שלום.שכחתי לציין שאני בת 67 ורציתי לשואול גם האים יש בדיקת דם למרקרים במחלה זו?אים כן מה שם הבדיקה?וגם האים ניתן לעשות השתלת מיח עצם במחלה זו ומתי נהוג לבצע PET CT? אני סיימתי את הטיפולים .האים זה לשיקולו של הרופא? הרבה שאלות מטרידות אותי ואשמח לקבל מענה תודה.
שלום.אובחנתי לפני שנה בערך בפוליקולר B cell lymphom low grad 2 שלב 4 NHLהשאלה שלי האים דרגה זו נחשבת לשלב מחלה קשה? כמה דרגות יש?ומה יותר מסוכן מחלת הודקין או NHL? אני קיבלתי טיפול בR-CHOP 6טיפולים ומבטרה. יש לי גם לופוס לא פעיל וולפני מספר חודשים שאלתי אותך אים המבטרה שאני צריכה לקבל כל 3 חודשים אמורה לעזור לי למניעת המחלה ענית לי שהיא יכולה לעזור לי בלופוס לפחות אבל חשוב לי לדעת אים בלימפומה תעזור שלא יופיע שוב.?ושאלה נוספת שאני לא מבינה שלפני המחלה לקחו לי ביופסיה ממיח עצם והתשובה היתה no evidence of malignancy.hypocellular marrow.מה אומרת תשובה זו?נאמר לי שזה תקין אבל ראיתי במכתב שרופא כתב לפני תחילת הטיפולים שבבדיקת PET-CT הדגימה גוש פריקרדיאלי ומעורבות מיח עצם בסטרנום.אני לא מבינה אז מיח העצם תקין או לא תקין? אני מקווה לקבל תשובות ברורות ראיתי בפורום שאת עונה מאוד יפה וברור . תודה.
רוב התשובות לשאלות שלך נמצאות בחוברת של האגודה למלחמה בסרטן בנושא לימפומות. אני מרגישה שאת זקוקה להרבה מאוד מידע שחסר לך ויהיה קשה לתת את כולו בפורום.לימפומה פוליקולרית דרגה 2 היא לימפומה עם דרגת ממאירות נמוכה. שלב המחלה נקבע על ידי מידת המפושטות של המחלה מ-1 ל-4 כשארבע אומר שהיתה מעורבות מחוץ לבלוטות הלימפה למשל במח העצם כפי שהיה אצלך על סמך בדיקת ה-CT/PET.מעורבות מח העצם יכולה להיות נקודתית ולא בכל מח העצם ואז במקום שנלקחה הדגימה לא נראתה מעורבות אבל בעצם החזה ראו מעורבות מח עצם ב-PET. במחלה שלך יש מקום לטיפול אחזקה במבטרה זה הוכיח את עצמו במחקרים שהראו ששימוש במבטרה אחזקתית הוריד את שכיחות חזרת המחלה.
שלום.
רציתי לברר האם תסמונת מילודיספלסטית בסיכון גבוה high risk נחשב כמחלת הסרטן? או שזה טרום סרטני.
תודה.
פרופ' בן יהודה שלום רב,
אימי, בת 57,חולת CLL (ילידת גאורגיה) עברה בחודשים האחרונים סדרה של 4 טיפולים RFC. ככלל היא מרגישה טוב (אין הזעה בלילה או ירידת משקל), אולם בפגישה האחרונה עם הרופא המטפל הוא טען כי הטיפול אינו עוזר וכי אימי לא מגיבה לטיפול. (הטחול קטן במקצת אולם עומד על 18 ס"מ).
(יצויין כי אימי חלתה כבר ב-2005, אז עברה סדרה של 6 טיפולים R-CHOP אולם למרות הפוגה של 5 שנים, המחלה שבה ביתר חומרה בשנת 2011).
לאחרונה בבדיקות היו לה 0 ניוטרופילים והיא נצרכה לסדרה של זריקות נופוג'ן אשר העלו את המדדים וחוזר חלילה (בשבוע שעבר אושפזה למשך שבוע בשל זיהום באוזן וקיבלה כ-10 זריקות נוספות של נופוג'ן עד לשיחרורה בסופ"ש.
בהמשך לתוצאות סדרת 4 הטיפולים הרופא רוצה להמליץ (במידה ואימי תתאים ע"פ בדיקותיה) על שינוי סוג הטיפול במסגרת שלמחקר נסיוני בתרופה הנקראת אפטומימאב.
במקביל אימי נשלחה ע"י הרופא לעשות בדיקת מח עצם חוזרת.
יצויין כי לדעת הרופא במחלה מסוג זה/בשלב זה השתלת מח עצם אינה עוזרת. (בעבר נלקח מאימי מח עצם לשימור אולם ע"פ מה שהבנתי עבר זמן רב מידי וזה כבר לא טוב...???)
תוצאות בדיקת מח העצם הם כדלהלן:
במסמך של הרופא המטפל נכתב:
מראה כללי: מח עצם עשיר פולימורפי.
מגאקריוציטים: מספר נורמלי
שורה אדומה: עירנית עם הבשלה מלאה ושינויים מגאלובלסטיים
שורה לבנה: נורמוצלולארית עם הבשלה מלאה
תאי פלסמה, לימפוציטים, תאי רטיקולום: אין ריבוי
סיכום: במח עצם נראית שורה אדומה עירנית עם שינויים מגאלובלסטים.
אין עדות ל CLL . נשלחה ביופסיה לפתולוגיה.
להלן תוצאות הבדיקה הפתולוגית:
אבחנות ופרטים קליניים: CHRONIC LYMPHATIC LEUKEMIA
בדיקות קודמות:
B11-7081,B11-7006 ,B11-5815 ,B09-6461 ,B07-8914
החומר שנשלח: ביופסית מח עצם
תיאור מאקרוסקופי: נתקבל קטע רקמה גלילי באורך 2 ובקוטר 0.4ס"מ.
אבחנה: B12-04383/1
גליל רקמת מח עצם בצלולריות של עד 100%
קוריות העצם ללא שינויים מיוחדים
ברקע ריבוי קל בסיבי רטיקולין, (דרגה 1) בין תאי הרקמה ההמטופואיטיות ורבוי בינוני של סיבי רטיקולין (דרגה 2).
נצפים צברים לימפואידיים קטנים המפוזרים בעיקר במנח מדולרי. הצברים מורכבים מלימפוציטים קטנים, בשלים, מעט אנגולריים.
לא בוצעו צביעות אימונוהיסטוכמיות מאחר והתהליך אובחן בעבר (8914/07)
בשורה הלבנה הבשלה טובה עד ללויקוציטים ניוטרופילים.
בשורה האדומה שנויים מגלובלסטואידיים ודיסאריתרופואיטיים.
המגאקריוציטים תקינים במספר ופיזור, חלקם היפולובאריים.
(עד כאן בדיקה פתולוגית)
שאלותי הם כדלהלן:
1. מה ניתן ללמוד מתוצאות הבדיקה לגבי שלבי מחלתה ולגבי הצלחת/אי הצלחת הטיפול?
2. האם את שותפה לדעה כי היא אינה מגיבה לטיפולים ?
3. האם את שותפה לדעה כי השתלת מח עצם בנסיבות אלו אינה רלונטית?
4. האם את ממליצה על הטיפול הנסיוני באפטומימאב?
5. האם לדעתך יש טיפול מומלץ אחר בנסיבות אלו?
המון המון המון תודה מראש
ושנשמע רק בשורות טובות, אמן.
דוד
שלום פרופ' בן יהודה,
אבא שלי נמצא בתהליך אבחון - ישנו חשש ללימפומה.
להלן סיכום הפרטים:
כמו שציינתי בכותרת, ובכל זאת אחזור, תודה על ההיענות המהירה והעניינית!
עוד שאלה.. או שתיים. אני אנסה לשאול שאלות כלליות ככל האפשר - מקווה שיצליח לי.
מהם הסיכונים בביצוע ביופסיה מהטחול? (כמובן שסיכון הוא ספציפי לחולה, אבל הרופא לא העריך שיש סיכון מיוחד כלשהו במקרה של אבא שלי ואולי יש תשובה כללית).
ומהו הסיכוי להגיע לאבחנה מהנגע בטחול? - בהינתן שהוא בגודל 2 ס"מ לערך, קולט FDG (ב-PET כתוב - "קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בנגע היפודנסי כ-1.5 ס"מ בטחול" - לי לא ברור האם הגוש הקולט הוא בגודל הזה, או שהנגע בגודל הזה והגוש יכול להיות קטן יותר)
שלום רב, לפני כמעט חודש הייתי אצל רופא משפחה בעקבות חום ללא כל תסמינים נוספים, הרופא שלח אותי לבדיקות דם אשר הראו שאני סובלת מאנמיה (דבר שלא חדש לי) אך היא החריפה המוגלובין 7.6- ברזל 33 - פריטן 10- Hematocrit 26.5
MCV-Mean Cell Volume 64 ו- WBC-Leucocytes 9.6 לאחר שהחלמתי עשינו עוד פעמיים בדיקות חוזרות בעקבות האנמיה והערכים בWBC (כדוריות הדם הלבנות ) ירדו ל2.6 ולאחר מס' ימים בבדיקה היו 2.7. כרגע נבדקת האפשרות לצליאק מאחר ונוגדנים נוספים הראו אופציה גבולית. איזו סיבה יכולה להיות לכך שכדוריות הדם הלבנות צנחו שבועיים לאחר שהחלמתי בצורה כזו דרסטית? (יש לציין שבבדיקות בעבר למשל בשנת 2008 גם היה לי 3/3.7 כלומר זו לא הפעם הראשונה שהערך הזה נמוך אצלי). תודה מראש!