שלום,
האם עליה בערך FLC מ-70 ל- 300 במהלך שלוש שנים אצל חולה SMM יכולה לשמש סיבה לתחילת טיפול? אין סימפטומים אחרים חוץ מעליה של FLC וכל הבדיקות הן יציבות. במהלך שלוש השנים IgG נע בין 2500 ל- 3700 (לפעמים עולה לפעמים יורד)
יצחק
תודה על התגובה המהירה ,לשאלה הקודמת.
תשובה שאני שואב ממנה מעט עידוד.
אני מבקש לדעת באם הניסוי המתוכנן יהיה עם הקרפילזומיב?
באם תוכלי להוסיף יותר מידע לגבי המועד.
הרופאה אמורה להחליט על המשך הטיפול.
אני אשמח אם יהיה לי מידע נוסף,זה יהיה מועיל.
תודה רבה וחג שמח
שלום רב פרופ דינה בן יהודה
אני כרגע סיימתי טיפול 8 ואחרון במבטרה בpet-ct לא נימצאו סימנים לסרטן
מסוג NHL B CELL
פגשתי במהלך האישפוז חולה שחלה באותו סוג סרטן וטופל ע"י הומטולוג אחר
הוא הביע פליאה שלא ביצעו לי איסוף תאי אב שלפי הנאמר לו אמור לשמש כ"תעודת ביטוח" לעתיד .
האם ההחלטה על ביצוע איסוף תאי אב הוא תלוי בהומוטולוג ובגישתו למחלה
או שיש פרמטרים נוספים שמשפיעים על ההחלטה?
(ברצוני לציין שבמהלך כל המחלה מח העצם נימצא נקי)
בתודה שלו צביקה
ערב טוב
תודה רבה על ההסברׁ(אני סבלתי מלימפומה דיפוזית של תאים גדולים)
לא כל כך ברור לי המשפט "אין אינדקציה לאיסוף חולים"
אודה לך על הסבר.
צביקה שלו
שלחתי את הבדיקות עם הערכים הגבוהים. שמאוד מדאיגים אותי. אני ממש בלחץ.רציתי לדעת האם הערכים הללו מעידים על מחלה ממארת? או אולי יש אופציות נוספות? יש לי תור להמטולוגיה בעוד שבוע.
ישנם הרבה בדיקות תקינות, ואם אתבקש אשלח בשמחה. אודה לך מאוד על תשובתך ועל התיחסותך בברכת חג חנוכה שמח
מה ידוע על התרופות הללו במתן שלהן לחולה לימפומה אגרסיבית (באדם שניסה כל קוי טיפול עבר השתלה עצמית שנכשלה , והמחלה חזרה ,כעת מוצא לו רבלמיד או בנדמוסטין, ראשית יש לקבל אישור מקפ"ח על מתן התרופות ואז התרופה תשולב יחד עם דקסמטזון, אחת מהן כמובן.לפי מיטב הבנתי נערך כעת מחקר בסורוקה בה יבדקו השפעת רבלמיד על לימפומה אגרסיבית?האם בעולם מקובל לתת את הטיפול הנ"ל ללימפומה אגרסיבית, יש כבר עדויות על תועלתה ללימפומה HIGH-GRADE?כיצד התרופות משפיעות על מנגנון הפעולה של המחלה ?תודה לך