ממה שתיארת יש את הקריטריונים לאבחנה. השינוי ברמת הבטא 2 מיקרוגלובולין יכול להיות גם טעות מעבדה וצריך לחכות לערך שלישי. בכל מקרה חשוב שאתה מרגיש בטוב ושאתה במעקב טוב.
אחינית שלי אובחנה לפני מספר ימים בחשד למחלת ליפומה הודג"קין בבית החולים ודה לכם נעשו בדיקות מקיפות אך עדיין אין לנו תשובות ברורות אודה לכם אם תשלחו לנו מידע מסודרדבר נוסף איך אפשר ליצור קשר אם ד"ר דינה בן נחוםבתודה מראש אלה
ראשית, תודה על תשובתך המקצועית. אני רק רוצה להבין את דברייך, את אומרת שהידראה בחולה צעירה אינה מומלצת, ומאידך, אמרת שרצוי להסתמך על נטילת הידראה ולא על הקזות. אם כן, את תומכת בהגדלת המינון או לא?? אני חייבת לציין שאני מאוד חלשה, דבר המקשה כמובן על תפקוד נורמאלי. תודה רבה!!!!
שלום רב,
האם יש מניעה כלשהי לחולת CLL שעברה מספר טיפולי RFC
לקבל תוסף מזון כורכומול לצורך חיזוק המערכת החיסונית?(כתוב בהוראות שאסור לקחת יחד עם קומדין או כשיש חסימות בדרכי מרה)
(בקבוק 125 מ"ל מכיל : גליצרול, מיצוי של כורכומין, שורש כורכום, זנגביל, לואיזה, כהל[במנת הגשה 0.4% ]). 1 כפית בתוך כוס מים 1-3 פעמים ביום.
תודה לך
דוד
בהמשך לשאלה. אימי עברה לפני כשלושה חודשים את הקורס הרביעי. (הרופא החליט להפסיק הקורסים RFC כי לדעתו הם לא יעילים)
בינתיים - עד שיחליט אודות המשך וסוג הטיפול - מכיון שהנוטרופילים שלה מאוד נמוכים אנו ממתינים לעליית והתייצבות מדדי הכדוריות הלבנות (היום 0.4).
הרופא אומר שהרמות הנמוכות הם בגלל השפעת הטיפול הכימותרפי. אשר על כן היא מקבלת כל התקופה זריקות נופוג'ן.(גם היום קיבלה 5)
האם עדיין אין בעיה בנטילת התכשיר?
[יצויין כי הרופא אמר שמכיון שהוא אינו מכיר התכשיר הוא אינו ממליץ לקחתו. מצד שני שמענו שזה יכול לעזור עם המערכת החיסונית]
שוב תודה
שלום.שכחתי לציין שאני בת 67 ורציתי לשואול גם האים יש בדיקת דם למרקרים במחלה זו?אים כן מה שם הבדיקה?וגם האים ניתן לעשות השתלת מיח עצם במחלה זו ומתי נהוג לבצע PET CT? אני סיימתי את הטיפולים .האים זה לשיקולו של הרופא? הרבה שאלות מטרידות אותי ואשמח לקבל מענה תודה.
שלום.אובחנתי לפני שנה בערך בפוליקולר B cell lymphom low grad 2 שלב 4 NHLהשאלה שלי האים דרגה זו נחשבת לשלב מחלה קשה? כמה דרגות יש?ומה יותר מסוכן מחלת הודקין או NHL? אני קיבלתי טיפול בR-CHOP 6טיפולים ומבטרה. יש לי גם לופוס לא פעיל וולפני מספר חודשים שאלתי אותך אים המבטרה שאני צריכה לקבל כל 3 חודשים אמורה לעזור לי למניעת המחלה ענית לי שהיא יכולה לעזור לי בלופוס לפחות אבל חשוב לי לדעת אים בלימפומה תעזור שלא יופיע שוב.?ושאלה נוספת שאני לא מבינה שלפני המחלה לקחו לי ביופסיה ממיח עצם והתשובה היתה no evidence of malignancy.hypocellular marrow.מה אומרת תשובה זו?נאמר לי שזה תקין אבל ראיתי במכתב שרופא כתב לפני תחילת הטיפולים שבבדיקת PET-CT הדגימה גוש פריקרדיאלי ומעורבות מיח עצם בסטרנום.אני לא מבינה אז מיח העצם תקין או לא תקין? אני מקווה לקבל תשובות ברורות ראיתי בפורום שאת עונה מאוד יפה וברור . תודה.
רוב התשובות לשאלות שלך נמצאות בחוברת של האגודה למלחמה בסרטן בנושא לימפומות. אני מרגישה שאת זקוקה להרבה מאוד מידע שחסר לך ויהיה קשה לתת את כולו בפורום.לימפומה פוליקולרית דרגה 2 היא לימפומה עם דרגת ממאירות נמוכה. שלב המחלה נקבע על ידי מידת המפושטות של המחלה מ-1 ל-4 כשארבע אומר שהיתה מעורבות מחוץ לבלוטות הלימפה למשל במח העצם כפי שהיה אצלך על סמך בדיקת ה-CT/PET.מעורבות מח העצם יכולה להיות נקודתית ולא בכל מח העצם ואז במקום שנלקחה הדגימה לא נראתה מעורבות אבל בעצם החזה ראו מעורבות מח עצם ב-PET. במחלה שלך יש מקום לטיפול אחזקה במבטרה זה הוכיח את עצמו במחקרים שהראו ששימוש במבטרה אחזקתית הוריד את שכיחות חזרת המחלה.
שלום.
רציתי לברר האם תסמונת מילודיספלסטית בסיכון גבוה high risk נחשב כמחלת הסרטן? או שזה טרום סרטני.
תודה.