בעקבות איבחון שנעשה לי במחלקה המטואונקולוגית בתל השומר
- low grade b cell limphome smzl, גם בדם היקפי, הומלץ לי ע"י הרופאה במכון שמטפלת בי על סמך האבחנה ומצבי הקליני לעבור 4 טיפולי מבטרה אחת לשבוע.
ממה שהבנתי ממנה יש לטיפול תופעות לוואי מקומיות בזמן הטיפול אך לאחריו לא תהיינה תופעות לוואי.
שאלתי היא האם יש טיפולים מתקדמים יותר לבעיה שאובחנה אצלי , עם פחות תופעות לוואי ואולי סיכויים גדולים יותר להצלחה? ומהן תופעות הלוואי ועצמתן שאני אמור להתמודד איתן? הבנתי מהרופאה שיש טיפול מונע לחלק מתופעות הלוואי הללו ושמקבלים אותו ממש לפני הטיפול עצמו. אשמח אם אוכל לקבל מידע מפורט יותר על הטיפול המונע ועד כמה הוא עצמו מסוכן או לא לגוף? וכן האם באמת הוא מוריד את עוצמת תופעות הלוואי או שזה רק פלצבו?
יוסי שלום
גם אני נמצא באותו מצב
אשמח אם תהיה איתי בקשר
reso1@walla.co.il
תודה
גמא גלובולינים זה שם כללי לחלבוני החיסון. IGG LMABDA הוא סוג אחש של חלבון חיסון. הפרשת הנוגדנים באופן רגיל נגרמת כתוצאה של חשיפה של הגוף לזיהום למשל. במבים של מילומה ולפעמים בלימפומה התאים עוברים שינוי ומפרישים חלבונים למרות שאין סיבה.
שלום רב
בת 62 אובחנתי (דצמבר 2011) כחולת מיאלומה, טופלתי בוולקיד עם תגובה מצויינת, עברתי השתלה עצמית בסוף מרץ- תחילת אפריל 2012, בבדיקות מעקב היו תוצאות השרשראות הקלות בתחום הנורמה, כדלהלן:
תאריך
Kappa Light
Lambada Light
Ratio free
chain, free
Kappa/Lmbada
יונ-12
16
11.7
1.37
אוג-12
32.3
35.9
0.9
בסוף אוגוסט נתקבלו התוצאות בטבלה. מה זה אומר??? מה הצעדים שיש לנקוט??????????
תודה מראש, ושנה טובה
איני יכולה להפענח בדיקות מעבדה בלי נתונים קליניים אנא פני לרופא המטפל בכל מקרה העובדה שהיחס תקין מרגיעה
שלום רב!
אני בת 31 בריאה בדר"כ לוקחת רק תרופה קבועה אחת "יוטירוקס" ומאוזנת ב TSH=0.4
בבדיקות אחרונות שעשיתי רמת ההמוגלובין אצלי קצת נמוכה מהנורמה
RBC=3.5
HB=10.1
HCT=32.1
הברזל שלי בנורמה, ויטמין B12 גם בנורמה..
האם כדאי לקבוע תור להמטולוג רק על סמך בדיקות אלה?
תודה רבה
לאמי גילו מיאלומה נפוצה בסוף יוני. היא עוברת כל שבוע טיפול אחד בבית החולים בוולקייד בעירוי. עד כה עברה 4 טיפולים. נקבעו לה 32 טיפולים. אני יודעת שזמן התגובה הוא מאוד אישי, ובכל זאת - למתי ניתן לצפות לתגובה מהוולקייד כדי לדעת האם התרופה משפיעה או שיש להחליפה בתרופה אחרת?