הצורך במגע ובחום הוא אחד הצרכים הבסיסים והאנושיים של בני האדם. הוא קיים תמיד ואינו תלוי במצב משפחתי, גיל, מין ואמונה.
הוא יכול להשתנות על פני רצף החיים, והצורך קיים גם כאשר אנחנו נקלעים למצבים קשים, בהם הכאבים, הפחדים ולעיתים אף חוסר התקווה משתלטים עלינו.
בכדי לסייע בהתמודדות עם שינויים אלו פתחנו את הפורום, שנועד לתת מענה לשאלות העוסקות בשינויים בחיים האינטימיים בשלב ההתמודדות עם מחלת הסרטן ובשלב ההחלמה.הפורום מיועד לחולים, למחלימים ולבני ובנות זוגם/ן.
הפורום פתוח לשאלותיכם:http://www.cancer.org.il/forums/26.aspx
שלום בת 67 התגלתה המחלה לפני כחודשיים והוחל בטיפול RSOPו מטברה אני לא בטוחה אים אני רושמת נכון באנגלית את הטיפול.עלי לציין שיש לי לופוס רדום מזה 10 שנים ללא תלונות וחשד לשיוגרן שמטבטא אצליבירידה בספירה הלויקוציטים ו ביובש בעיניים ובבדיקות מעבדה לשיוגרן זה שלילי.הלימפומה אצלי מפוזרת בעצמות החזה בעצם החזה במפסעהובחיך ויש גם על קרום הלב עלי לציין שאני לא סובלת מהלב ואין גם גורמי סיכון.הרופא שלי אמר לי שצריך לטפל והמחלה הופכת לכרונית.מיח עצם היה תקין.השאלה שלי היא שאני רוצה להבין מאחר ושאלתי את הרופא שלי אים יש אפשרות להשתלת מיח עצם?והוא ענה לי שבלימפומה לא עושים השתלת מיח עצם.הייתי קצת מופתעת ואים את יכולה לענות לי אשמח מאוד להבין הכוונה היתה אולי במקרה שלי או שבנון הודקין לימפומה באמת לא עושים השתלת מיח עצם.? תודה.
שלום רב,
כבת 90, סובלת ממיאלומה נפוצה.
בבדיקות אלקטרופורזה בדם נמצא:
1. אלבומין נמוך (35%)
2. גאמא גבוה (45%), Fraction1 44%
3.אלפא1, אלפא2, בטא - בד"כ תקינים
שאלות:
1. מה המשמעות של Fraction1 המופיע ללא טווח (אפס)?
2. כיצד ניתן להעלות את רמת האלבומין (מקבלת חלבון כתוסף מזון)?
בתודה ובברכה
פרופסור בן יהודה שלום רב,
זו שוב אריאלה אשתו של יניב אפרתי אני ממש ממש מתנצלת שצריכה להפריע לך בשאלה הבאה.
היה תור אצלך ליניב ביום 4/12 ומשום מה פיספסנו אותו לצערי הרב. הייתי בטוחה שזה ביום 25/12.
התקשרי למחלקת זימון תורים ונאמר לי על ידיהם ובשיתוף עם המזכירה שלך גב' נינט כי יש להגיע רק ביוום 26/2/2013 .
השאלה שלי האם זה לא מאוחר מדי למרות שזה רק מעקב של ספירת דם? או האם יש אפשרות מבחינתך לזרז את התור כי כמו שהספקת להכיר את יניב הוא די פחדן ולחכות עוד שלושה חודשים זה יביא אותו למצב מאוד לא כל כך טוב וסתם ידאג לשווא.
אשמח לקבל תשובה חיובית - וממש תודה לך.
אריאלה
לפרופ' בן יהודה שלוםבביקורי אצלך המלצת לי לערוך סיטי פט.(כל 3 המרכיבים-תקינים מלבד הbones)בוצעו צילומי סיטי לעמוד שדרה -תקין ורנטגן -תקין.אמרת לי לבצע קודם מם אר אי לעמוד שידרה ולאגן- קיבלתי תור לשבוע הבא, אבלבנתיים יש לי כאבים בכתפיים ובעצמות ידיים עליונות שאלותיי אלייך הן:איזה סיטי פט לערוך, לכל הגוף?הבנתי ממך שאסור לי לקבל חומר ניגודי, האם עליי לקבל חומר ניגודי בבדיקה?בסכום ביקור כתבת: ריבוי התלונות הגרמיות מחייב בירור מקיף של העצם,הייתי שוקלת mri שיכלול גם ע"ש ואולי אפילו אם לא יהיה שום ממצא,באופן יוצא דופן ct/petאני צריכה לשלוח את המכתב שלך למכון כדי שיחליטו איזה חלק לצלם. מה את ממליצהתודה רבהבברכהשרה
לפרופ' בן יהודהלא ידעתי שקיימת אפשרות כזוהאם אפשר לקבל כתובת מייל לשליחה כי אין לי פקס בביתיהמייל שלי saragoren3@gmail.comתודה
שלום
יש לי לימפומה נון הודגקין שלב 1, בפרוטוקול קבעו לי 3 טיפולי כימו+ביולוגי והקרנות
הבנתי שלהקרנות יש תופעות לוואי ארוכות טווח ולעיתים ההקרנות יכולות לגרום לסרטן משני.
שתי שאלות:
1. האם אכן יש סטיסטיקות בנושא הזה לגבי ההקרנות? ועד כמה זה נכון?
2. האם ישנה אפשרות באופן כללי לוותר על ההקרנות ולעשות כימו במקום?
תודה על זמנך
בנוסף אני רוצה חוות דעת נוספת וקבלתי המון המלצות עליך, אשמח לדעת כיצד אני יכולה להגיע/לקבוע תור לחוות דעת נוספת???
ושוב המון תודה
אפרת
1. האם אכן יש סטיסטיקות בנושא הזה לגבי ההקרנות? ועד כמה זה נכון? זה תלוי לאיזה איזור בגוף ניתנת הקרינה ואיזה אברים מעורבים בשדה.
תודה על זמנך תלוי בסוג הלימפומה ובמיקום שלה
בנוסף אני רוצה חוות דעת נוספת וקבלתי המון המלצות עליך, אשמח לדעת כיצד אני יכולה להגיע/לקבוע תור לחוות דעת נוספת??? 02-6776748 מינט