האם לימפומה נון הודג'קינס מסוג מנטל (תאי מעטפת) נחשבת אגרסיבית או לא?
המנטל יכול להיות מסוג אגרסיבי ומסוג לא אגרסיבי
בדיקה זו אינה ספציפית למחלה מסויימת. איני יודעת מדוע היא נלקחה במקרה של אביך ולכן לא אוכל לעזור ביעוץ. אני מציעה שתשאל את רופאת המשפחה מדוע לקחה את הבדיקה, מהו החשד שלה וכמה דחוף להגיע להמטולוג
פרופ' בן יהודה שלום
בחורף שעבר סיימתי השתלה עצמית לאחר לימפומה נון הודג'קין ( RCHOP + ESHAP והשתלה). כיום אני נקי ורוצה לשאול האם צריכה להית בעיה כלשהי (מוטציות וכו') מבחינת איכות הזרע שלי כיום כך שאשתי תהיה חייבת לעשות טיפולי הפריה עם הזרע המוקפא שלי מלפני הטיפולים, או שלא תהיה בעיה לעשות את כל התהליך בצורה טבעית?
יצא לי לשמוע ולראות מחקרים לפיהם איכות הזרע לא רק שלא נפגעת אלא במקרים מסויימים של טיפולים משתבחת, האם זה נכון? האם הסיכוי למוטציות, שנה לאחר הטיפולים הוא ממשי?
רוב תודות
הייתי צריך לדייק ולהוסיף ביג לימפובסקי במיל
תודה על התשובה המהירה והמעודדת
צריך עוד נתונים על מנת להחליט למשל מה מצב מח העצם? נראה לי שהספירות והטחול הגדול כן מחיייבים טיפול.
שלום רב
אני לאחר 6 מחזורי R-CHOP
בבדיקת הפט סיטי לא נימצאו ממצאים (נקי)
1 האם יש טיפול "תחזוקתי" במבטרה למניעת הישנות המחלה?
2 האם יש החלמה מלאה מסוג זה של סרטן או רק הפוגות בין טיפולים?
בתודה שלו צבי
1 האם יש טיפול "תחזוקתי" במבטרה למניעת הישנות המחלה?תלוי בסוג הלימפומה אם המחלה היא DIFFUSE LARGE B CELL NHL אין עדיין הוכחות לכך שטיפול אחזקה עוזר ויש מקום לטיפול כזה רק במסגרת מחקר קליני. אם מדובר ב-FOLLICULAR B CELL LYMPHOMA יש מקום לטיפול אחזקה אחת לחודשיים שלושה במשך שנתיים
2 האם יש החלמה מלאה מסוג זה של סרטן או רק הפוגות בין טיפולים? שוב תלוי בסוג המדויק של הלימפומה. ככל שלימפומה היתה אגרסיבית יותר סיכויי ההחלמה המלאה גבוהים יותר
תודה על התשובה המהירה
אני סובל מ DIFFUSE LARGE B CELL NHL
במידה ואין תופעות לוואי כיצד ניתן להצטרך למחקר קליני ?
הלימפומה ממנה סבלתי היתה מהסוג האגרסיבי, כאשר אומרים סיכויי החלמה גבוהים יותר אני מתאר לעצמי שזה מסתמך על אחוזי מחלימים מהמחלה.
יש לי תחושה שהרופאים לא מרגישים בנוח לתת את המספרים הללו.
האם יש "מקום" מוסמך שמרכז את הנתונים ושניתן באופן עצמאי לראות אותם?
אני רוצה להבהיר שאני לא בא בטענות כלפי הרופאים שעושים עבודתם נאמנה
ובמיוחד לך שבמהלך החודשים האחרונים קיבלתי תשובות רבות
תודה צביקה
שלום פרופ' דינה בן יהודה,לפני חודש סיימתי את הטיפולים.עשיתי את הפט סיטי וקבלתי את תוצאות הבדיקה.בסיכום כתוב שאין עדות למחלה פעילה.רציתי לבקש ממך שאם גם את יכולה לראות את התוצאות,יש לי כמובן גם את הדיסק.איך אני עושה את זה?בברכהדוד