אני לאחר השתלה עצמית מליפני שנה.בחודשים האחרנים עובד בקירבת עובדים זרים מאפריקה. בזמן האחרון אני חושש כי אחד מהם חולה שחפת. מה אלי לעשות.חיסון,בדיקהץ....
שלום רב לאמא שלי ביצעו ב 13.8 בקופת החולים אולטרסאונד במהלכו גילו גרורות בכבד הרנגנלוג המליץ מיידית להגיע לבית החולים וכך גם רופא המשפחה. בעת ההגעה לבית החולים ביצעו רנטגן בריאות וגם שם נראה משהו לא ברור. רק בתאריך 19.08 בוצע סיטי שאישר כי ישנם גרורות גם בריאות לביופסיה נקבע תור רק ל 23.8 לדעתי התהליך ממש איטי רציתי לקבל דעה של מומחה האם אני צודק האם לפנות לרפואה פרטית שתגביר את קצב הבדיקות ואף את התחלת הטיפול ?
אני רוצה להאמין שזה לא ישנה את קצב הדברים ומצער אותי שכך אתה מרגיש
שלום,
בת 71 הגיעה לפני 20 יום לבית חולים עם מים בריאות. ניקזו 2 ליטר. בבדיקות המשך כולל ביופסיה בלימפה (באזור גב תחתון) הבחנו לימפומה. עברה בדיקה של מח עצם ומחכה לתשובה. שוחררה אחרי שבועיים הביתה להמתין. בנתיים הצטברו שוב מים בריאות ויש קושי בנשימה. היא חוששת לנזק לריאה. היום אמרו לה להתחיל טיפול בסטרואידים לפני תוצאות בדיקת מח העצם. חוות דעת שניה לטיפול אפשרית רק בעוד שבוע. האם ניתן להמתין ? מה הדחיפות להתחיל בטיפול לפני סיום ההבחנה ? מה אפשר לעשות בקשר למים בריאות ? החולה מסרבת לנקז כי חוששת לנזק ולא הבנו מהרופאים מה חיוני.... אודה לך מאוד על כל מידע - תודה