שלום פרופסור בן יהודה, סיימתי את הטיפולים RCHOP בספטמבר 2011 וכעת אני בטיפול אחזקתי אחת לחודשיים - לפני כשבועיים קיבלתי את הטיפול האחזקתי השלישי.
לאחרונה הופיעו נקודות אדומות בעור - זה מופיע בכל מיני מקומות בגוף - מדובר בנקודות בודדות - חוץ מזה אני מרגישה טוב. אני בלחץ מזה - אשמח לקבל תשובה. תודה רבה.
תודה על התשובות הבהרת לי את השאלות ואני בהחלט משתדלת להוריד את הלחץ ידוע לי שמהלחץ המחלות יכולות להתפרץ /אני מרגישה בהחלט טוב רציתי לשאול בביופסי שלקחו לי ואבחנו את המחלה היה רשום : Conelusions:B cell monoclonality מה הפרוש monoclonality?
שלום.
אני חולת לימפומה, (מרגינלית, בטחול)המחלה בנסיגה כבר שנה . בדיקת סיטיפט תקינה. אני מקבלת מבטרה כל שלשה חדשים, לשימור.
היו לי מעט דקירות באוזן . רופא אף אוזן גרון הכניס לי צינורית דרך האף וראה שמיתרי הקול נפוחים.לדעתו הדבר הוא תוצאה של נטילת הסטרואידים (כבר שנה וחודשיים שלא קיבלתי סטרואידים!). שגרמו לעודף חומציות בקיבה וזה גרם לנפיחות במיתרים. הוא נתן לי כדורים להפחתת חומציות הקיבה.
שאלותי:
1.האם התופעה מוכרת?
2.אני לא חשה בצרבת. יש לי בחילות, אמנם, אבל הן חלק מחיי שלוש שנים לפני שאובחנתי כחולה והן נמשכות. האם יתכן שמקורן שונה? לפני הטפול בשל הטחול הענק שלחץ על הקיבה ועתה , כשהטחול בגודל תקין, בגלל הסטרואידים שקיבלתי מזמן?
3.מה יקרה אם לא אטול את הכדורים? כבר אין לי דקירות באוזן...אם כי כל הזמן טענתי שאני מרגישה נפיחות בצואר.
4. הכדורים הללו גורמים לי לאי נוחות. יש אפשרות לטפל בעניין על ידי תזונה?
בתודה ובהערכה רבה, רימונה
שלום פרופ בן יהודה,
פיקססתי לך את הטפסים הרלוונטים ביום ראשון.
מחכה לטלפון
תודה רבה.
שלום
יש לי המוגלובין 12.4 ויש לי חולשה .השאלה שלי אם זה כתוצאה מהמוגלובין
שלום פרופ' בן יהודה,
אישתי התחילה טיפול בוולקאד ודקס. נאמר לה גם לקחת acyclovir כפרוילקטיקה נגד הרפס (400mg/d). האם זה באמת הכרחי? האם לשימוש ארוך טווח ב- acyclovir יכולות להיות תופעות לוואי חמורות כמו פגיעה במערכת החיסונית?