שלום,
אבי חולה במחלת המלאומה, כרגע הוא בטיפול כימותרפי שני מתוך שלושה , לאחר שהטיפולים התרופתיים לא צלחו. בנוסף , הוא עבר כבר השתלה עצמית לפני 4 שנים).
הרופא המטפל ממליץ להתחיל בתהליך של השתלה מגורם זר.
שאלתי היא מדוע טיפול זה יכול להביא לתוצאות טובות יותר מהשתלה עצמית (לגבי זה שהוא מסוכן יותר, אני מבין למה).
ובנוסף, מהו אחוז ההצלחה של טיפול זה מבחינה סטטיסטית
אני ממש לא ישן כל הלילה רק מהמחשבות..כרגע בהפוגה..נראה לי לא הגיוני לעשות השתלה....ברור שסטטיסטית בהפוגה מגיעים להצלחה הכי גדולה..סביר שגם אדם בריא יעבור בהצלחה השתלה עצמית....לא עדיף לחכות3חודשים ולעשות שוב פט סיטי?..הרי גם אם המחלה חוזרת יש טיפול ואז נפשית אתה יותר מוכן להשתלה...נראה לי שהשתלה כשאתה בהפוגה,היא ביזבוז נשק,האם אני צודק?..בנוסף היא עלולה לגרום לי בעיות בלב בכבד,וזיהומים,כשיתכן ויצאתי בכלל מהמחלה...לא מבין את ההגיון....למה לעשות כזה טיפול אגרסיבי על ריק?0502203488
יש צורך בסיכום מחלה בפקס? או במכתב עידכון מצב של הרופא המטפל?...הכל התחיל אצלי מזיהום...היה לי ריח מהפה ותפליטים לבנים על שקד שמאל שהיה מעט נפוח..הייתי מחדיר מחטים ואפילו שואב, עט שגרם דימום..בכדי שהריח יעלם,כך במשך שנים,עד שיצא מורסה מהמקום וזה כבר נראה חשוד.. ואז לקח חודש עד ניתוח להסרת שקד ושליחה לביופסיה,בנתיים התנפחו 2בלוטות מאותה שלוחה של השקד.בהן היתה מחלה..לכן זה נראה לי משהו מקומי..למרות שהמחלה היאLDBCELL'אלק פוזטיב...לדעתי אם היו מתחילים להקרין אותי ואחרכך לעשות כימו,כבר מזמן הייתי אחרי..אבל אני לא רופא בכדי להיות ודאי....התחילו לי4טיפולי צופ14 ואחרכך2אייס,שנתנו תגובה זמנית של שבועיים והמחלה חזרה...רק אחרי22הקרנות,אני בהפוגה..יש לציין שהמקום נפוח ויש כאב קל בצוואר ובלוע,כנראה דלקתי..האם היית ממליצה לי לפנות לרופא שטיפל בי בהקרנות?...תודה על טוב ליבך0523508669 או0502203488
היי פרופ' דינה,
מצטער על ריבוי ההודעות, אני פשוט מאוד לחוץ ואי הוודאות הזו פשוט יכול להטריף כל בן אנוש שנמצא במצב הזה. מצטער ותודה על ההבנה.
להזכירך, במרץ השנה (2011) סיימתי 6 קורסים של ABVD כנגד לימפומה הודג'קין משלב 2B. ביצעתי בדיקת פט סי.טי ביום חמישי שעבר והיום שלחו לי את תוצאות הבדיקה חתומות ע"י המרפאה.אבקש בבקשה ממך אם תוכלי לעזור לי ולהקל עליי אפילו במקצת את המשך התהליך ולעזור לי בהבנת התוצאות בשפה יותר ברורה. האם ישנה הישנות באופן וודאי?
בתוצאות כתוב כך:
"בית החזה: שתי קליטות מוגברות חדשות במיצר עליון פרה-טרכאלי מימין ובמיצר קדמי אמצעי רטרו-סטרנלי. לציין באיזורים הנ"ל נראה קליטות פתולוגיות בבדיקת PET staging מ - 04.10.10" (לפני תחילת הטיפולים הכימותרפיים, מספר ימים אחרי אבחון המחלה).
"סיכום: שתי קליטות מוגברות חדשות במיצר פרה-טרכאלי מימין ורטרו-סטרנלי, חשוד להישנות. באיזור רטרו-סטרנלי באבחנה מבדלת טימוס היפרפלסטי." תודה, אוהד.
שלום רב. אמא שלי עומדת לעבור השתלת מח עצם. כרגע היא בשלב חיפוש תורם. מאחר ואין לה אחים, מחפשים לה תורם זר. לא ביקשו ממני לעשות בדיקת התאמה. האם עליי להתעקש לעבור את הבדיקה או שידוע שמח עצם של ילדים אינו מתאים להורים? תודה
המטען הגנטי שלך הוא בחציו מאמא וחציו מאבא אם ההורים אינם קרובי משפחה את יכולה להתאים לה רק בחצי.