פרופ' בן יהודה שלום,
כיצד אפשר לקבוע תור דחוף איתך עבור חולה לימפומה פוליקולרית ?
תודה
שלום רב,
אמי חלתה ב diffuse large B cell לפני 9 חודשים. לפני 3 חודשים אמי סיימה 6 קורסים של r-chop ובנוסף 6 מבטרות. בפט סיטי לאחר 6 טיפולים שבוצע לפני כ 3 חודשים לא הייתה אבחנה חד משמעית בנוגע למחלה אלא ייתכן מחלה שרידית/תגובה ראקטבית. בעוד כשבועיים יש לאמא פט נוסף אבל היא מרגישה לפעמים כאבים. האם ייתכן שהמחלה עדיין קיימת? ואיך ייתכן שהפט לא נותן תשובה חד משמעית? שאלה נוספת- האם אדם שעובר 6 קורסים והמחלה עדין קיימת סיכויי ההחלמה יורדים?
לתשובתך הדחופה אודה.
לסיכום
:
יתכן ומדובר בארטיפקט, אולם במידה ,
CT- בכבד, ללא ממצא ברור ב FDG קליטה פוקאלית של
של הכבד או מעקב לאחר 6
-8 שבועות. MRI וקיים חשד קליני
פרופ דינה בן יהודה שלום,
לפני שבוע סיימתי סידרה של 4 טיפולים , אחת לשבוע, במבטרה 750 מ"ג כל טיפול .
שאלתי היא מתי אמורים לראות שינויים משמעותיים בתוצאות בדיקות הדם?
כגון המוגלובין , טסיות ועוד.
בברכה,
יוסי
שלום פרופסור בן יהודה . אני מטופל בגליבק שנה וחצי מגיב טוב ובבדיקה pcr כמותי לפני חודש לפי דברי הרופא המטפל 0.008 אחוז . דובר איתי אלאפשרות שבעתיד יתכן ויפסיקו לי את הגליבק כחלק מתוכנית הטיפול . שאלתי מדוע לנסות להפסיק את נטילת התרופה ? האם יש כאן שיקול כלכלי של המדינה ? למעש אני שואל מהם השיקולים המקצועים צוותהמטפל לשקול הפסקה של התרופה ? מה הסיכון בנטילת תרופה לכל החיים? תודה מראש על התשובה . מצטער על אשכול השאלות אנ פשוט קצתנלחץ מהאפשרות שיפסיקו לי את התרופה , אני מאמין מאוד ביכולות של התרופה ונוטל אותה בהדיקות ובדיקנות מדי יום.
שלום רב
אני בשבוע 13 עם קרישיות יתר מסוג פקטור 5 ליידן הטרוזיגוטי+ חוסר בפרוטאין S
מקבלת קלקסן 60 ,
בבדיקת דם יצא חריגה ב- PTT(FSL) 46.1
LAC-SCREEN-RVVT - 36
LAC-CONFIRM-RVVT -29
האם הקלקסן אינו מספיק ? האם זה מסוכן?
הנני מקבלת כימוטרפיה ABVD כבר טיפול שישי מתוך 12 שעלי לעבור. אני נמצאת בשלב 3 של המחלה.את הכימוטרפיה אני מקבלת דרך האזור הפנימי של המרפק,ואציין שהורידים מאוד כואבים לי עד רמה שאינני מצליחה לישון בלילה מכאבים.אציין שמזרימים לי את הכימו בין שעתיים לשעה וארבעים דקות ואני מרגישה שהורידים שלי לא עומדים בזה. 1.האם יקל עלי אם יזרימו את הכימו לאט יותר? 2. האם את ממליצה לעשות פיק ליין? הבנתי שזה חשוף לזיהומים לכן מאוד לא מומלץ .3. האם מתן כימו באזור המרפק לא מסכן אותי מאוד,והאם עדיף לקבלו מאזור כף היד?4. הנני נוטלת כדורי אמנד ביום הטיפול וביומים שלמחרת ויש לי הרגשה שהם מאוד מחלישים אותי. האם ניתן לוותר אליהם? (כמעט ואינני סובלת מבחילות).אודה על תגובתך.