פרופ' היקרה
בחודש ינואר אושפזתי עקב זיהום חריג עם הגדלה של בלוטות לימפה(6 ס"מ שנעלמה לאחר חודש), יחד עם חום גבוה הזעות לילה(ישנתי עם מגבות), , ירידה מסיבית במשקל(10 קילו בחודש אני שוקל 72). לאחר בירור מקיף אצל זיהומולוג מקור הזיהום לא נמצא-נראה שעברתי את כל הבדיקות האפשריות(רובם פעמיים).
עם התקדמות הזמן ועוד ועוד בלוטות החלו להתנפח בצוואר ובמפשעה
ביצעתי ביופסיה הוצאה של 2 בלוטות מהצוואר שיצאו תגובתיות.
כרגע אני מעקב של 2 חוות דעת אצל המטולוגים בבתי חולים שונים
חוות דעת ראשונה הנחתי אותי לחזור על הביופסיה עם הוצאה גם מהצוואר וגם מהמפשעה.
סיכמתי עם ההמטולוג מחוות דעת השניה להמתין חצי שנה, זאת מכוון שויתר מ-7 חודשים אין תסמינים ואני מרגיש הכי טוב שאפשר(כל המשקל חזר). כמובן שההמטולוג הבהיר לי שאם ארגיש לא טוב לפנות אליו בהקדם
**שני ההמטולוגים טוענים כי "הסבירות ללימפומה נמוכה"**
השאלה שלי היא
לפני שבוע הצטרפו 2 בלוטות חדשות לחגיגה - בערך בגודל של 3/4 מרוחב של אצבע(נראה לי שפחות 1 ס"מ).
אני עדיין ממשיך להרגיש מצויין, מה גם שאני שאני שומר על פעילות גופנית.
האם ההגדלה של הבלוטות החדשות מצריכות שינוי בסטטוס? או שזה בסדר שאני אחכה עוד 4 חודשים?
אשמח לקבל תשובה
תודה רבה
פרופ' בן-יהודה שלום,
תודה על תשובותיך.ביצעתי שתי בדיקות סיטי בטן בהפרש של 3 חודשים.אני קוראת את שתי התוצאות ואני לא יודעת לומר מבחינת הגדלים שכתובים האם ההבדל בין שתי הבדיקות נחשב משמעותי או לא.להלן השינויים בין שתי הבדיקות מבחינת גדלי קשרי הלימפה שנמצאו. אודה לך אם תוכל לעזור לי להבין האם השינויים המתאורים בקשרי הלימפה נחשבים למשמעותיים או שאינם משמעותיים, ןלכן אין צורך למהר?
--------------- סיטי בטן מחודש מאי 2012 -------------
קשרי לימפה מוגדלים בשער הכבד בקוטר 1.3 לאורך 3.0 ס"מ מעט גדלו בהשוואה לבדיקה משנת 2006.טחול מעט מוגדל ציר אורכי 13.4 ס"מ מרקמו אחיד.קשרי לימפה בולטים בכמות מעט מוגדלים ברטרופריטונאום בקוטר 0.9 ס"מ ממצאים חדשים.קשרי לימפה בודדים פרא-איליאקליים בקוטר 0.8 ס"מ.קשרי לימה מוגדלים במפשעות בקוטר 1.3 ס"מ.
--------------------------------------------------------בהשוואה לסיטי בטן מחודש אוגוסט 2012 (3 חודשים לאחר הבדיקה שפירטתי למעלה):בשער הכבד וברטרופריטנאום נראה ריבוי בלוטות לימפה בגודל מרבי 2 ס"מ. ללא שינוי מהותי.בלוטות לימפה בגודל 1 ס"מ במפשעות ללא שינוי.טחול באורך כ 13- ס"מ ללא שינוי.לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות במיצר.לא הודגמו בלוטות לימפה בבתי השחי.סעיפים בסיגמה.סיכום: הפטו-ספלנומגליה ולימפאדנופתיה בשער הכבד וברטרופריטנאום ובמידה קלה יותרבמפשעות. ללא שינוי מהותי לעומת הבדיקה הקודמת, אך יחד עם זאת מומלץ המשך ברור.
בברכה,עודדה.
שלום
בת 36 בבדיקת דם שיגרתית
רמת ההמוגלובין היא 9.4, פריטין 1.5!!!
נבדק דם סמוי : תקין
רופא נשים אולטרסאונד + פאפ : תקין
גאסטרוסקופיה + קולונוסקופיה : תקין
מחזור : של שבוע : קצת ארוך
מה עושים מה עוד אפשר לבדוק ?
תודה גלי
לעיתים הלימפות מוגדלות יותר ולעיתים פחות. הרבה פעמים זה קורה לי בשעות הבוקר וזה גורם לי קצת לבחילה. לאיזה רופא הולכים? אילו בדיקות?
תודה רבה.
שלום רב !
אחרי טיפול 9 בגומזר רמת הטרומבוציטים ירדה והרופא נתן הנחייה של מנוחה לשבוע
האם התופעה ידועה ומה לעשות כדי שהמדדים יחזרו לנורמה ?
תודה
אלכסנדר