אני שואלת על השתלה עצמית באופן כללי - מה הסיכונים, מדוע עושים זאת? מתי לא מומלץ לעשות השתלה כזו? אשמח מאוד לפרטים
פרופ' בן יהודה שלום,
באפריל שנה שעברה סיימתי 6 מחזורי abvd בהודג'קינס לימפומה. אחד המוקדים היה גם בבית שחי שמאל (מוקד קטן)
בנובמבר האחרון ה pet ct היה נקי לחלוטין. הסריקה הבאה שלי היא באפריל.
בשלושה שבועות האחרונים משהו מציק לי בבית שחי שמאל,קשה לי להגדיר את התחושה אבל אני 'מרגישה' את בית השחי.
פניתי לרופא משפחה שערך בדיקה ידנית ואמר שהוא לא מרגיש כלום. אני לא יודעת אם אני מדמיינת או לא אבל משהו מציק לי ...
האם עליי להקדים את ה pet? לפנות למישהו?
תודה מראש
תודה,
האם את יכולה להמליץ לאן לפנות עם התחושה המציקה שמאוד מטרידה רגשית? לתחושה המוזרה שהתפשטה לכל הזרוע מתלווים כאבים קלים...
שוב תודה!
הנוירולוגים הם הרופאים המנוסים ביותר בביצוע ניקור מותני. כשהמטולוג מתקשה בבדיקה הוא מפנה לנוירולוג
שלום רב:שמי סיגל בת 42 . לפני 37 שנה בהיותי בת חמש חליתי בהוצקין קיבלתי הקרנות כימותרפיה ועברתי כריתת טחול,עד גיל 18 הייתי במעקב בבית חולים ומשם הסבירו לי שאני יכולה להתחיל לחיות חיים רגילים כי אני בריאה ובאמת התעקשתי לעשות שרות צבאי ולאחר מכן נישאתי וילדתי שלושה ילדים בריאים תודה לאל,בגיל הבגרות שכולם התחילו להתפתח ולצמוח התחיל אצלי להתפתח חרדות והתמודדות עם דימוי עצמי נמוך עד היום כולל שאלות של אנשים למה את כל כך רזה בכתפיים?" זהו המראה שלי כתוצאה מההקרנות ,הכתפיים שלי מעוותים ורזים מאוד ביחס לגופי בית החולים מימן לי הגדלת חזה כי גם שם כמעט ולא היה לי כלום,וגם לאחר כל כך הרבה שנים העיוות בכתפיים מאוד מאוד מפריע לי האם יש משהו לעשות מבחינה אסטטית? האם את מכירה גם ילדים שעברו הקרנות בילדות ואז בגיל הבגרות הבינו שהחיצוניות שלהם נפגמה?כמו כן לפני כשלוש שנים חליתי בדלקת ריאות רגילה שבמהלכה הופנתי לאקו לב כי היה חשד שמשהו לא תקין ואכן לאחר מספר בדיקות מקיפות התברר שיש לי בעיה במסתם האורטלי בדרגה בנונית עד קשה מיכוון שאין במשפחתי הגרעינית והמורחבת בעיות לב הם מקשרים את הבעיה בלב להקרנות בעברי?מה דעתך?האם באמת יש קשר?לדעתי הבעיה בלב היתה שם תמיד רק עכשיו הרופאים גילו אותה ובגללה אני מטופלת בתל השומר ומויבבת להיות במעקב של חצי שנה.מודה לך מאוד על התיחסותך למקרה שלי מצטערת אם הארכתי במילים היה חשוב לי שתביני אותי,סיגל
שלום,
אני בת 34, מחלימה מלימפומה הודג'קינס. סיימתי 8 טיפולים ABVD והקרנות לפני חצי שנה ומאז הכל תקין.
גיליתי שאני בהריון (לא מתוכנן!) כנראה באזור 8 שבועות ולפני 3 שבועות עשיתי פט סיטי (כשכבר הייתי בהריון).
אני מאמינה שעליי להפסיק את ההריון כדי שאוכל להיות במעקבים בשנתיים הקרובות. בכל מקרה רציתי לדעת מה הסבירות שהעובר נפגע מהפט סיטי ואם יש סיבה נוספת (מעבר למעקבים) בגינה עליי להפסיק את ההריון.
תודה מראש.
שלום רב ,אני החלמתי מלימפומה מסוג הוצקין ונשארו לי כתמים בעור למרות שלא הייתי חסופה לשמש כלל, הכתמים נראים כמו סימנים חומים וכחולים על כל הידים גב ורגלים,האם יש טיפול ?