שלום רב פרופסור בן יהודה, סיימתי את טיפולי RCHOP לפני ששה חודשים וקיבלתי את הטיפול האחזקתי הראשון. הופיעו נגעים בפנים והוסרו על ידי ניתוחון ונלקח לבדיקה פתולוגית - עוד לפני התשובה הפתולוגית נאמר לי על ידי הפלסטיקאי-כירורגי שזה סרטני אבל לא ממאיר יכול להיות כתוצאה מהטיפולים, שהגוף נחלש ולא מתגבר על כל מיני תופעות. בכלל אני מאוד מודאגת מזה שמערכת החיסונית נחלשת ואם יש משהו לעשות בנדון. מה היית ממליצה? בכלל - אני מרגישה שהזיכרון לא אותו דבר וגם הראיה - דברים שלא היו לפני כן.
האם DLBCL פוליקולר נקרא גם NHL? אשמח לקבל תשובה. רב תודות לך וחג שמח.
שלום.אני בן 39, פעיל בספורט ועוסק בתחום מחשבים. זה כבר כ 3 חודשים שיש לי עייפות כרונית אשר מתבטאת בחוסר ריכוז מוחלט.אני יכול לשבת מול אנשים ופשוט להרדם מולם.עשיתי בדיקות דם והכל יצא תקין למעט HCT אשר יצא 41 במקום 42 (גבול תחתון)האמת אני כבר לא יודע למי לפנות כי רופאת המשפחה שלי טוענת שמדובר באנמיה קלה, אבל לא מביאה לי טיפולץ יתרה מזו היא גם לא אומרת לי ממה האנמיה למרות שהברזל, B12 תקינים.נא עצתך.תודה.
תודה רבה !פניתי למרכז לייעוץ בהרעלות וקיבלתי תשובה זהה - לא ידוע דבר על שאיפת החומר, ורק במידה ויש כל מיני סחרחורות, כאבי ראש, בחילות וכו' - יש צורך לגשת להבדק.
שוב תודה..
ד"ר נכבד שלום רב,
אני בחורה כבת 29, סובלת מחולשה כללית ועייפות,מקבלת זריקות B12 וכדורים לחומצה פולית + ויטמין D בבקבוקים.
שלשום קיבלתי תשובות לבדיקות דם שעשיתי שלהלן הערכים שהתקבלו :
VITAMIN D (25-OH) 18.7 nmol/L - נמוךWBC 13.3 K/ul - גבוהHCT 42.7% - גבוהPLT 485 - גבוהNEUT.abs 8.4 K/ul - גבוה VITAMIN B12 - 310.6 pg/ml FOLIC ACID 6.1 ng/mL CHOLESTEROL - 190% mg % TRIGLYCERIDES - 221 mg CHOLESTEROL- HDL - 36 % mg
אני נורא מוטרדת מהתוצאות אבקש לקבל חוות דעת ו/או ייעוץ
תודה רבה
פרופסור,האם היית ממליצה לעשות ניקוי רעלים מהכבד וניקוי מעי ע'י קולון,חודשים אחרי השתלה?בתודה מראש
שלום רב פרופ דינה בן יהודה
ליפני 3 חודשים סיימתי טיפול בסרטן לימפומה דיפיוז B CELL
בטיפול ע"י CHOP+R
נמצאתי נקי בסיום הטיפול
בבדיקת דם אתמול בביקורת מעקב נימצא ALT-102
בחודש וחצי ליפני כן היה ערך ALT-60
וחודש לפני כן ממש סמוך לסיום הקורס האחרון היה ALT-35
כך שרואים מגמת עליה בערכים
הרופא המטפל ביקש ממני לחזור על הבדקה בעוד שבועיים
1 האם יש הסבר רפואי לערכים אלו?
2 אם רואים שהמגמה בעליה מה יעזור עוד בדיקה בעוד שבועיים?
3 עד כמה חמורים הערכים האלו ומה הדחיפות שעליי לתת לכך ?
בתודה שלו צבי
1 האם יש הסבר רפואי לערכים אלו? יש הרבה סיבות להפרעה בתפקודי כבד החל מתרופות שונות דרך זיהום בוירוסים וכן כבד שומני. בחולים שמפתחים הפרעה בתפקודי כבד אחרי כימותרפיה בד"כ אנחנו בודקים שוב את וירוסי ההפטיטיס B ו-C, מפסיקים תרופות חשודות, עושים US ובמקרה הצורך ביופסית כבד.
2 אם רואים שהמגמה בעליה מה יעזור עוד בדיקה בעוד שבועיים? אני חושבת שהערכים שלך מאוד לא מרשימים (תודה לאל) ולכן אינך צריך להילחץ ולעשות בדיקה כל יום. שבוע שבועיים זה בסדר
3 עד כמה חמורים הערכים האלו ומה הדחיפות שעליי לתת לכך ? כפי שאמרתי הערכים לא מרשימים כדאי אולי רק לבקש מרופא המשפחה בדיקת וירוסים כפי שציינתי.