שלום רב,קראתי כתבה (מצורף לינק)על כך שאב שעישן לפני ההיריון מגדיל את סיכוייו של הילד לחלות בסרטן הדם פי 4. ברצוני לדעת למה בדיוק הכוונה? בעלי מעשן כבר שנים רבות כסיגריה אחת ליום (לפני 20 שנה עישן הרבה יותר). אני לא מעשנת בכלל ויש לנו ילדים בני 3 ו-5. דרך אגב, בעלי לא מעשן לידם, וגם לא בבית או באוטו. האם זה אומר שיש להם סיכוי פי 4 לחלות בסרטן הדם או שמא סיכוי זה פוחת והולך? האם כשיהיו בני 20, הם עדיין יהיו חשופים לסיכון? האם הסכנה תהיה לכל ימי חייהם או רק בילדותם? האם זה מוטבע בגנים שלהם?
שלום שוב פרופ' דינה!
תודה לך על התשובה המהירה והיחס החם בשאלתי האחרונה! (בנושא ה-LDH)
שאלה נוספת עומדת על הפרק בהמשך לטיפולי- הקרנות. בפגישה עם רופאה ביחידת הקרינה בבית החולים רמב"ם, נקבע לי טיפול של 20 הקרנות. לנוכח מידע הסובב את התקשורת ורשת האינטרנט אודות מכשיר חדשני שנכנס למערכת הטיפולית בהקרנות בישראל אשר יעילותו רבה יותר, מצאתי שכדאי לי להתעניין ולדעת יותר אודותיו לפני שאחליט סופית לגשת לפרוטוקול ההקרנות במכשירים הנודעים העכשיויים. בקריאה ראשונית, המכשיר נשמע יעיל ומבטיח. על כן, שאלתי היא:
האם ידוע לך על המכשיר החדש בכל הנוגע לטיפול בלימפומה- האם מתאים ויעיל המכשיר בטיפול בסוג זה של המחלה?
אם על מנת להשיב תצטרכי שוב לפרטים את האבחנה שלי, אוסיף מיד.
צוריאל.
איני מודעת לכך שיש עכשו בשימוש בארץ מכשיר הקרנות חדשני. אני מציעה שתתיעץ עם הרופאה בהקרנות לגבי זה. אני אברר עם מנהל הרדיותרפיה אצלנו ואם יש משהו חדש אחזור אליך.
המשך, מ 4 שנים עשה בדיקת דם שגרתית, חלבונים היו גבוהים, גם כן הימוגלובין היה נמוך מהנורמה במעט, רופא המשפחה שלך אותו להמטולוג והתחיל כל הבירורים.תודה