האם יש קשר בין דימום וגינלי לא סדיר לטרומבוציטופניה?
תודה על התשובה,הרופא של אימא מתקדם לקראת ההשתלה תוכלי לדעת מה השלב הבא?
אני בת 36, נוטלת 2 כדורי סידן וויטמין די, רמת הפרטין שלי 20 שהנורמה (10-291), רמת הברזל 85 שהרמה ( 40-145), אני נוטלת גם כדורי בי 12.האם יש משהו שאוכל לעשות כדי להעלות את רמת הפרטין?
מזה תקופה ארוכה של שנים סובלת מעייפות וחולשה. ההמוגלובין שלי נמוך בסביבות 10.5 . טופלתי במהלך השנים בצורות שונות של ברזל כולל אינפוזציות. וכן ביצעת רשימה גדולה מאוד של בדיקות דם .כולל בדיקת מח עצם. הכל יצא תקין . מה לעשות כדי להעלות את ההמוגלובין ? כעת אני בהריון וחלשה עוד יותר מאשר כרגיל. מצ"ב חלק מתוצאות בדיקות הדם.
בס"ד
לפרופסור בן יהודה הבנתי שכיום יש מגמה של השתלת מוח עצם גם אצל מבוגרים
למטרת הארכת חיים ואופציה לנסיגת המחלה בוודאי כל מקרה לגופו אך האם היית יכולה להמליץ על הליך כזה אצל אימי יפה אביעזר שנפגשתן בעבר בסורוקה עם הAML אמה חגגה לאחרונה יום הולדת 79 שנה כבר עברה מאז גילויי המחלה .
אודה לתשובתך אם אפשר בתודה הבת
תודה וישר כוח אין כמוך
שלום,
אשמח לאכוונה היכן ניתן לקרוא או להתייעץ על השתלת מח עצם לאישה בת 74 הסובלת מmds שכן ההתלבטות קשה בטרם החלטה על המהלך.
תודה
שלום רב דוקטורעברתי השתלה מדם טבורי לפני שנתיים וארבעה חודשים. אבל כמו שאני שומעת הרבה מגיעים לאישפוזים אחרי השתלה,,אבל אצלי זה לא קרה,,,נכון שהיו לי המון תופעות לוואי והיה קשה,אבל לא הגעתי לבית חולים.. רוב התופעות אצלי זה מתבטא בעור שזה המקום הרגיש שלי מזה שנים רבות.. היום אני בת 56. מבהיל לנסות להבין איך תאי גזע מחליפים תאים שלי,, והכל בגלל האופי המסוגר ביותר שלי עד שזה התפוצץ,,כך נראה. ובכל אופן נראה שנסתרות הן דרכי המחלות ..מודה מאד מאד על התשובה... תקוה מרום.
פרופ' בין יהודה שלום,
הובחנתי כחולת הודג'קין שלב 4 (עם שני גורמי סיכון בספירה מחמירה ,יש כאלו שיחשיבו כגורם סיכון 1), שיטת טיפול שהוגדרה לי 6 מחזורים של ABVD.
הבנתי שאחרי המזור השלישי מבצעים PET CT ואז במידה ואין נסיגה מחליטים על המשך טיפול,
שאלתי היא : באלו אחוזים חוליי שלב 4 עוברים השתלה עצמית?
האם נכון הוא שגם אם הPET CT יוצא תקין עדיין עושים השתלה עצמית לחולים בשלב זה כטיפול מניעתי?
האם במקרה בו לא התגלתה נסיגה בשלב 4 נכון לעשות השתלה עצמית או טיפול אגרסיבי יותר? (אני מטופלת בתל השומר ובטיפול שלהם מבצעים ישר השתלה עצמית ולא עוברים לטיפולים אגרסיביים יותר.)
המון המון תודה,
ענבר חיה