שלום אני בחור בן 22 התגלה לי לפני כ8חודשיים הוצק'ין לימפומה גרד חזק בכול הגוף לפני גילוי המחלה ..הגוש שהתגלה בפט סי טי הוא 13*8*8 במידאסטינום הקידמי קיבלתי 6 מחזורים ABVD אם הטבה הגרד נחלש משמעותית לאחר חצי שנה של הטיפולים אם הפסקת הטיפולים הגרד חזר בדרגה קלה בפט סי טי הנעשה נמצאה התלקחות חוזרת של המחלה אם גוש בבלוטה מדיאסטינלת קידמת כ1.7 סמ'' עברתי טיפול מציל ראשון לפני כשבוע IGEV עכשיו כרגע הגוף לא מגרד שוב התופעות לוואי מהטיפול הם תחושה של שריפה באשכיים אני משתמש במשכה טרירדם וזה רק מרגיע את זה קלות עוד תופעה יש לי כאבים בגב מרגיש כמו סכינים בגב בא בהתקפים....
האם יש איזה טיפול שיכול להקל לי על התחושת שריפה באשכים?
האם יש לי סיכוי לצאת מהמחלה הזו הפרופסור שמטפל בי ממליץ לעבור בעוד שבועיים עוד טיפול מציל שני האם אני חיייב לעשות אותו הטיפןלים מאוד קשיים והסיכוי לעבור אותם הם סטיסטקיה של 48 אחוז אני מפחד לעשות אותם שוב אין דריך אחרת לעבור ישר להקרנות ולדלג על שבוע טיפולים נוסף
גם אם אני מצליח לנצח תמחלה מה הסיכוי זה יחזור שוב ? תודה מראש עדן
פרופ' דינה בן יהודה שלום רב!
שמי צוריאל, אני בן 25 ואני כ-4 שבועות לאחר השתלת מח עצם עצמית. האבחנה אצלי היא לימפומה נון הודג'קין במיצר עם תאי B מוגדלים. את ההשתלה עברתי לאחר טיפולי R-Chop ולאחר מכן e-shap, כשהגעתי להשתלה עם שארית מחלה כאשר התגובה לטיפולי ה-e-shape הייתה חלקית (כ-50% תגובה ומטה).
ברצוני לציין ולומר תודה על היעוץ שנתת לי לפני ההשתלה.
בהמשך (בימים הקרובים) אעבור בדיקת PET CT וככל הנראה הקרנות.
שאלתי היא כזו-
בצאתי מבית החולים רמב"ם לפני כשבוע וחצי, רמת ה-LDH הייתה כ-277. בבדיקה שנערכה השבוע, רמת ה-LDH הייתה 295. על אף שזהו בטווח הנורמה, אני לא רגוע משום שניכר כי קיימת עלייה וכל זאת תוך ימים בודדים. האם קצב עלייה שכזה ברמת ערכים של LDH הוא נורמלי? האם ישנה סיבה כלשהי לעליית LDH במצב של מחלה שאינה פעילה? האם כך מתנהג בטבעו ה-LDH תוך עליות וירידות או שמא יש חשש לשובה של פעילות מוגברת וממאירה של המחלה?
סלחי לי בבקשה על עניות דעתי בעניין.
תודה רבה לך!
האם יש קשר בין דימום וגינלי לא סדיר לטרומבוציטופניה?
תודה על התשובה,הרופא של אימא מתקדם לקראת ההשתלה תוכלי לדעת מה השלב הבא?
אני בת 36, נוטלת 2 כדורי סידן וויטמין די, רמת הפרטין שלי 20 שהנורמה (10-291), רמת הברזל 85 שהרמה ( 40-145), אני נוטלת גם כדורי בי 12.האם יש משהו שאוכל לעשות כדי להעלות את רמת הפרטין?
מזה תקופה ארוכה של שנים סובלת מעייפות וחולשה. ההמוגלובין שלי נמוך בסביבות 10.5 . טופלתי במהלך השנים בצורות שונות של ברזל כולל אינפוזציות. וכן ביצעת רשימה גדולה מאוד של בדיקות דם .כולל בדיקת מח עצם. הכל יצא תקין . מה לעשות כדי להעלות את ההמוגלובין ? כעת אני בהריון וחלשה עוד יותר מאשר כרגיל. מצ"ב חלק מתוצאות בדיקות הדם.
בס"ד
לפרופסור בן יהודה הבנתי שכיום יש מגמה של השתלת מוח עצם גם אצל מבוגרים
למטרת הארכת חיים ואופציה לנסיגת המחלה בוודאי כל מקרה לגופו אך האם היית יכולה להמליץ על הליך כזה אצל אימי יפה אביעזר שנפגשתן בעבר בסורוקה עם הAML אמה חגגה לאחרונה יום הולדת 79 שנה כבר עברה מאז גילויי המחלה .
אודה לתשובתך אם אפשר בתודה הבת
תודה וישר כוח אין כמוך
שלום,
אשמח לאכוונה היכן ניתן לקרוא או להתייעץ על השתלת מח עצם לאישה בת 74 הסובלת מmds שכן ההתלבטות קשה בטרם החלטה על המהלך.
תודה