האם יכול להיות שעם מינון של 400 מ"ג ליום הייתי יכול להגיע לpcr שלילי ? המינון של 400 מ"ג הופסק אצלי בגלל ש wbc הגיע 3000 וטסיות ירדו ל 130000 והרופא חשש מזיהום , בכול אופן עם מינון לסירוגין הושגה ירידה משמעותית תוך 5 חודשיים ל0.9% pcr . עכשיו המינון חזר ל 400מ"ג ליום , הרופא אומר שכעת אין חשש שהערכים ירדו כי יש ירידה בתאים הלוקמיים.כמו כן מדוע בתחילת הטיפול הערכים ירדו כל כך? והאם תוצאה של pcr 0.9% תוך 5 חודשים היא תוצאה טובה לטיפול?תןדה מראש על ההתייחסות.
יש לי שאלה קטנה. אני בת 20 בריאה בדרך כלל. בבדיקות דם האחרונות שלי יצא-
MCH נמוך
RDW-CV גבוהה
MPV גבוהה.
כל השאר בסדר גמור , על מה המצב הזה יכול להעיד? מה עושים בשביל זה? תודה רבה לך!!
היי פרופ' דינה בן יהודה,
ביצעתי היום בדיקת פט סי.טי ראשונה, חצי שנה מתום סיום הטיפולים הכימותרפיים בפרוטוקול ABVD.
בחודש האחרון אני סובל מסמפטומים של ירידה משמעותית במשקל (6 ק"ג בחודש) וזאת משום שהיו לי בחילות וחוסר תאבון. בנוסף אני סובל משלשולים שהולכים ומחמירים עד למצב של נוזל.
עם תחילת מזג האוויר הקר החלו לי סימפטומים דומים ל"תסמונת רנו" - כפות הידיים קרות מאוד ומשנות צבע לסגול, לעיתים אחת האצבעות הופכת ללבנה ואין לי כלל תחושה באותה האצבע למשך שעה וחצי ואז הדם חוזר בהדרגה עד למצב רגיל.
סימפטום נוסף ממנו אני סובל מרגע שהתחילו לרדת הטמפ' מתחת ל-20 מעלות צלסיוס הנו בריחת שתן. לאחר מתן שתן מספר שעות לאחר מכן ישנו טפטוף של שתן שגורם לחוסר נוחות משמעותי עד למצב שאני צריך לשים נייר טואלט/מגבונים כדי להמנע מהרטבה של המכנס והתחתון. התחושה היא של חוסר שליטה על השסתום/סוגר והיא חמורה ביותר ככל שזמן מתן השתן קרוב ומשתפרת ככל שמתרחקים ממועד זה.
בעיה נוספת שמטרידה אותי הינה חוסר צמיחת שיער באזור המפשעה. אני מוריד שיער באופן קבוע מזה שנים במכונת תספורת ובחודש וחצי האחרונים החלה הפסקה כמעט מוחלטת בצמיחת השיער במשפעה, ממש בדומה לתקופת הכימותרפייה. תופעה דומה מתרחש גם בזקן אך רק באזורים מסויימים וסימטריים שבהם הזקן גודל באופן דליל יותר משמעותי מאזורים אחרים.
ביצעתי בדיקות דם מקיפות והכל תקין, שללתי מחלות ריאומטולוגיות אצל רופא מומחה בבית החולים ושללתי תסמונת "רנו".
ביקרתי אצל רופא המשפחה שלא ידע מה להגיד לי ואמר שאין לו מושג והוא לא מצליח לקשר אף אחד מהסימפטומים לגורם כלשהו.
יש לציין שתופעת הידיים והשתן הופיע לראשונה לפני כארבע שנים ותמיד הופיעו עם ירידת הטמפ' המשמעותית בתחילת עונת החורף כך שהם קשורים בוודאות לקור. השנה הסימפטומים הופיעו בצורה הכי חמורה שהופיעו מעולם. יש לציין שלפני 3 שנים ביצעתי בדיקות מקיפות אצל אורולג הכוללות אולטרסאונד של דרכי השתן, אורודינמיקה ועוד בדיקה שלא זוכר את שמה. הבדיקות יצאו תקינות והאורולוג מסר שלא נמצאה שום בעיה אורולוגית. יש לציין שהבדיקות נעשו בקיץ כשהטמפ' הייתה חמה ולא סבלתי מן הסמפטומים הנ"ל.
צירפתי תמונה אחת שהטרידה אותי בכל התצלומים התלת מיימדיים של בדיקת הפט סי.טי. שביצעתי היום. נקודה זוהרת מעל הלב שלא הייתה באף אחת מן הבדיקות האחרות.
אשמח לקבל את חוות דעתך בנוגע לבדיקת הפט סי.טי, לסימפטומים מהם אני סובל ומהקשר שלהם לטמפ' הנמוכה ולקור.
אני ממש חסר אונים, תודה על כל עזרה ופיסת מידע שתוכל להאיר את עיניי בנושא.
אוהד.
תודה רבה על התגובה המהירה,
מבין בהחלט את טענותייך, אכן אני לחוץ ודואג טיפה ומרגיש חסר אונים אך העניין מורכב מכדי שתוכלי לעזור לי בפורום.
אשמח לדעת רק למי את ממליצה לפנות להמשך בירור? לאיזה סוג רופא?
שוב תודה,
כאשר הובחנתי לפני 5 חודשים נערך לי בדיקת pcr נאמר לי שהתשובה חיובית . האם תשובה pcr חיובי משמעותה 100% ? כלומר 100% תעתיקים של bcr /abl.
לדעתי פרופ' בן יהודה פשוט פיססה בטעות את שאלתך- מציעה לך להעתיק את ההודעה ולפרסם אותה שוב בפעם 1 (כי כשאתה מוסיף עוד הודעות אז לא רואים שפורסמה הודעה חדשה).
בכל מקרה- מנסיון (בעלי חלה בלימפומה) - אם אתה ממש חושש אלי כדאי שתבצע סי טי, למרות שמהתיאור שלך אין סיבה לחשש )(הבדיקות תקינות, אין תסמינים נוספים והרופא לא חש במשהו חשוד).
לדעתי- כדאי שתעקוב אחר הגודל והכאב בבלוטה ואם יהיה שינוי אז כדאי לבדוק. אם תמתין חודש לאולטרסאנד- זה נראה לי זניח במקרה של לימפומה (חלילה).
לדעתי פרופ' בן יהודה פשוט פיספסה בטעות את שאלתך- מציעה לך להעתיק את ההודעה ולפרסם אותה שוב בפעם 1 (כי כשאתה מוסיף עוד הודעות אז לא רואים שפורסמה הודעה חדשה).