לפני כחודש הייתי אצלך בפגישת יעוץ, והמלצת לי לשתות תה ירוק (לוקמיה לימפוציטיתCLL), רציתי לדעת, היכן ניתן לרכוש תה ירוק זה, האם בסופר או אך ורק בחנות טבע?
לתשובתך אודה
מבקשת המלצה ליחידה/רופא המטפל ב ET-. מי עושה מחקרים בנושא בארץ?
תודה
שלום.
אני בת 51 לפני כחודשיים התגלה אציל טחול מוגדל (17.5) ובלוטות לימפה מוגדלות, לאחר בדיקות מח עצם ביופסיה וPET-CT התגלה אצלי לימפומה פוליקולרית דרגה 2 שלב 4.
לפי הסבר הרופא כעת עלי להחליט האם להתחיל בטיפול כימוטרפי. כמו כן הוסבר לי שהמחלה חוזרת בכל מקרה.
הרופא המצליץ להתחיל בטיפול עקב סלפנו מגליה סימפטומית וכמה בלוטות למפה בסמוך לחוליות 12-D11 ללא סימטומים בי.
הייתי רוצה לדעת אם כדאי לי להתחיל טיפול כעת או לדחות.
ברצוני לציין כי אני מרגישה טוב ללא שום סימטומים מיוחדים.
תודה.
שלום רב,
לאחר הפלה והריון כימי,
ללא היסטוריה של קרישיות במשפחה,
עשיתי בדיקת דם ומנסה להבין מה המשמעות ומה לעשות.בדיקה-Beta 2 Glycoprotein 1 IgG יצא לי ערך של 8.5 (הטווח: 0-5).בפירוש הבדיקה היה רשום:הימצאות נוגדנים מסוג זה בגוף הנבדק עלולה להעיד על קיומה של תסמונת הידועה בשם APS) antiphospholipid syndrome). תסמיניה הם קרישי דם עורקיים או ורידיים ובחלק מהמקרים רמה נמוכה של טסיות דם ואף הפלות חוזרות.
מה משמעות תוצאות הבדיקה? מה ניתן לעשות? (יש לי תור לרופא רק בעוד שבועיים...)
אני בן 27,בילדות היו לי שתפי דם מהאף,שנמשכו כמה דקות פתעומיות.סבתה רבה שלי מתה מזהוים דם הנגרם עקב שתף דם .הבדיקות
MPV=13.5
PLATELES=163
יש לי גם דומה לאלרגיה על עור בצבע אדום
השנה בבית החולים הטסיות היו לי 80
ובנוסף היתי מעורב בתאונת דרכים -פגיע בראש
ביות שמיעה וראיה וכו'
יש לי סחרחורות
וכאבי ראש
הרופא לא שולח אותי לרופא המתאים ומה אני צריך לעשות ולען לפנות ולכמה זה מסוכן?
שלום. מאחר וכל המחלה הופיעה אצלי לפני מספר חודשים וכל זה חדש לי וקראתי קצת על זה עדין יש לי מספר שאלות ואני מקווה שאני לא נשמעת כאחת שמטרידה בשאלותי 1)האים יכול להיות שמחלת הלימפומה שממנה חליתי(לימפומה פוליקולרית B CELL דרגה 2 שלב 4 LOW GRAD ) ועכשין אחרי כל הטיפולים אני מרגישה טוב יכול להיות מצב שהמחלה לא תהיה בכלל בבלוטות הלימפה אלא מחוץ לבלוטות הלימפה ?מכיוון שאצלי זה היה בעצמות בפריקרד בסטרנום עים מעורבות מוח עצם. בלוטות לימפה יש גם בעצמות או שאין דבר כזה? 2)האים לימפומה כזויכולה להופיע כהגדרה בסרטן השד? אני משתדלת לעסוק בהבראה אבל בכל זאת אני עדין מוטרדת ומקווה רק לטוב תודה.
להלן ממצאי בדיקת
. סיבת ההפניה : לימפומה בהשוואה לבדיקה הקודמת מ: 03.04.12
תיאור ממצאים :.
אברי הצוואר שמורים.
לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות.
בתי השחי ושאר קבוצות דופנות בית החזה שמורים.
הראות נקיות. עדיין הסננה במדיאסטינום קדמי, ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת
שערי הראות חופשיים.
אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי.
הכבד בגודל תקין, מרקמו אחיד.
טחול לבלב ואדרנלים תקינים. הכליות במימדים תקינים. אין עדות להידרונפרוזיס.
רטרופריטונאום חופשי מבלוטות.
אין עדות לבלוטות מוגדלות לאורך כלי הכסל או האובטורטורים.
אין עדות לבלוטות מוגדלות במפשעות.
ללא עדות לתהליך הרסני.
חשודה למחלת לימפומה פעילה. FDG אין לראות קליטה פתולוגית של.בבדיקה הקודמת נמצא גוש בגודל 2.3 ייתכן תימוס ללא קליטה פתולוגית.בבקשה נשמח לעזרה.