פרופסור בן יהודה שלוםנתגלתה אצלי המוטציה jak2 באקראי לפני כשנה ומאז ביצעתי ספירות דפ רבות שיצאו תקינות ההמוגלובין ביציבות מזה שנים על 14.5 וגם הפלטיליס בין 210 -240 מזה שנים אריטרופויטן תקין 10.4 ובבדיקת מח עצם לא נמצא שום סממן
שאלתי היא האם המוטציה קיימת גם בקרב אוכלוסייה בריאה לפעמים או מדובר בהתחלה של משהוא?
שלום,
במסגרת התואר השני בפסיכולוגיה רפואית אני כותבת תיזה בנושא הורים חולי סרטן ואסטרטגיות התמודדות.
באם מישהו מכם הינו הורה (אב או אם) החולה בסרטן ומוכן/ה לענות על שאלון קצר במייל (השאלון אנונימי) אנא צרו איתי קשר.
מציאת נבדקים תעזור מאוד להצלחת המחקר ולביסוס גוף הידע החוקר התמודדות אדפטיבית עם הסרטן בקרב הורים- ממש חשוב לכולנו !
תודה רבה,
רונה הרמן- 0504315474
ronaherman@gmail.com
שלום רב פרופ' בן-יהודה,
הנני חולה בפעם הרביעית בHL מאז שהמחלה החלה אצלי בבלוטת התריס בגרון בשנת 2006. בינואר 2012,חמישה חודשים לאחר שעברתי השתלה עצמונית, ראו בPET שהמחלה חזרה מופשטת בכל הגוף- בצורה הרבה יותר מופשטת מאשר לפני ההשתלה העצמית. נראו גרורות/קישוריות לימפה במדיאסטום, השלד, ריאות, גבול הלבלב ובמפשעות. טופלתי מיידית ב3 קורסים כפולים של COP שלא הועילו בכלל והמחלה המשיכה להתפטש בריאות (PET נוסף לאחר הCOP, במרץ 2012). לאחר מכן עברתי עוד 2 טיפולי אחזקה ב IGEV (היה טוב אליי בפעם הקודמת לפני ההשתלה). כרגע אני שבוע לאחר סיום הכימו', מקבל זריקות ניופוגן ואפרקס; בדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין. הרופאים מחפשים לי תורם מח-עצם להשתלה נוספת.
אני חוששת מאוד מהשתלה נוספת, מה גם שאף אחד לא מבטיח לי ריפוי מלא ו/או שלא תהיה מוטציה והמחלה תהפוך ללוקמיה (נאמר לי סיכוי של 10 %).
האם אין תרופה אחרת פרט להשתלה?
האם שינוי תזונתי (כל מיני נטורופטים/צמחונים וכ' ממליצים לי) יכול לרפא לימפומה?
האם כדאי לי לנסות להשיג טיפול ב BRENTUXIMAB?
אודה לך על תשובתך המהירה,
בתודה אמא צעירה
לא יאמן,פת סיטי נקי...אני כמובן מודה לרופא האישית שלי ולך פרופ'.נכבדה..אבל איך שומרים על המצב הכלכך משמח הזה?...לאחרונה גיליתי דם בצואה שנעלם ואני מתכוון לעשות קולונוסקופיה....יש המלצה לאיך לשמור?..תודה על כל תשובה