שלום,בן 75. נוטל את התרופות הבאות באופן קבוע: אומפרדקס, אנלדקס וסימבקור.לאחרונה החלו להופיע אצלי מידי פעם שיטפי דם תת עוריים בקוטר של 1 עד3 ס"מ על הידיים ולפעמים גם באזור החיבור של הצוואר והחזה העליון(קטנים יותר).אבקש לדעת מה יכולה להיות הסיבה לכך ואיזה בדיקות אני צריך לעשות בנדון.*לא נוטל אספרינים.מצורף צילום של הכתמים על היד שלי.תודה
שלום פרופ' בן יהודה,
האם מתן וולקאד בצורה Subcutaneous כבר נמצא בשימוש בישראל ובאיזה בתי חולים?
אם לא, האם יש צפי לתחילת השימוש ב- Subcutaneous ?
יצחק
לפי התשובות שקראתי הבנתי שחשוב לראות את המגמה.מצרפת את הבדיקות של היום ולפני שנתיים.הבירור לפני שנתיים נעשה בעקבות כאבי כפות ידיים ורגליים (כאבים רקמות ולא אורטופדיים שמזכירים כאבים ראומטיים).מאז הכאבים חלפו ומופיעים לעיתים רחוקות. הבירור של היום נעשה בעיקבות חולשה שמלווה בנמנמת שתוקפת באופן פתאומי וחולפת כעבור כמה שעות בלי קשר למנוחה.
סליחה על האורך ושוב,תודה מראש.
היום:
שלום רב לפרופסור בן יהודה, אתמול ראיתי אותך באשפוז יום ומאוד רציתי לשאול אותך שאלה שמציקה לי וכנראה שהתביישתי לעשות זאת. אני שואלת עכשיו בפורום. דרך אגב, הייתי שם על מנת לקבל את טיפול האחזקה מבטרה -
האבחנה שלי כפי שמוזכרת בנושא: מה שלא הבנתי מהרופא המטפל כשהוא הסביר לי לגבי הפוליקולר אצלי. האם זה היה פוליקולר והפך להיות Diffuse או להיפך? ומה יותר אלים? אשמח לקבל תשובה בבקשה - אני מקווה מרגיעה - כי אני מאוד רוצה לדעת. תודה רבה.