בס"ד
שלום פרופסור בן יהודה היקרה
מיכוון שאמא מקבלת הרבה פעמים עדין תרומבוציטים (להזכירך יפה אביעזר אימי עם
הלוקמיה החריפה) שהיא ואחותי נפגשו עם בב"ש בעבר .
אמא היקרה עדין מקבלת תרומבוציטים בעת הצורך מדי שבוע (הכדוריות הלבנות נשארות כבר הרבה זמן עם הטיפול התרופתי כ6700 ברוך השם )
בכל אופן הוצע לאמא אולי לנסות את התרופה " אלטרומבופג " ככדור במקום הנתינה הרגילה בבה"ח של התרומבוציטים ,האם את ממליצה על תרופה זו ?
נשמח לתשובתך כי מאד סומכים על מקצועיותך ועצתך
בתודה ובברכה יעל
שמעתי מ- המטולוג בכיר שתוך כ- שנתים יהיה תרופה ל- CLL /
לא כימוטורפי.
האם זה נכון ??
האם יש צדק בדבריו של ההמטולוג שאמר לי כך?
האם יש פריצת דרך (כמו בCML שנוטלים כדור ליום) או פריצת דרך אחרת ?
תודה על התשובה
יתכן ובעתיד בערך עוד שנתיים כן תהיה תרופה כזו? כי זה מה שנאמר לי.
ומה הכוונה בדברייך , שכרגע אין תרופה "למי שצריך טיפול ראשוני " מה הכוונה בהגדרתך זו? הכוונה למי שכן צריך להתחיל טיפול? או מי שעדיין נמצא במעקב בביקורת? . אשמח מאוד אם תוכלי לעשות לי סדר בדברים.
תודה רבה רבה רבה
וסליחה על כל השאלות
http://www.uphs.upenn.edu/news/News_Releases/2012/08/novartis/
http://www.novartis.com/newsroom/media-releases/en/2012/1631944.shtml
http://www.penncancer.org/cart-19/
אין מה לעשות למניעה רק להגיע מיד לבית חולים אם יש לך חום.
אבי בן 72. לאחר שקיבלנו את תשובתך הגיעו בדיקות מח עצם ובתיאור המיקרוסקופי כתוב: מכיל כ95 אחוז עם פיברוזיס קשה. בולט ריבוי ניכר של מגה קריוציטים, מאוד אטיפים, המתפשטים בקבוצות ובתאים בודדים. בנוסף בולט ריבוי ניכר של תאים מהשורה המילואידית, בעיקר יחסית בשלים, גרנולוציטרים. אין לראות ריבוי בלסטים. שורה אריתרואידית יחסית מופחתת. סיבי רטיקולין 3/4. בהשוואה עם ביופסיה מ 2006 נראה הגברה בכמות התאים, במיוחד מגה קריטציטים. לא מדובר בלוקמיה. הפתולוגית הוסיפה בעל פה להמטולוג כי אין שינוי גדול בביופסיה מ2006. יש לציין כי ב2006 היה ריבוי ניכר של סיבי ריטיקולין דרגה 3. לפני כשבועיים אבי קיבל מנת דם לאחר שההמוגלובין ירד ל8.8.
בדיקת ldh 2200
בעוד שלושה שבועות אנו צפויים להיפגש במרפאתך. אנו מודאגים מאוד ועד אז רצינו לדעת מה דעתך על הממצאים? האם הם חמורים? האם אבי יכול להתאים לטיפול התרופתי החדש?
מודים לך מאוד על תשובותייך.
שלום פרופ,
את ייעצת לאימי כבר כמה פעמים וגם היינו אצלך פעם אחת (צירפתי קובץ תזכורת במה מדובר).
בסופו של דבר החליטו באמת לא לעשות הקרנות ( ולהמתין 3 חודשים ולראות עם הגידול ממשיך לצמוח) .
לאחר כחודשיים וקצת התחילו לחזור לה התסמינים הישנים של כאבים בכתפיים ובחזה וקשיי נשימה,(10 מ"ג פרוקסט כל 4 שעות סביב השעון, ולנשימה משאף symbicort 2-3 ביום).
נשלחנו לPETCT שתוצאותיו מצורפות גם.
החליטו בישיבה בבית החולים ללכת להשתלה עצמית.
כחלק מההכנה להשתלה קיבלה אימי 2 טיפולים ב ICE .
לפני שבוע עשתה PETCT ( הpet בוצע כמעט חודש וחצי לאחר הטיפול השני בice) התוצאות הראו שאין שינוי ושהגידול לא קטן ולא גדל.
מצורף גם קובץ של הPET האחרון.
יש לציין שהתסמינים של כאבים וקשיי נשימה פחתו באופן ניכר, לא צריכה את הכדורים נגד הכאבים ( לעתים רחוקות משתמשת באופטלגין) ומשתמשת במשאף פעם ב24 שעות.
יש לציין שאימי גם סיימה את תהליך האיסוף של תאי אב ( בפעמיים אספו 2 מיליון תאים).
יש לנו פגישה עם הרופא רק ביום שני הקרוב.
נשמח לקבל את עזרתך ודעתך החשובה כמו תמיד.
פרופ בן יהודה אני שוב מצטער על הקובץ עם הפרטים זה היה בטעות (בשאר הקבצים הנתונים הפרטיים היו מחוקים.
אמא היתה אצלך בחוות דעת שניה ודיברתם שוב כמה פעמים לפני 3 חודשים בערך.
אני לא יודע איך ליצור איתך קשר ישירות, אשמח מאוד עם תעזרי לי.
זה המייל שלי בכל מקרה dudubar44@gmail.com