CLL אבל ברוב המקרים החולים מעל גיל 65 שזה גם הגיל שבו גידולים ממאירים שכיחים יותר. אני לא חושבת שאתה צריך לעשות בירורים מיוחדים בבוא העת (גיל 50 אלא אם כן יש לך סיפור משפחתי של גידולים במעי הגס תבצע קולונוסקופיה.
5.האם משום שיש לי CLL + דלקת פרקים פסוריאטית, עליי להבדק בבדיקות נוספות (מעבר לאדם שסובל רק מ - CLL) רק אולי רמות של אימונוגלובולינים (חלבוני חיסון) למרות שאם אין לך נטיה לזיהומים לא יהיה צורך בהתערבות(מתן חלבוני חיסון אחת לחודש)
בהמשך לסעיף 3,
שאלתי, האם יש הבדל, אם קיבלתי את הCLL כתוצאה משימוש בזריקות אנברל
או שקיבלתי את הCLL מסיבה לא ידועה. לעניין שאלת גידולים ממאירים נוספים, כלומר מי שקיבל CLL ללא סיבה ברורה סיכוייו לפתח גידולים נוספים גבוה מ- מי שקיבל CLL כתוצאה משימוש ממושך בתרופות כדוגמת אנברל.
לחדד את השאלה בעצם מי שקיבל ללא סיבה ברורה CLL יש לו סיכוי יותר גבוה לפתח גידולים נוספים, כי גופו פיתח בעצמו גידול CLL .
האם יש צדק ואמת בדברי , מה את אומרת על כך.
תודה על תשובתך .
פרופ' בן יהודה שלום,1. האם עושים מיני השתלה בארץ?2. מה דעתך באופן כללי על מיני השתלה?3. האם עושים מיני השתלה בחו"ל? אם כן, היכן?תודה רבהמושיקו