פרופ' בן יהודה שלום,
אשתי בת 50 ,חולה בCLL .קיבלה לפני כ4 שנים עברה טיפול בFCR שהוביל לרמיסיה כמעט מלאה .ב-2011 המחלה חזרה וטופלה במבטרה+בנדמוסטין.6 טיפולים עד ינואר 2012 .הטיפול נכשל המחלה חזרה עם בלוטות באגן וCLL במוח העצם .אציין שנמצאו אצלה מרקרים בעייתים 11Q ו- 17P ב40% מהתאים.בנוסף סובלת מטרומבוציטופניה חריפה כנראה ITP .הטרומבוציטים ירדו ל2000 . לאור העובדה ששהמוגלובין 11.5 ואין הסננה כבדה של CLL במוח העצם ובנוסף נראו מגאקאריוציטים תקינים ההשערה היא -ITP.
טיפול מעל לחודש בפרדניזון לא הועיל. עירוי של גמא גלובולין +סולומדרול החזיק כשבוע ונכשל. עירוי 10 מנות טרומבוציטים נכשל פעמיים טיפולבNPLATE במינון מלא נכשל. טיפול בREVOLADE במשך 9 ימים נכשל והיום היא עם 1000 !!! טרומבוציטים בלבד.עם שטפי דם נרחבים על כל הגוף ובריריות (פה ואף) הרגגליים מכוסות נקודות אדומות הטחול נמצא היום 10 ס"מ. וידוע על גוש ברטרופריטונאום.בינתיים מחפשים תורם למוח עצם אבל הבעיה המיידית היא הITP.
אושפזה היום לקבלת גמאגלובולין 60 מ":ג ליום+סולומדרול 1 גר ליום למשך יומיים ולאחר מכן 10 מנות טרומבוציטים.
ההמצלה היא להתחיל לאחר מכן טיפול במבטרה+סולומדרול לפי הפרוטוקול של KIPPS &CATOVSKY.
והשאלה שלי האם בזאת מיצינו את כל האופציות ונותר רק מקום לתפילה?
שכחתי לציין שהומלץ לנו לא להסיר את הטחול בגלל הרצון להשתלת מוח עצם.
צר לי על הסיפור הארוך אבל אני מרגיש אובד עצות.
תודה
אובד עצות
פרופ' בן יהודה תודה על תגובתך.
אני רק יכול להוסיף שהיום הראשון של הטיפול -גמאגלובולין+סולומדרול+עירוי טרובוציטים לא עזר ואין שינוי בתוצאה .
כשאת מציינת לעבור על מוח העצם את מתכוות לעותק תוצאות הבדיקה האחרונה ?
נראה לי שכרגע אנחנו תקועים באישפוז ולא אוכל להגיע איתה לירושלים.
אבי
שלום רב,רציתי לדעת האם יש סטטיסטיקות על האחוזים שבהם מיאלומה רדומה מתפתחת למיאלומה סרטנית.והאם יש טיפול כלשהו בשלב הזה שיכול למנוע את ההתפתחות או שמעבר למעקב הפעיל כל 3 חודשים אין מה לעשות.תודה מראש,יערה
היי,
בביופסיה שנערכה לבלוטת לימפה מוגדלת שלי באזור הצוואר, נמצאה תגובה ל-CD30. אינני סובלת משום תופעת לואי אחרת, ותוצאות בדיקות הדם שלי היו תקינות.
בתוצאות הביופסיה, בעקבות גילוי ה-CD30, נכתב כי מדובר ב"חשד" להודג'קין ונשלחתי לבדיקות נוספות (ביופסיית מח עצם ופט סקאן שתוצאותיהן עוד לא הגיעו).
ברור שעליי להמתין לתוצאות הבדיקות. עם זאת, אני מבקשת לברר, עקרונית, מדוע נכתב שמדובר ב"חשד" בלבד. האם ייתכן שלמרות הממצאים, לא מדובר בסרטן אלא בתופעה אחרת שהביאה להתנפחות הבלוטה ולתגובה ל-cd30?
שלום לכם.בן 36,לפני כשנה חלה אצלי ירידה של 9 קילו במשקל.עשיתי קולונוסקופיה-תקין,גסטרוסקפיה-תסמונת בארט,אולטראסאונד בטן עליונה-תקין,בדיקות דם סרטניות כמו ca-19-9 -תקינות.צליאק וקרוהן-תקין
הממצא החריג היה פריטין ברמה של 333.
את בדיקות הדם עשיתי לאחרונה בחודש נובמבר 2011
פניתי אל רופא מומחה לשם אבחון,הוא נתן לי לעשות ct בטן אך רופא המשפחה סירב בטענה שאני בריא.
המשקל שלי התייצב למשך כשנה על אותו משקל ואינני מצליח לעלות שוב במשקל,בנוסף יש לי לפעמים גרד בגוף בלילת.
אני נמצא בחוסר וודאות טוטאלי כי התחלתי לפרש ולקרוא על כל דבר ולקשר אותו לסרטן.קראתי לדוגמא שפריטין גבוה יכול להעיד על לימפומה ואציין ששני אחיי חלו בהודגקן ואבי בסרטן המעי הגס.
לפני כשבוע התגלה אצלי דם בשתן שמלווה מספר חודשים במתן שתן רב והתעוררות מתוך שינה והתחלתי לפרש זאת כגידול בשלפוחית השתן במיוחד שהיתה לי אבן בכליה לפני כעשר שנים ולא דאגתי לטפל בה.
אני חי בחוסר וודאות ולא יודע מה לעשות,אני מרגיש חלש מיום ליום והתאבוון לאחרונה אבד לי ולא אוכל סדיר ואינני מצליח להירדם בלילות.
מה אתם מציעים לי לעשות
בעוד כחודשיים וחצי אני אמור לעבור לאיטליה לצורך לימודי רפואה. אני בן 24, בחור בריא ללא שום עבר של מחלות וכד.
מאז התיכון אני במעקב של בדיקות דם וישנם מספר מדדים שתמיד בעייתיים אצלי:
-ספירת כדוריות דם לבנות WBC מאז תחילת המעקב ב2004 מתחת לתחום הרצוי..תמיד בין 3-4 מלבד פעם אחת ב2005 (4.9) בדיקה אחרונה לפני כמה ימים היה 3.2
- אחוז נאוטרופילים נמוך מהתחום בין 15-30 % במשך השנים בדיקה עדכנית 18%
ספירת נאוטרופילים הכי נמוכה שהייתה במשך השנים הינה בבדיקה העדכנית 0.6
-אחוז לימפוציטים גבוה מהתחום תמיד, 62% (עדכני)
ספירת לימפוציטים תקינה 2.0 (עדכני )
-אחוז המונוציטים לפעמים בתחום ולפעמים גבוה מידי, בבדיקה העדכנית גבוה קצת מהתחום 12.3
ספירת מונוציטים תמיד בתחום, עדכני 0.40
חוץ מהמדדים הנ"ל כל השאר תקינים.
הייתי במרוצת השנים אצל המטולוגים ולא היה להם מענה לתופעה.
שרתתי בצבא באופן תקין בתור חייל קרבי וגם לאחר השחרור לא נתקלתי בבעיות מיוחדות בתפקוד שלי.
לקראת הנסיעה לחו"ל אני רוצה להתייעץ עם המטולוג מומחה ואשמח לשמוע את דעתך על המקרה שלי ,כמו כן אם תראי לנכון לזמן אותי לבדיקה, אענה לכך..
תודה דינה, וערב טוב
מהו המוצא שלך?
שני ההורים ילידי הארץ, ההורים של אבא עלו רומניה (צפון המדינה) וההורים של אמא יוצאי אלג'יר.
זכור לי שגם הרופאת משפחה שלי בזמנו שאלה אם יש אתיופים או תימנים במשפחה..אבל חזרנו אחרורה בעץ משפחה וכנראה שאין.
שלום פרופ בן יהודה,
לפני 5 חודשים בתאריך 11/01/2012 אמא שלי ( בת 52 ) הייתה בפגישת יעוץ אצלך מכוון שאימי אובחנה בלימפומה מסוג marginal zone.(גוש גדול במדיאסטינום וגושים בצוואר).
הגענו אליך מכוון שאימי קבלה 2 מחזורים של טיפול בchop (ללא מבטרה ) ולא קבלה לאחר מכן במשך 6 שבועות טיפול עקב זיהום והגושים בצוואר ובמדיאסטינום גדלו. בוצעה ביופסיה חוזרת הפעם בצוואר והאבחנה היתה שוב MZL .
שלחת אותנו לפרופ אוקון שיבדוק את הביפוסיה שוב.
יש לציין שבזמן פגישתנו קבלה כבר טיפול ראשון פעם ראשונה במבטרה ולאחר מכן טיפול אגרסיבי יותר rchop ואת הסכמת עם המהלך.
אני מקווה שהמקרה כבר זכור לך.
מה שהתחדש מאז הוא שPETCT לאחר 3 מחזורים עם מבטרה וטיפול אגרסיבי יותר, הראה שנעלמו כל הגושים בצוואר , והגוש במדיאסטינום קטן מכמעט 11 ס"מ ל4 ס"מ אבל עדיין עם קליטה בגוש זה.
לאחר 3 המחזורים האחרונים בוצע שוב PET שהראה שאין שום שינוי משמעותי מהPET האחרון ( 4 ס"מ עם קליטה במדיאסטינום).
החליטו בבית חולים לעשות טיפולי הקרנות ( רק בגוש שנשאר במדיאסטינום) הטיפול קרינה הראשון יהיה בתחילת החודש הבא עוד שבועיים בערך.
רציתי לדעת מה דעתך? או מה המלצתך לפני תחילת ההקרנות כי אימי מאוד סומכת על דעתך מאז פגישתה איתך.
תודה.
שלום פרופ.בן יהודה
לפני כחודשיים עברתי עקירת שן כירורגית,בפתולוגיה נמצא : longrhans cell histioncytosis
ברקע :1.סרטן השד(לפני 12 שנים )במעקב
2. סרטן בלוטת התריס פעיל כריתה מלאה,פלוס 4 טיפולים יוד
מהו הממצא הזה?האם זהו גידול?
האם יש קשר בין הממצא לרקע שלי?
נאוה מזור