שלומית היקרה,מספר ההזרקות לע"ש לצורך טיפול מונע למערכת העצבים תלוי במידת הסיכון לחזרת המחלה שם. למח יש מערכת המגנה עליו מפני חומרים מרעילים. אני קוראים לה "מחסום דם מח". במקרה של לימפומה המחסום הזה מונע כניסת התרופות למח וכך תאי הלימפומה יכולים "להינצל" מפגיעה כשהם בתוך מערכת העצבים. המטוטרקסאט חודר את המחסום כשהוא ניתן לוריד וכשהוא ניתן ישירות לנוזל השידרה על אחת כמה וכמה. אם היה סיכון גבוה בגלל מפושטות מחלתך למעורבות של מערכת העצבים יש מקום למתן הזרקות גם אחרי ההשתלה. עליך להבין שהתרופות שקיבלת בהשתלה כמעט ולא חודרות למח.בהצלחה רבה, אני מקווה שבזאת נרפאת ממחלתךדינה בן יהודה
כבת 90, חולה במיאלומה נפוצה.
1. האם גלובולין הכללי המופיע בבדיקת דם כולל גם את האימונוגלובולין (כדוגמת Igg, Iga, Igm)?
2. האם יכול להיות מצב בו רמת הגלובולין הכללי יורדת ורמת האימונוגלובולין Igg עולה משמעותית, בהשוואה בין בדיקות דם
תודה רבה מראש
אני מבקשת לדעת מה את יודעת על התרופה מוזוביל ןהאם ניתן לתת אותה לחולים לפני איסוף מח עצם ראשוני (שטרם הוכח אם הם Poor Mobilizersלתשובתך המהירה אודה - האיסוף מתבצע בימים הקרובים
מודה לך מקרב לך על כל חוות דעת או תגובה שכתבת. כל מילה חשובה לנו בימים הקשים בהם אנו חסרי אונים ונמצאים בין הכסאות.
תודה לך!
דרך אגב ביצעתי ביופסיה ולצערי המחלה חזרה, מדובר בתאים סרטניים מסוג לימפומה הודג'קין ומחר אני הולך לפגוש את ההמטולוג שלי לסיבוב שני. כמובן שגם הפעם אנצח, אין אפשרות אחר במשחק הזה : )
גאה בך על צורת החשיבה .....הבת שלי עברה את מה שאתה עובר מחלה שונה ,נון הוצקינס לימפומה , היא בגילך . אנחנו כשנה וחצי אחרי השתלה עצמית .וברוך השם ..... מבינה את כל מה שאתה עובר ,יודעת כמה לא קל , אני רוצה שתזכור שגם אחרי לילה אפל השמש זורחת ........
לפרופ' בן יהודה שלום,
לפני שלוש שנים בעלי חלה בלימפומה בירקיט קיבל טיפולים כימותרפיים והיה במעקב כל 3 חודשים באישפוז יום המטולוגי וכמו כן אצל רופא א.א.ג, ולאחר מכן זה עבר לחצי שנה לפני שבועיים הלך לבדיקה שגרתית אצל א.א.ג וגילה שיש לו קצת נפיחות בגרון לכן הוחלט על ביופסיה הפט סיטי מ4.7.11 מחלה לא פעילה ובדיקות דם תקינות. שאלתי היא מה הסיכויים לחלות שוב במחלה אני קצת מודאגת עד שנקבל את התשובה בשבוע הבא
לא שכיח שברקיט יחזור אחרי 3 שנים. אני חושבת שיש מקום לביופסיה ורק זה יתן תשובה סופית
לפרופ' בן יהודה שוב שלום,
שכחתי לציין כי בעלי בגיל 68 והוא סובל מלימפומה מסוג ברקיט אגרסיבית
שאלתי היא מה הסיכויים להחלים מהחלה
נאמר לי שכעבור 5 שנים אדם נרפא האם זה נכון?
במידה והמחלה חוזרת האם הטיפול הוא אותו טיפול שקיבל בהתחלה כלומר 8 קורסים, ציינת שלא שכיח שברקיט יחזור אחרי 3 שנים בבית החולים מסרו שככל שהזמן עובר הסיכויים פוחתים להחזרתה של המחלה.
שוב תודה מקרב לב
פרופ' בן יהודה, שלום רב,
אבי בן 69 וממש לאחרונה (לפני כחודש) אובחן כחולה +low grade lymphuma marginal zone ly cd20 וזה על פי ביופסה במוח עצם.
כמו כן לאבי נאמר שהוא סובל מגידולים בבוטות הלימפה באיזור האגן והחזה.
הרופא שלח את אבי לבדיקת PET אבל אמר לו שהוא לא מחכה לתוצאות ושכדאי להתחיל במיידית טיפול כיומטראפי R_COP למשך 6 קורסים - אחת לשלושה שבועות, לאחר מיכן הגיע התוצאה של פיענוח הPET ובו היה רשום: בטן וטחול: קליטה מוגברת דיפוזית בטחול מוגדל, ובסיכום היה רשום: בטן וטחול: קליטה מוגברת דיפוזית בטחול מוגדל - כנראה מעורבות בלימפומה, פרט לכך בדיקת הPET ללא ממצאים פתלוגיים.
האם התוצאות של הPET באמת תואמות את הטיפול שאבי מקבל וכמו כן האם את ממליצה לקבל חוות דעת שנייה - אבי נמצא במהלך הטיפולים האם הוא צריך להיות נוכח או שניתן לבקש חוות דעת נוספת על סמך כל תוצאות הבדיקות כולל ה דיסקים (האם ניתן לשלוח לרופא בדואר)?
תודה רבה לך!