פרופסור בן יהודה שלום לך,
ראשית אזכיר לך שמי אריאלה אשתו של יניב שמטופל אצלך. רציתי להתייעץ איתך לגבי בתי תאומה בת 16 וחודשיים. בגיל 4.5 התגלה אצלה צליאק. בשנים הראשונות שמרה על דיאטה נטולת גלוטן אך כשגדלה לא רצתה להכיר בזה - ואכלה כל מה שרצה וכל מה שמכיל גלוטן כך עד ערב סוכות האחרון, קיבלה פריחה שאופיינית לצליאק אושפזה בבית חולים קיבלה טיפול ולאחר כמה ימים שוחררה הביתה עם המשך טיפול סטרואידי והאיסטון. יש לציין כי מקרה זה הפחיד מאד את בתי והחליטה בלית ברירה כי אינה נוגעת בגלוטן. לאחר כיומיים בבית הכל היה בסדר עד ששוב התלוננה על כאבי בטן עזים - והחלה פריחה נוראית הנראית ככוויות בגופה - בצקת פניה התנפחו מאוד - את העיניים בקושי ראינו היו כפסים מרוב נפיחות מסביב סביב הפה לחיים גרון צוואר ידיים התנפחו מאוד - פנינו מיידית לוולפסון ובבית החולים ראו אותה רופאים אשר הכירו אותה כבר מהאשפוז הקודם אך לא האמינו למראה עיניים כבר הם טענו כי לדעתם חוץ מהצליאק הילה לדעתם החלה להיות אלרגית לעוד דברים. בדיקות הדם הלימפוציטים מאד נמוכים והליקוציטים גבוהים. עלי לציין כשהחלה לסבול כשהיתה בערך כבת שנתיים בהתקפים כאלה היו עולים הליקוציטים ל - 50 60 ו - 70 אלף בדם. נחזור למיון מלפני כמה ימים הרופאים לא ידעו לאבחן ממה קיבלה את הנפיחות במהלך הביקור במיון קיבלה גם תחושה של נפיחות בגרונה ורופאת אף אוזן גרון בדקה וטענה שהכל תקין. עד היום נוטלת סטרואידים בכמות של 20 מיליגרם פרדניזון ובערב טבלית כנגד פריחה. תודה לאל מאז יום חמישי ועד היום הילה מופיעה אצלה פריחה אך המצב לא קשה.
השאלה שלי האם יש אפשרות לדעתך שקיבלה עוד מחלה או אלרגיה חוץ מהצליאק? ואם כן מה לדעתך אם תוכלי לשער על פי מכתב זה מה יכול להיות מצב כזה?
רציתי מאוד להגיע אליך כי לדעתי את אחת ויחידה - אם תאמרי לי לעשות כך אקבע אצלך תור, אם במקרה ואת חושבת שאני לא צריכה לבקר אותך אולי תוכלי לייעץ לי אל מי לפנות.
אני פונה אליך כי בחדר המיון ביום חמישי האחרון סבור היה הרופא שבדק וטען כי לדעתו התופעות של הילה הם השלכה של בעיה בדם.
ממתינה לתשובה אריאלה אפרתי
להזכירך כי בדצמבר יניב בעלי צריך להגיע אליך להדסה לבדיקת דם ולאחר מכן עם התוצאה להכנס אליך לבדיקה שלך.
מתנצלת על ההפרעה אך חשובה לי התשובה שלך.
לילה טוב
CLOTTING FACTOR VIII 98CLOTING FACTOR IX 98CLOTING FACTOR XI 105FIBRIINOGEN 273PT -INR 0.97PT-SEC 14.6PT% 105 APTT -SEC 29.8APTT-R 0.97PCR F -II MUTATION NORMALL-C677T הטרוזיגוט PCR MTHFR APCR RATIO 2.63
דוקטור שבוע טוב ,לאחרונה ביצעתי בדיקת קרישיות דם עקב לידה בשבוע 34 כתוצאה של רעלת הריון. מספר מדדים יצאו מטווח הנורמה אבקש את חוות דעתך:143.0 % PROTEIN C ACTIVITY 36 Sec LAC-SCREEN-RVVT 29 Sec LAC-CONFIRM-RVVT MICROALBUMIN-U SAMP מתחת לסף רגישות CREATININE- U SAMPLE 100.2 mg/dl
MICROALBUMIN/CREAT לא ניתן לחישובשאר בדיקות המעבדה שביצעתי בבילנסון כגון:פקטור 2,פקטור 5,MTHF.יצאו כולם תקינים , מה המשמעות של הסטייה למעלה והאם יש צורך בהמשך בירור .תודה מראש
ראשת פרופ' תודה מקרב לב על המענה המהיר שאלה :בקשר להשתלה העצמית שמעתי על אנשים לאחר טיפולים שעשו להם השתלה עצמית האם לכולם עושים ומה זה תורם ?
פרופ' בן יהודה היקרה שלום רב,
פניתי אלייך מס' פעמים בעבר לגבי בעלי. אזכיר בקצרה: בן 30, חלה בנון הודג'קין לימפומה של תאי B גדולים. עבר 6 טיפולי RCHOP ואח"כ ESHAP והשתלה עצמית.
אנחנו כשנה לאחר ההשתלה ותודה לאל- הכל בסדר.
כעת אני פונה אלייך לגבי אחיו הצעיר- בן 24.
לצערינו - אובחן השבוע עם הודג'קין לימפומה לאחר שחש מס' חודשים כאבי גב ולאחרונה התקפי קוצר נשימה חוזרים ונשנים. בבקית פט סי טי שאת תוצאותיה קיבלנו היום רואים פיזור נרחב של בלוטות מוגדלות ובעלות קליטה.
ישנו גוש מרכזי במדיאסטינום ויש בלוטות שגרמו לשבר בצלע 11 והתחלת תהליך ליטי בצלע 9 (דבר שמאוד הדאיג את הרופאים בתחילה).
ביום א' אמור לעבור בדיקת מח עצם ולהתחיל בטיפול. כעת מתלבטים אם לתת לו את הפרוטוקול הרגיל של הטיפול או לחלופין לתת טיפול אגרסיבי למשך 3 ימים קודם כל.
אני מציינת שכעת ההמוגלובין שלו הוא 11.
אני יודעת שאין בפנייך את כל הנתונים הדרושים, הזמן שלנו קצר מאוד ולצערי דחוף לנו להתחיל הטיפול בהקדם ולכן הייתי רוצה שתגידי לי "מה את היית מחליטה אילוא..." - האם לבצע טיפול רגיל? טיפול אגרסיבי?
2. שנית- 2 האחים עבדו בעבר , כל אחד בזמן אחר, בהדברה לתק' של מס' חודשים - האם ניתן לצפות איזשהו קשר לנושא? שכן , אני כבר יודעת שלימפומה אינה תורשתית ולא נמצא גן כלשהו הגורם לה. בנוסף לשניהם היה גוש באיזור מדיאסטינלי הקשור לנשימה. מה דעתך בנושא?
אודה לכל תשובה\/ הערה/ המלצה שלך.
ייתכן וננרצה לקבוע עימך פגישת ייעוץ אך אני אודה לך מאוד אם תוכלי לתת איזושהי המלצה מקדימה.
בהערכה רבה
תודה על ההסבר המפורט.
בעיקרון- גיסי יעבור את הטיפולים בשיבא. מכיוון שלא הייתי נוכחת איתם כשציינו את האופציות הבנתי מהם שהכוונה בטיפול אגרסיבי היא לתת לו 2 סדרות טיפול שבהם יעבור כימוטרפיה 3 ימים רצוף בימים א', ב', ג' ואז ביום א' שלאחר מכן טיפול נוסף. שבוע אח"כ תהיה הפסקה ואז שוב טיפול זהה בימים א, ב, ג', וא' שלאחריו.
לאחר מכן יבוצע סי טי פט ואז ימשיכו לטיפול ABVD.
האם זה תואם לתיאור של פרוטוקול BEACOPP?
כמו כן הוא אמור להתחיל בנטילת כדורי נטולן. הם זה חלק מהפרוטוקול? מה תפקיד הכדורים הללו?
מודה לך מקרב הלב על הליווי לכל אורך הדרך,
שבת שלום