שכחתי לציין שהבדיקות דם שלו בסדר גמור (חוץ מהכליות והמגנזיום) - המוגלובין מעל 10, הכדוריות הלבנות בסדר טפו טפו כך שעדיין הסחרחורות הן בגדר תעלומה
אני מדבר על בלוטות שנראות שמורות באולטרהסאונד אבל אין להם הסבר למה הן גדולות.
מעל אורך של 1 ס"מ, או מעל שטח של 1 סמ"ר?
כלומר בלוטה של 1.5x0.5 (שטח 0.75 סמ"ר) נחשבת בסדר?
בדקתי את הרוחב של הבלוטות בעורף והוא לא עולה על 4 מ"מ. אני חושב שיש הבדל בין 15x4 ולבין למשל 15x10.
הרופא החליט לעשות עוד US בעוד חודשיים.
מה שהדאיג אותי זה המחקר הבא:
However, in one series10 of 213 adults with unexplained lymphadenopathy, no patient with a lymph node smaller than 1 cm2 (1 cm × 1 cm) had cancer, while cancer was present in 8 percent of those with nodes from 1 cm2 to 2.25 cm2 (1 cm × 1 cm to 1.5 cm × 1.5 cm) in size, and in 38 percent of those with nodes larger than 2.25 cm2 (1.5 cm × 1.5 cm).
בן 25. הסיבה שעשיתי את הבדיקות היו בלוטות בעורף. ב-US הראשון נבדקה רק הקרקפת כי לא שמתי לב שהיו בלוטות גם באמצע העורף (למעשה גיליתי אותם ביום שלאחר ה-US) וזאת הסיבה שעשיתי את ה-US השני.
כפי שאני מציינת בפורום זה איני מפענחת בדיקות. בדיקות ההדמיה הן בדיקות עזר ותריך להתחיל בלקיחת סיפור המחלה ובדיקה כללית של החולה. אני מציעה שתחזור לרופא שהפנה אותך ל-US רק הוא יוכל להבין אם יש משמעות לממצאים. אין בבדיקות שעשית משהו שמכוון ישירות ללימפומה אך דרושה קורלציה עם הקליניקה
חג