שכחתי לציין שהבדיקות דם שלו בסדר גמור (חוץ מהכליות והמגנזיום) - המוגלובין מעל 10, הכדוריות הלבנות בסדר טפו טפו כך שעדיין הסחרחורות הן בגדר תעלומה
אני מדבר על בלוטות שנראות שמורות באולטרהסאונד אבל אין להם הסבר למה הן גדולות.
מעל אורך של 1 ס"מ, או מעל שטח של 1 סמ"ר?
כלומר בלוטה של 1.5x0.5 (שטח 0.75 סמ"ר) נחשבת בסדר?
בדקתי את הרוחב של הבלוטות בעורף והוא לא עולה על 4 מ"מ. אני חושב שיש הבדל בין 15x4 ולבין למשל 15x10.
הרופא החליט לעשות עוד US בעוד חודשיים.
מה שהדאיג אותי זה המחקר הבא:
However, in one series10 of 213 adults with unexplained lymphadenopathy, no patient with a lymph node smaller than 1 cm2 (1 cm × 1 cm) had cancer, while cancer was present in 8 percent of those with nodes from 1 cm2 to 2.25 cm2 (1 cm × 1 cm to 1.5 cm × 1.5 cm) in size, and in 38 percent of those with nodes larger than 2.25 cm2 (1.5 cm × 1.5 cm).
בן 25. הסיבה שעשיתי את הבדיקות היו בלוטות בעורף. ב-US הראשון נבדקה רק הקרקפת כי לא שמתי לב שהיו בלוטות גם באמצע העורף (למעשה גיליתי אותם ביום שלאחר ה-US) וזאת הסיבה שעשיתי את ה-US השני.
כפי שאני מציינת בפורום זה איני מפענחת בדיקות. בדיקות ההדמיה הן בדיקות עזר ותריך להתחיל בלקיחת סיפור המחלה ובדיקה כללית של החולה. אני מציעה שתחזור לרופא שהפנה אותך ל-US רק הוא יוכל להבין אם יש משמעות לממצאים. אין בבדיקות שעשית משהו שמכוון ישירות ללימפומה אך דרושה קורלציה עם הקליניקה
חג
פרופסור שלום ,
אימי צריכה לעבור השתלת מח עצם בשילוב עם דיאליזות .
האם יש סיכונים לכך במהלך ההשתלה ? ומה לדעתך הדרך שבה צריכים לשלב בין השנייים ?
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה חולים, מחלימים, ובני משפחותיהם ליום עיון בנושא ליממפומות ו- CLL
יום העיון יתקיים ביום שלישי, ה- 8/5/12, בבית האגודה למלחמה בסרטן בגבעתיים, החל מהשעה 9:45 בבוקר.
לפרטים והרשמה:
http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=7931
רצינו לאחל לכם הגולשים, ולמנהלי הפורומים היקרים, חג פסח שמח.
חג של פריחה והתחדשות, ובעיקר, המון בריאות.
מאיתנו,
מרכז המידע
האגודה למלחמה בסרטן
שלום פרופ' בן יהודה,
אני בת 41.
עשיתי בדיקת CT של עמוד שדרה מותני (נשלחתי לבדיקה ע"י אורטופד. בעקבות כאבי גב).
(עפ"י הכתוב בראש דף התוצאות:
"ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של ע"ש מותני בגבהים L1-S1.
הבדיקה נעשתה בחתכים אקסיאלים בחלונות רקמה רכה ובחלונות עצם".
בין שאר ממצאי הבדיקה, הופיע משפט שמאד הדאיג אותי. ואשמח לקבל את דעתך על פירוש הדבר:
"בלוטות לימפה רטרופריטוזאיליות קטנות עד 1 ס"מ".
השאלה שלי:
1. מה משמעות הדבר?
(ידוע לי, שבלוטות לימפה גדלות במקרים של זיהום.
אבל, לשמחתי לא הייתי חולה לאחרונה).
2. האם יש סכנה, חלילה, למחלה כלשהי?
3. האם יש בדיקות שעליי לעשות כהמשך טיפול?
(בדיקות U.S ובדיקות דם שעשיתי לאחרונה, לפני הבדיקה הנ"ל - היו תקינות).
תודה מראש על תשובתך