בני חלה ב-לאר'ג בי סל לימפומה,(נון הוצקין),בן 24 שנים.סיימנו את הטיפולים האגרסיביים אחת לשבוע,הטיפול האחרון היה ב- 7 לאוגוסט,בשלב זה אנו מורידים בהדרגה את הסטרואידים,בשבוע הבא מינון הפרדניזון יורד ל 5 mgמתי לבצע את הפט ?חודש וחצי לאחר הטיפול האחרון בכימי או בבסטרואידים,מאיפה לקחת את הזמן.?וכמו כן ביצענו ספירת דם ויצא קליום נמוך,נתנו טיפול ב kclלשבוע, מדוע הקליום יורד?אודה לתשובתך המהירה,אמא דואגת.
שלום כחולת nhl שטופלה בכימוטרפיה וכחלק מתופעות הלוואי נשר השיער.בראש. כעת השיער צמח. רציתי לשאול אים מקבלים רק הקרנות לא בראש האים זה גם גורם לנשירת שיער בראש? תודה.
שלום.
אני בן 34. לפני 5 חודשים אובחנתי כבחולה בCLL, (אך הבלוטות עצמםהתחילו לגדול לפני כשנה וחצי, כך שיש לי את הCLL כשנה וחצי). ואני כרגע במעקבים, ללא שום כל טיפול
רציתי לשאול, ברשותך, האם יש אפשרות, שלא אצטרך להתחיל טיפול כ10 שנים או יותר, או שמא קיימת גם אפשרות שלא אצטרך טיפול כל חיי? האם זה סביר? האם היו מקרים שאנשים חלו בזה ולא טופלו כל חייהם, או למעלה מעשור? האם ניתן להבריא כיוםמCLL? האם קיימת היום כבר תרופה לזה? (מקריאה באינטרנט רשום שזה כרוני)
לתשובתך אודה
אני מאוד מאוד דואג
מצטערת אם דילגתי על שאלתך בשוגג. CLL היא מחלה כרונית ונדירה בגיל שלך. קשה מאוד לנבא מתי תצטרך להתחיל טיפול ואם בכלל בעיקר שאין לי שום נתון לגבי המחלה שלך. חשוב לי לומר לך שבגלל שיש יותר ויותר מקרים של חולים המאובחנים כסובלים מהמחלה בגיל צעיר החלו בכל העולם להקדיש זמן וכסף בחקר המחלה ויש היום הרבה מאוד התקדמות בהבנתה וכבר ניצנים של טיפולים חדשניים בה. אני חושבת שכדאי לך להתעודד מהעובדה הזאת. כבר היום יש טיפולים טובים ואין לי ספק שיש כבר פריצות דרך שיהפכו להיות טיפול הבחירה במחלה בעתיד הקרוב.
מדובר בגבר בן 46, אב לשלושה.
שאובחן חולה ב- NLPHL.
אשר קיבל טיפול ראשון ב ABVD, לאחר 3 טיפולים הפסיקו והחלו בהקרנות- עבר 30 הקרנות- במרץ 2011.
אחרי חצי שנה חזרה המחלה והתחילו צו'פ ומפטרה - אוגוסט 2011.
לאחר 3 טיפולי מפטרה עבר CT-PET שיצא תקין. קיבל עוד 3 טיפולים ועבר CT- PET נוסף ב13.12.12 שיצא תקין.
ב13.8.12 חזרה המחלה, יותר אגרסיבית\ נלקחה ביופסיה בצוואר , מחכים לפטולוגיה.
נשמח לקבל את תגובתך לדעת כיצד עלינו לפעול?
ונשמח לדעת כיצד ניתן לתאם עמך פגישה?
תודה.