שלום רב,
סבתא שלי כבת 90 וסובלת ממיאלומה נפוצה.
מטופלת בסטרואידים (קיימת עדות למיאלומה).
אלבומין נמוך g/dl 2.5-2.7 למרות שימוש בתוסף חלבון על בסיס מי גבינה. לאחרונה יש ירידה בניאוטרופילים - 1.2 K/microL.
אשמח לקבל המלצה לשיפור רמת האלבומין.
בתודה ובהערכה
מושי
פרופ' בן יהודה נכבדה,
תודה על התגובה המהירה.
כפי שצויין, סבתא משתמשת בתוסף תזונה על בסיס מי גבינה (Whey Nutrition) לפי המלצת דיאטנית קלינית ושומרת על רמת חלבון נאותה במזון. יחד עם זאת, רמת האלבומין נעה סביב 2.5-2.7.
האם קיימת דרך נוספת לעלות את רמת האלבומין? האם בכלל יש צורך בכך?
בתודה מראש
פרופסור בן יהודה שלום רב,לצערי, לפני כחצי שנה התגלה כי חזרה לחמותי היקרה והאהובה לימפומה מסוגמרגינל זון של תאים קטנים מעל ומתחת לסרעפת. כרגע במעקב אצל רופא מטפל.עם זאת ישנן מס שאלות אשר מטרידות אותי מאודא. בעלי (הבן שלה) אינו מוכן בשום אופן להפנות אליה את השאלה הבאה, משום שחושש ששאלה זו תכאיב לה:
ג. שאלה נוספת לגבי הטיפול המשמר- האם המבטרה מאריכה את תוחלת החיים?ד. האם תאורטית יתכן מצב של נסיגת המחלה או הטבה בלימפומה פעילה, גם ללא טיפול?בברכה ותודה רבהבריאות שלמה ובשורות טובות לכולםאיילת
ג. שאלה נוספת לגבי הטיפול המשמר- האם המבטרה מאריכה את תוחלת החיים? לא נבדק בסוג זה של לימפומה אלא בלימפומה פוליקולארית בלבדד. האם תאורטית יתכן מצב של נסיגת המחלה או הטבה בלימפומה פעילה, גם ללא טיפול? כן
אם כך, מדוע לא ניסו גם על מרגינל זון?אולי בע"ה המבטרה תפתיע לטובה דווקא בסוג זה?או לסרוגין, מדוע לא לנסות טיפול משמר לאנשים עם מחלה מסוג זה?תודה רבה על תשובותיך!!!!!!!!!
לכל תרופה יש תופעות לוואי ובלימפומה מסוג MZL בד"כ המהלך הוא כה שפיר שיהיה מאוד קשה להוכיח יעילות מול הפסד בגלל תופעות לוואי
מודה לך מאד על המענה פר' בן יהודה
אני מתלבט בין הטיפול הכימי ב"קלדריבין",לבין טיפול נוסף ב-"אינטרפרון"
מה דעתך בנושא ואיזה טיפול לדעתך הוא היעיל ביותר מנסיון שלך
בסוג זה של סרטן .
שוב תודה וממתין למענה
תמיר
פר' דינה בן יהודה היקרה
אני בן 55 ואובחנתי לא מזמן ב-HCL ,התגלה בעקבות אישפוז בבית החולים כתוצאה מדלקת ריאות (והובחן מבדיקות דם,ומח עצם שביצעתי)
האם הטיפול היחידי הוא טיפול כימי סידרה של 5 טיפולים ברצף של "קלדריבין"
או ישנו טיפול נוסף או אלטרנטיבי שאת ממליצה
אודה לך למענה מהיר
בברכה