אפשר אם אין הפרעה כלייתית כי חלק מהחומר נספג
פרופ' בן יהודה שלום,
האם כשלוקח לספירות הדם(כדוריות לבנות וטסיות הדם נמוכים מאוד) יותר משבועיים לעלות בחזרה לאחר טיפול כימותרפי בטיפול בברקיט לימפומה (בפעם השנייה מזה 5 שנים) מומלץ לעשות השתלת מח עצם עצמית או להמתין לעליית הספירות ולהסתכן בינתיים במערכת חיסונית ירודה מאוד?
לפרופ' דינה בן יהודה - תודה על תשובתך.
ושאלה נוספת - האם ידוע לך על צמחים מומלצים המחזקים את שיקום מח העצם לאחר טיפול כימותרפי והקרנות?
פרופסור בן יהודה היקרה שלום רב, אני כ - 10 חודשים אחרי השתלה עצמית במקרה של DLBC, באיזה מצבים יש צורך לעשות בדיקת מעקב אחרי פחות מחצי שנה ?האם יש משמעות לגילוי מוקדם , במצב כזה ?האם ישנם יותר אופציות טיפוליות בגילוי מוקדם ?תודה רבה מראש,
שלום רב פרופסור בן יהודה, סיימתי את טיפולי RCHOP מלפני שנה. כעת אני מטופלת בטיפול אחזקתי מבטרה הרביעי במספר. לאחרונה אני סובלת מאוד מחוסר יציבות, אני פשוט מתנדנדת בהליכה וזה מאוד מאוד מציק לי. כמובן שהייתי אצל רופא משפחה, הרבה לא יכל לעזור לי. ובנוסף אנ י גם סובלת מדופק נמוך בבוקר -52 - ובמהלך היום סביב 60. ה-CT PET האחרון נעשה במאי והיה תקין. אני פונה אליך האם זה יכול להיות קשור למחלה, לטיפולים שקיבלתי או למבטרה שאני מקבלת? אשמח לקבל תשובה. ואם יש לך איזה שהוא כיוון מה עלי לבדוק? תודה רבה.