איני בטוחה שאני יודעת על מי מדובר. אנא צרי איתי קשר ישירות ואלך לראות את אמא
שלום לך פרופ'!
אני חולה במחלת הבכצ'ט הנדירה ומתמודד עם קשייה כבר 9 שנים.
לאחרונה ביצעתי בדיקת דם והיו בה כמה ערכים גבוהים מאוד:
esr- 82
crp- 9.05
pt-inr-1.28
מלבד ערכים מעט נמוכים בכדוריות הדם האדומות,שאר הבדיקה תקינה.
האם מצב שבו ספירת הדם כמעט תקינה לחלוטין מתיישב עם ערכים גבוהים כל כך בשקיעת דם?
ובאופן כללי אשמח להתייחסותך לערכים הגבוהים הללו.
תודה רבה!
אני חולה בפוליצטמיה ורה מזה כחמש שנים, מטופל בהקזות לפי הצורך כל 3-6 חודשים, גילי 46 ובנתיים אין לי תופעת לוואי קבועות, מלבד גירודים כאשר ההמטרוקריט עולה. הפלטלטס שלי שעלה בקצב קבוע נעצר ובשנה וחצי האחרונות עומד על 750000. בנוסף אני חש עיפות.
לאחרונה הבחנתי שבבדיקות הדם שאני מבצע בקופה נרשמים לי הרבה הערות:
תודה על התיחסותך המהירה, תוצאות הברזל שלי אכן נמוכות, נבדקו לפני כחודש
Ferritin = 10
הרופא המטפלת אמרה שאין צורך לתת תוסף ברזל
שאלה נוספת, לאחרונה התפרסם מאמר קצר של מרדכי אהרון רצ"ב קישור, במאמר הוא מציין שניתן לדלל את הדם בעזרת צריכה קבוע של אומגה 3, האם קיים סיכון לצרוך אומגה 3 ולהמשיך לקחת אספירין לדלול הדם?
קראתי את מה שכתבתי לך מתוך סערה רגשית ואני חושבת שהכתיבה קצת מסורבלת ולא ברורה.אני כותבת מחדש.1. בת 68 5 שנים עם לימפומה פוליקולרית בלי טפול.2.לפני שנתיים צמח לי גוש בזרוע הפנימית ליד המרפק. לא עשיתי ביופסיה.3.לפני חודש וחצי עברתי כרית שד חלקית שלב 1.ללא מעורבות של לימפות.4.בקשתי מהמנתח שבהזדמנות יוריד לי את הגוש בזרוע.5 .התשובה הפתלוגית היתה שהגדול הראה שאני בשלב ב3.6. ההמטולוגית שלחה אותי לבדיקות דם ופט סיטי ותוצאות נקיות לגמרי ממצאים פתלוגים ובדיקות הדם טובות מאד. אני מרגישה מצויין.7. תוצאות הביןבציה נשלחו לרוויזיה. ואני מאוד מתוחה. שאלתי: האם לבדיקות הטובות יש איזה משמעות לגבי הטפול שאקבל (אם אצטרך לקבל)?האם לימפומה שהופכת לאגרסיבית נתנת עם סיכויים טובים יותר לרפוי מלא האם יתכן שגוש שינה את פניו ממש לפני הנתוח? הרי שנתיים לא היו לי שום תופעות.אני חולת סכרת האם יתחשבו בי בטפול?פרופסור בן יהודה תבורכי.מיקה
לפרופסור בן יהודה, תודה רבה על הרצאתך המחכימה ביום העיון שהתקיים אתמול על לימפומה , בבית האגודה בגבעתיים.למארגני הכנס , מגיע ישר כוח , על שהביאו את טובי המומחים בארץ להרצות בכנס , ועל הארגון.