פרופ' בן יהודה ערב טוב,אבי סובל מנון הודצ'קין לימפומה, ולפני כחודשיים התחיל לקבל וולקייד.מתחילת הטיפול הוא סובל מהרגשה של נימול בכפות הרגליים, תחושה של ריחוף כשהוא מתהלך, וכתוצאה מכך קשה לו מאוד ללכת. לאחרונה, מרגיש את תחושת הנימול גם בכפות הידיים. שאלתי היא: האם יש משהו שמנטרל את התופעות הנל(הבנו שזה חלק מתופעות הלוואי של התרופה)תודה רבה,אילנית
פרופסור בן יהודה שלום,
אני חודש אחרי השתלה עצמית , לוקחת כדורי זובירקס , ורציתי לשאול:
1. האם מותר לאחי, שגר איתי באותו הבית לעשות זריקה נגד שפעת ?
2. עד מתי עלי לשתות מעל 2 ליטר מים ביום?
תודה רבה,
תודה רבה פרופסור דינה
ידוע לי כי לאחר השתלת מוח עצם יש להמנע שנה משמש אבל לא ברור לי מה הכוונה האם לא לצאת בכלל מהבית בבקרים כי גם כשנוהגים ברכב יש שמש על הפנים וכן ביציאה מהרכב והליכה קצרה עד למקום שאנו רוצים להגיע בדרך יש שמש איך להתנהג?תודה על תשובתך
שלום לך פרופ' בן יהודה.
אני בהפוגה ממחלת הסרטן. מחלתי אובחנה כ-splenic marginal cell lymphoma.
באתר הנ"ל יש רשימה של מחלות המוגדרות כלימפומה נון הודג'קן. האם מחלתי שייכת ל -marginal zone?
תודה.
רציתי לכתוב לאגודה עד כמה הפורום הזה הכרחי ותורם לי, כנ"ל להודות לפרופסור
בן יהודה על היחס אותו מקבלים כאן בפורום.
אבי חולה בלימפומה ואני מגיע לפורום זה יום יום מזה הרבה שנים להתעדכן, ללמוד
על הנושא, להרגע ואף לשאוב מעט כוחות...
אז שוב תודה ושנהיה בריאים הכי חשוב.
האם נטילת תרופות כמו ברזל במשך 3 חדשים (בגלל מחסור במחסן הברזל) או תרופה כמו "רגיעון" של הדס ו/או לחץ נפשי חזק יכולים לגרום לטרומבוציטופניה?
פרופ' דינה בן יהודה, אישה יקרה. הייתי רוצה לשתף אותך כי היום התגלה שיש גוש סרטני בין האגן לירך. ואנחנו אובדי עצות הד"ר שלנו לא שלחה אותנו בזמן לעשות מיפוי עצמות וזה התגלה כבר כגוש גדול והפחד הוא עצום ומייסר להשלכות שניתנות לנו מכל הכיוונים והמחשבות הורגות חיים מלאים.
אני אודה באם תאכלי להסביר לי אם אפשר, האם ניתן להבריא מזה? בבקשה תגלאי אותנו מהיסורים האלו, של המחשבות האובדניות והטורדניות שפקדו אותנו...