אבי חולה CLL, טופל בבנדמוסטין שעד תום הטיפול עזר לו והוא הרגיש טוב וירדו לו הבצקות. כמעט מיד עם תום הטיפול החלה להתפתח מיימת בבטן וברגלים וכן חש גירוד בכל הגוף. לאחרונה ביצעו בדיקת PET CT שגילתה שקיימים אצלו גושים בבטן. הרופא המטפל החליט על טיפול כימותרפי (טרם התחיל).1. מה מקור הגושים?2. האם המצאותם של גושים אלו מעידים על מצב קשה שלא כדאי להמשיך טיפול?3. החשש הגדול ביותר של אבי הוא איבוד איכות החיים שלו. ולכן חשוב לי לדעת מה כדאי לברר עם הרופא כדי להשיג לו איכות חיים. (אני חוששת שהוא לא יעמוד בטיפול הכימותרפי)תודה רבה מראש!!
לפני שלוש שנים אובחנתי כחולה לוקמיה , עברתי השתלת מח עצם מקרוב משפחה .חודשיים לאחר גילוי המחלה ,מאז ההשתלה המחלה בנסיגה מלאה, מאז ההשתלה אני לוקח על בסיס קבוע בנוסף לתרופות אחרות זובירקס ורספרים פורטה . לאחרונה סובל מאוד מכאביי שרירים בכל הגוף במיוחד בפה . חוסר שליטה על שריריי הפה ןדיבור לא ברור ,רופא המשפחה העלה את הסברה שכאביי השרירים נגרמים בגלל תופעות לוואי של התרופות הנ''ל . האם כדאי להפסיק לקחת אותם להקטין את המינון או להחליפם בתרופות אחרות .?
התלונות שלך מחייבות בירור על ידי נוירולוג לפני שמחליטים ששיך לתרופות.
(אני מקווה שכתבתי נכון את הבדיקות)
בס"ד
אצל אמא בעקבות טיפול כימוטרפי דרך הפה ירדו הכדוריות הלבנות ל1700 (לוקופניה) מיכוון שלפני מספר חודשים הם גם הגיעו ל60000 מה זה יכול להסביר בגדול על מצב מחלת הלוקמיה של אמא ? להזכיר מדובר באימי יפה אביעזר שנפגשה עמך ושאלתי עליה כן בעבר ,אציין שאמא רזה מתמיד אך סוחבת ועוד איתנו שזה מבחינתנו נס בפני עצמו דר יקרה אשמח לתשובתך בתודה הבת יעל
שמחת אותי מאוד. הירידה בספירה היא ככל הנראה בעקבות הטיפול ולא בגלל הלויקמיה עצמה. צריך פשוט לרדת במינון. אנא פני לרופא המטפל והוא בוודאי יעשה כך.
ולכן הרופאים אמרו לא לקחת זמן מה את טיפולי הכימו דרך הפה ,אציין שלמרות הסקפטיות שלי אציין שניראה לי שללא הטיפולים הקונבנציונאלים מצבנו היה בכי רע
כפי שאמרתי אמא חלשה ורזה אך איתנו הולכת בבית וכשלא ישנה גם מרגישים אותה ועוד איתנו תודה לפרופסור בן יהודה הכי מקצועית וכן כל כך בנאדם תודה
פרופ' דינה בן יהודה שלום,אני בן 70. עקב תגובה אימונולוגית כתוצאה מטיפול מוצלח בסרטן, סובל מITP חריף (פלייטלטס ירדו ל-9000). קיבלתי מספר טיפולים להעלאת הפלייטלטס, אך הם חדלו לעזור. אודה לך אם תמליצי לי עם איזה רופא או רופאים אוכל להתייעץ או לקבל טיפול. אפשר רופאים בהדסה, אך גם מחוץ להדסה.
תודה רבה
שוהם