הי,
אני סובל ממרגינל זון לימפומה והשבוע מתוכננת לי בדיקת פט.
לפני כשבוע, לאחר ריצה ארוכה, התחלתי סבול בכאבים די חזקים בכף הרגל ואני חושש שיש לי דלקת או סדק. מחר אני אמור לפגוש אורתופד לברור העיניין.
שאלתי היא, במידה ויש לי דלקת או טראומה האם יש סיכוי שאחת מבלוטות הלימפה במפשעה או ברגל יתנפחו וכתוצאה מכך תהיה קליטת אף.די.גי ותוצאה חיובית שגויה?
האם עדיף לדחות את הבדיקה?
שלום ד"ר,
אני בן 30 ואוחבנה אצלי מחלת הודג'קין. עשיתי את הבדיקות ואני בשלב 2 של המחלה, כלומר קיימים מרבצים לימפטיים רק מעל הסרעפת. לפני שהתחלתי בטיפולי הכימותרפיה (ABVD) המליצו לי רופאי להקפיא זרע למקרה שמערכת הרבייה שלי תיפגע בעקבות הכימו והתברר שבנוזל הזרע אין זרע כלל (ניסיתי 3 פעמים). השאלה שלי היא האים ידוע על קשר בין מחלת ההודג'קין לבין העובדה שאין לי תאי זרע כרגע או שעכשיו גם אנחנו מגלים שאני עקר ללא קשר למחלה? אציין שאין לי ילדים ומעולם לא בדקתי את הזרע שלי לפני כך שאין לי מקור להשוואה. כמו כן, לא ידוע לי על מקרה של עקרות כלשהיא במשפחתי המורחבת.
לתשובתך אודה,
נראה על פי הבדיקות שהמחלה של אביך התקדמה ויתכן שיש עכשו הצטברות של רקמת צלקת במח העצם. אני בטוחה שהוא במעקב המטולוגי ויתכן שהרופא שלו ירצה לחזור על מח העצם על מנת לאמת את החשד.
חג שמח:
אשמח לדעת איך אפשר לקבוע תור התייעצות
איתך
תודה
היי:
השאלה אבי מטופל כבר במחלה ארבע שניים
אני רוצה להפגש באופן פרטי