שלום,אחותי בת 39 עם DLBC שלב 1. קיבלה פעמיים R-CHOP 21 מתוך פרוטוקול של שישה טיפולים, מקבלת תמיכה של זריקות לאושש את מח העצם בעיקבות אישפוז אחרי הכימו הראשון. הייתי רוצה לדעת מה היא הפרוגנוזה למקרה הזה, ומה הסיכויים להישנות המחלה חס ושלום?
פרופסור בן יהודה שלום רב,
בעלי,35, חולה בהודג'קינס כבר עשרה חודשים. הוא מוגדר כstage 2. הגידול היה בגודל 17X12 ס"מ כשהמחלה אובחנה.הגידול מוקם בבית החזה, בין הלב לריאות.
בעלי קיבל 4 קורסים של abvd, אך הגידול התכווץ רק במעט.
לאחר pet ct שהראה קליטה גבוהה, הוחלט על טיפול salvage. בעלי קיבל שני מחזורי eshap ומחזור אחד של igev, שלא השפיעו כלל על הגידול.
לאחר מכן, בעלי עבר 15 הקרנות שהקטינו את הגידול ל 13 ס"מ בערך.
בתחילת פברואר, בעלי אושפז לצורך השתלת מח עצם עצמית, אך כאשר יצא מבידוד לאחר ההשתלה, הוא חלה בדלקת ריאות חמורה וכרגע הוא מאושפז בטיפול נמרץ.
ב ct שעבר מיד לאחר ההשתלה, בשל מצב הריאות, נראה כי גם ההשתלה לא השפיעה כלל על הגידול.
כרגע התכנית היא לתת לו brentuximab ברגע שיוכל לחזור לנשום בכוחות עצמו {כרגע הוא נושם עצמאית עם תמיכת מכונת ההנשמה, בשלבי גמילה מההנשמה}.
במקביל, שמענו על תרופה המופקת מארס של עקרב כחול נדיר בשם escozul, אשר אמורה לתקוף ישירות את הגידול ומשיגה תוצאות מדהימות.
אשמח מאוד לשמוע את דעתך על התהליך וכמובן את המלצותייך. במידה ותרצי, אשלח לך את סיכום המחלה של בעלי.
בתודה מראש, ליאת.
שלום רב,
אבי מאובחן כחולה עמילואידוזיס מזה כשנתיים, ולאחרונה מצבו הדרדר באופן משמעותי. הוא אינו יכול לקום מהמיטה בשבועיים האחרונים. הוא מטופל ב-Dexamethasone, אולם לא נראה כי חל שיפור כלשהוא במצבו.
בעבר טופל ב-VELCADE, ללא הצלחה.
הרופא המליץ לנו על תרופה נסיונית בשם REVLIMID.
בנוסף, בחודש האחרון התחיל בטיפולי דיאליזה בעקבות אי תפקוד כליות.
אשמח לשמוע את דעתך בנושא התרופה הנסיונית, האם יש טעם לנסות אותה, ומה הסיכון הכרוך בכך.
בנוסף אודה אם תפני אותי לרופא או מרפאה המתמחים במחלה זו בישראל.
תודה
שלום רב לפרופסור בן יהודה, סיימתי את ששת טיפולי SHOP ו-2 מבטרות לפני ארבעה חודשים. את הטיפול התחזוקתי הראשון של מבטרה כבר קיבלתי לפני כשלושה שבועות. שאלתי היא: עם הזמן - כתוצאה מהטיפול התחזוקתי - האם יכול לגרום איזה נזק כלשהו בגוף?
יש לי עוד שאלה שמציקה לי מאוד: מאז הטיפולים - אין לי תחושה באצבעות הרגל בעיקר רגל ימין - האם זה יחלוף עם הזמן? רב תודות לך.
אני שואלת על השתלה עצמית באופן כללי - מה הסיכונים, מדוע עושים זאת? מתי לא מומלץ לעשות השתלה כזו? אשמח מאוד לפרטים
פרופ' בן יהודה שלום,
באפריל שנה שעברה סיימתי 6 מחזורי abvd בהודג'קינס לימפומה. אחד המוקדים היה גם בבית שחי שמאל (מוקד קטן)
בנובמבר האחרון ה pet ct היה נקי לחלוטין. הסריקה הבאה שלי היא באפריל.
בשלושה שבועות האחרונים משהו מציק לי בבית שחי שמאל,קשה לי להגדיר את התחושה אבל אני 'מרגישה' את בית השחי.
פניתי לרופא משפחה שערך בדיקה ידנית ואמר שהוא לא מרגיש כלום. אני לא יודעת אם אני מדמיינת או לא אבל משהו מציק לי ...
האם עליי להקדים את ה pet? לפנות למישהו?
תודה מראש
תודה,
האם את יכולה להמליץ לאן לפנות עם התחושה המציקה שמאוד מטרידה רגשית? לתחושה המוזרה שהתפשטה לכל הזרוע מתלווים כאבים קלים...
שוב תודה!
הנוירולוגים הם הרופאים המנוסים ביותר בביצוע ניקור מותני. כשהמטולוג מתקשה בבדיקה הוא מפנה לנוירולוג
שלום רב:שמי סיגל בת 42 . לפני 37 שנה בהיותי בת חמש חליתי בהוצקין קיבלתי הקרנות כימותרפיה ועברתי כריתת טחול,עד גיל 18 הייתי במעקב בבית חולים ומשם הסבירו לי שאני יכולה להתחיל לחיות חיים רגילים כי אני בריאה ובאמת התעקשתי לעשות שרות צבאי ולאחר מכן נישאתי וילדתי שלושה ילדים בריאים תודה לאל,בגיל הבגרות שכולם התחילו להתפתח ולצמוח התחיל אצלי להתפתח חרדות והתמודדות עם דימוי עצמי נמוך עד היום כולל שאלות של אנשים למה את כל כך רזה בכתפיים?" זהו המראה שלי כתוצאה מההקרנות ,הכתפיים שלי מעוותים ורזים מאוד ביחס לגופי בית החולים מימן לי הגדלת חזה כי גם שם כמעט ולא היה לי כלום,וגם לאחר כל כך הרבה שנים העיוות בכתפיים מאוד מאוד מפריע לי האם יש משהו לעשות מבחינה אסטטית? האם את מכירה גם ילדים שעברו הקרנות בילדות ואז בגיל הבגרות הבינו שהחיצוניות שלהם נפגמה?כמו כן לפני כשלוש שנים חליתי בדלקת ריאות רגילה שבמהלכה הופנתי לאקו לב כי היה חשד שמשהו לא תקין ואכן לאחר מספר בדיקות מקיפות התברר שיש לי בעיה במסתם האורטלי בדרגה בנונית עד קשה מיכוון שאין במשפחתי הגרעינית והמורחבת בעיות לב הם מקשרים את הבעיה בלב להקרנות בעברי?מה דעתך?האם באמת יש קשר?לדעתי הבעיה בלב היתה שם תמיד רק עכשיו הרופאים גילו אותה ובגללה אני מטופלת בתל השומר ומויבבת להיות במעקב של חצי שנה.מודה לך מאוד על התיחסותך למקרה שלי מצטערת אם הארכתי במילים היה חשוב לי שתביני אותי,סיגל