פרופ' בן יהודה שלום,1. האם עושים מיני השתלה בארץ?2. מה דעתך באופן כללי על מיני השתלה?3. האם עושים מיני השתלה בחו"ל? אם כן, היכן?תודה רבהמושיקו
פרופ' בן יהודה שלום שוחחתי איתך בעבר, אבי בן 55 חלה בלימפומה מסוגt-cell הבנתי שזהו סוג עקשני מאוד לטיפול ואכן הוא לא הגיב ל2 מחזורים של טיפול כיוטרפי כמו כן הוא מועמד להשתלת מח עצם אך הבנתי שאין טעם להשתיל עד שאין נסיגה במחלה מהטיפול הכימוטרפי, הרופאים החליטו לנסות תרופה אחרת חדשה והוא מתחיל טיפול ביום ראשון , 3 טיפולים יום כן יום לא, באשפוז יום , מעבר לזה אני קראתי כתבה שישנה תרופה בשם"דיפולטה" שהיה כתוב שהיא מיועדת למקרים של לימפומה ולחולים אשר חוו כשלון בטיפולים הכימוטרפיים הקודמים, האם את מכירה את התרופה? כמו כן אנו מאוד מאוד מודאגים ומרגישים חסרי אונים , האם ניתן להגיע אלייך לייעוף נוסף וחוות דעת באופן פרטי?
פרופסור בן יהודה, שלום,
האם זה משהו שכדי להתייחס עליו, האם ידוע לך משהו על כך?
http://www.hematologytimes.com/p_article.do?id=2551
תודה רבה
פרופסור, שלום רב,
אם לא קשה לך, תחדדי בבקשה פרט קטן:
האם המחקר הזה, הינו תגלית של אותם הרצפטורים שגילו גם ב-CML שמעכבים את ההתפתחות המחלה ובולמים אותה ומה שנשאר עכשיו זה ליישם ברמה הקלינית את המחקר הנ"ל גם ב-CLL?
http://www.nature.com/nature/journal/v489/n7415/full/nature11309.html
המון תודה
ההבדל בין CML ל-CLL שב-CML זו מחלה של גן אחד חולה בעוד שב-CLL יש מספר גנים מעורבים באותו חולה וגנים שונים המעורבים בין חולים
תודה רבה על התשובה.
האם יש סיכוי כלשהו שבעתיד הקרוב יאתרו את אותם הגנים ב-CLL?
מה אומרת הרפואה החדשנית/עדכנית? מה דעתך כפרופסור וחוקרת?
שלום,
לבעלי התגלה גידול בצורת גולה בצד שמאל של הצוואר- לפני כ-6 שנים. ברגע שאיתרנו את הגולה שלחתי אותו לרופא משפחה שנגע בגולה ואמר שזה שום דבר. הגולה גדלה אם השנים, לפעמים היא רגישה לכאב ולפעמים לא. היא כבר די גדולה, קשה למגע ולא גמישה. לאחרונה בעלי הלך שוב לרופא משפחה בגלל כאבי ראש בלתי מוסברים ועייפות גדולה, הרופא בדק שוב את הגולה ושוב אמר שזה כלום. בעלי לא ביצע בדיקות דם כבר שנים והרופא גם לא מפנה אותו לבדיקות. זה אינו גוש שומן כפי שהרופא טען כי הגוש מאוד קשה. האם מדובר פה ברשלנות רפואית ויש צורך לעשות בדיקות נוספות מעבר למישוש של רופא זה?
מאוד דואגת שהזנחנו את העניין כי הרופא הרגיע אותנו ולא ביצע שום בדיקה מעבר למישוש שתוכיח מהו גידול זה.
תודה מראש על ההתייחסות.
אני מציעה לבצע US של הצואר שיתן תשובה אם מדובר בגוש שומני או במשהו אחר. איני יודעת בן כמה בעלך אבל אם הוא לא עשה בדיקות דם במשך שנים רבות כפי שאת מתארת כדאי שיעשה בודאי אם הוא סובל עכשו מכאבי ראש ועייפות
שלום
יש לי מזה כ 4 חודשים כאב חזק מתחת לבית השחי ומול השד, באולטרסאונד ראו בלוטה מעט מוגדלת 2.6*2.5*1.8 ס"מ. עם
cortex יחסית דק
echogenic center
זה מאוד כואב כל הזמן ובלילה אני מתעוררת מהכאב
מה ניתן לעשות?
מתי זה אמור לעבור?
תודה