שלום,
אני בן 42 בריא, בבדיקות תקופתיות שעברתי נמצא לויקוציטוזיס עם לימפוציטוזיס (crp תקין)
wbc 14
lymph 80%
הממצאים חוזרים על עצמם כ 3 שנים, הרופא מעלה חשד ל CLL, הופניתי להמטולוג אך התור ארוך. האם יכולות להיות סיבות נוספות לממצאים כאלו ?
לאור תשובתך, ולאחר ששמעתי את הרצאתך (המאלפת) ביום עיון של האגודה למלחמה בסרטן, בה הסברת את חוסר הנחיצות והיעילות שבזיהוי מוקדם ב CLL, אני מתלבט אם להמשיך ולברר אצל המוטולוג או להיות במעקב אצל רופא משפחה לגבי ספירות הדם. כרגע למרות שאין לי סימפטומים פיסיים אני בהתמודדות נפשית קשה לנוכח הגילוי.
אגב, WBC לא בדיוק יציב 3 שנים אלא עליה מ11.8 ל 14. אין הגדלה של כבד, טחול או בלוטות.
בנוסף אני רוצה לומר שגישתך לחולה ולתחושותיו הם הם תכלית הרפואה ולדעתי את אדם מדהים
שלום רב פרופסור בן יהודה,
סבתי אושפזה בבית חולים כרמל(בחיפה) כתוצאה מדלקת ריאות, ותוך כדי הבדיקות עלו שהיא סובלת מסרטן הדם.
כעת היא עדיין מאושפזת בבית חולים כרמל והתחילה טיפול של עשרה ימים שנגמר היום(יום א'). כעת אנחנו מתלבטים האם להשאיר אותה לאשפוז בבית חולים כרמל או האם להעביר אותה לבית חולים רמב"ם שקיבלנו עליו הרבה המלצות חמות על טיפולי המטולוגיה.
אשמח לשמוע את תגובתך
תודה רבה!
תעשי חיים
--------------
התרופה היא "כמו" כימותרפיה אבל בלי תופעות הלוואי של כימותרפיה. זוהי תרופה מכווננת כנגד השינוי ב-DNA של התא הלויקמי.
בינתיים - עד שיחליט אודות המשך וסוג הטיפול - מכיון שהנוטרופילים שלה מאוד נמוכים אנו ממתינים לעליית והתייצבות מדדי הכדוריות הלבנות (היום 0.4).
הרופא אומר שהרמות הנמוכות הם בגלל השפעת הטיפול הכימותרפי. אשר על כן היא מקבלת כל התקופה זריקות נופוג'ן.(גם היום קיבלה 5)
האם עדיין אין בעיה בנטילת התכשיר?
[יצויין כי הרופא אמר שמכיון שהוא אינו מכיר התכשיר הוא אינו ממליץ לקחתו. מצד שני שמענו שזה יכול לעזור עם המערכת החיסונית]
שוב תודה
דוד, שלום רב,
ההודעה האחרונה שלך היית מחודש יוני האחרון (2012). רציתי לשאול אותך האם הטיפולים האחרונים עזרו לאמא שלך, חל שיפור מסויים במצבה?
אני מאוד מצטער מראש אם השאלה הזו לא רלוונטית ואינה במקום. אך, חשוב לי מאוד לדעת האם יש תקווה...