שלום רב, אמי אובחנה כחולה במיאלומה נפוצה והופנתה ע"י הרופא המשפחתי להמטולוגית. שאלתי היא: האם נכון יותר והאם הטיפול יהיה טוב יותר אם נמצא המטולוגית שתחום התמחותה הוא מיאלומה נפוצה, או שאנו יכולים להיות רגועים שהיא מטופלת ע"י המטולוגית "כללית"?
תודה
אני חולה מלנומה. יש לי כאבי עצמות וגם בנשימה אבל לא בעמוד שידרה.האם יש לשקול טיפול קיפופלסטי בחוליות עש שקרסו, לצורך מניעת סיבוכים בחוליות שקרסו ובאחרות? האם הטיפול בארדייה מייתר טיפול קיפופלסטי במקרה כזה?
שלום דינה,
אבי, בן 64, עבר ב- 2008 ניתוח להסרת הערמונית, ומאז חלה אצלו עלייה עקבית (5 פעמים) ברמת ה- PSA. בשל כך הוא אמור להתחיל הקרנות. בנוסף, הוא סובל מפוליציטמיה ורה. האם יש בעיה/ התנגשות כלשהי בין ההקרנות לבין הפוליציטמיה?
תודה רבה מראש
רוני
פרופ' בן יהודה שלום,
בהמשך להודעתי הקודמת בקשר לאבי- יעקב אלישע, ראשית אני רוצה להודות לך על המענה המהיר, מינט התקשרה, אך לצערי אשפזו את אבי ולכן לא תיאמתי פגישה.
כאמור, אבי לאחר השתלה עצמית (בחלוף 3 חודשים).
ובמהלך כל הזמן הרגיש בסדר גמור דווקא.
תוצאות הפט (משבוע שעבר) הדגימו קליטה מוגברת בריאות+ קליטה מוגברת בטחול.
מתווסף לזה חולשה נוראית+ שלשולים ב- 3 שבועות האחרונים.
LDH גבוה - 857 (לפי סרגל מכבי עד 500 בערך)
הרופא המטפל (שאני מאד סומכת עליו) בדק אותו ולא מצא בלוטות מוגדלות וסבור כי לא מדובר במחלה עצמה והפנה לבדיקת ריאות.
במקביל לקחו בדיקות דם נוספות אשר הדגימו ערך נויטרופילים אפסי ממש (שבוע קודם היה בנורמה ומאז ההשתלה היה בנורמה).
לכן אושפז למתן אנטיביוטיקה תוך חשד לזיהום בגוף- לא ברור כרגע מה פשרו ובמקביל בודקים את הריאות.
האם לפי הנתונים האלה, יכולה להיות לך הערכה כלשהי לגבי מצבו או הנחיה לגבי איזו בדיקה יש לבצע.
האם גם זיהום בגוף שאינו סרטן יכול לגרום לעליה כזו של ה- LDH? והאם מדובר בתופעות מוכרות לאחר השתלה?
ושוב אזכיר שבמשך 3 החודשים האחרונים שלאחר ההשתלה הרגיש בסדר גמור.
תודה תודה על תשובתך.
ליאן
שלום שמי אורית בת 36
סובלת מזה כבר כשלוש שנים מחוסר שיווי משקל על הגוף
עשו לי הרבה מאוד בירורים בינהם גם אם אר אי ראש שהדגים פגיעה בחומר הלבן
ולאחר מכן הופנתי למרפאה לחשד לבעיה נוירואומונולוגית שבה העניין שיש חשד
שמערכת החיסון של הגוף תוקפנית והיא תוקפת את העצבים ובגלל זה יש בעיה בשיווי משקל ובחוסר תיפקוד
הייתי אצל הרופא ד"ר קרני והוא המליץ על פיזורתפיה ובדקית אם אר אי על עמוד שידרה וצוואר עשיתי את הבדיקה ובתשובה נכתב שיש המנגיומות בחוליות
האם הדבר יכול להיות קשור לבעיה כל שהי במערכת הדם או שמחייבת ברור מעמיק שחלילה יכול להיות קשור במערכת הדם ?