מצ"ב תוצאות בדיקות דם לילד ב-4 , ע"פ התוצאות הראשונות הרופא אמר שיש אנמיה ועשינו בדיקות נוספות ע"מ לבדוק את הסיבה והאם יש תלסמיה.אודה לתשובתך לגבי התוצאות מה באמת הן אומרות ומה כדאי לעשות אם בכלל.שם הבדיקה תוצאה UREA 22 mg/dl CREATININE 0.35 mg/dl SODIUM 138.3 mEq/L POTASSIUM 4.20 mEq/L IRON 40 µg/dl GOT (AST) 30 U/L GPT (ALT) 14 U/L ALK. PHOSPHATASE 174 U/L WBC 6.4 K/ul RBC 4.33 M/ul HB 10.8 g/dl HCT 32.6 % MCH 24.9 pg MCHC 33.2 g/dl RDW 13.5 % MCV 75.2 fL NEUT% 29.5 % LYM% 47.8 % MONO% 5.7 % EOS % 13.8 % BASO % 0.5 % LUC% 2.6 % NEUT.abs 1.9 K/ul LYMP.abs 3.1 K/ul MONO.abs 0.4 K/ul EOS.abs 0.9 K/ul BASO abs 0.0 K/ul LUC abs 0.2 MACRO% 0.0 MICRO % 5.6 HYPER% 2.0 HYPO % 0.9 MICRO%/HYPO% 6.2 PLT 401 K/ul MPV 7.7 fL VITAMIN B12 644 pmol/L FOLIC ACID 15.5 nmol/L HEMOGLOBIN A 96.3 % HbA2 3.1 % HbF 0.6 % TSH 3.02 mIU/LFERRITIN 20.0 ng/ml
אינני מפענחת בדיקות דם בפורום זה. בוודאי שאינני מפענחת בדיקות דם של ילד בן 4. אנא חיזרו לרופא ששלח את הילד לבדיקות.
גורמת לעצירות.לוקחת את התרופה כמה שנים בת 83 וסובלת מעצירות - מה ניתןלעשות אם בכלל?האם יש עלון או חומר בעברית שניתן לקרוא על התרופה?תודה
שלום פרופ' בן יהודה . האם זנ נכון שישנה אפשרות להפסיק נטילת גליבק אצל מטופלים שיש להם pcrשלילי ? והאם זה נכון שאצל 80% מהם המחלה לא חוזרת ? איך זה קורה שהגליבק מחסל את הטרנסלוקציה בין הכרומוזום 9 ו 22 ? ושאלה אחרונה כמה שנים ניתן לשרוד תחת טיפול בתרופות כגון גליבק?
לפני כחצי שנה סיימתי טיפול כימו ומיד לאחר מכן הקרנות לאחר שנמצא לי גידול גדול (כ-14 ס"מ) במדיאסטינום העליון. מדובר בהודגקין לימפומה.לאחרונה בבדיקות הדם נמצאו לי ערכי שקיעת דם של 47, ומספר נמוך של כדוריות דם. האם זה סימן שהמחלה חזרה..?
מזה חמישה חודשיים אני מקבל טיפול בלנלידומיד (Lealidmide)
הרגלים שלי שהיו לבנבנות, לא ראו אור שמש מזהמספר שנים, החליפו את צבעם לחום בהיר.
מו כן שאר חלקי הגוף קיבלו צבע דומה, אבל הם כן נחספו לשמש.
בתודה לתשובה אבנר
לא עברתי השתלה עצמית אני בו 74 ועברתי טיפולים בוילקד בהצלחה, אבל כעבור 4 חודשים המחלה חזרה.
עתה אני לאחר חמישה חודשיים שמקבל טיפול בלנלידומיד (Lealidmide)
במהלך הטיפול שמתי לב שצבע העור שלי גם מקומות שהיו מאד לבנבנים קיבלו צבע חום בהיר מבריק.
אבנר
שלום ד"ר בן יהודה,
אבקש לדעת האם יש כעת טיפול חמלה לחולה AML שהטיפול הכימותרפי לא הצליח ולוקח את התרופה Hydrea שלא תורמת בהפחתת הבלסטים ועליית הטסיות. החולה בן 72 ומאד חלש.
שלום,
מה עם פלוריסטם? איך אפשר להשתתף בניסוי?
תודה
בס"ד
לברית שלום
תוכלי ליצור עמי קשר גם כתמיכה וגם להעברת אינפורמציה בברכה יעל
pratit@walla.co.il