שלומית היקרה,מספר ההזרקות לע"ש לצורך טיפול מונע למערכת העצבים תלוי במידת הסיכון לחזרת המחלה שם. למח יש מערכת המגנה עליו מפני חומרים מרעילים. אני קוראים לה "מחסום דם מח". במקרה של לימפומה המחסום הזה מונע כניסת התרופות למח וכך תאי הלימפומה יכולים "להינצל" מפגיעה כשהם בתוך מערכת העצבים. המטוטרקסאט חודר את המחסום כשהוא ניתן לוריד וכשהוא ניתן ישירות לנוזל השידרה על אחת כמה וכמה. אם היה סיכון גבוה בגלל מפושטות מחלתך למעורבות של מערכת העצבים יש מקום למתן הזרקות גם אחרי ההשתלה. עליך להבין שהתרופות שקיבלת בהשתלה כמעט ולא חודרות למח.בהצלחה רבה, אני מקווה שבזאת נרפאת ממחלתךדינה בן יהודה
כבת 90, חולה במיאלומה נפוצה.
1. האם גלובולין הכללי המופיע בבדיקת דם כולל גם את האימונוגלובולין (כדוגמת Igg, Iga, Igm)?
2. האם יכול להיות מצב בו רמת הגלובולין הכללי יורדת ורמת האימונוגלובולין Igg עולה משמעותית, בהשוואה בין בדיקות דם
תודה רבה מראש
אני מבקשת לדעת מה את יודעת על התרופה מוזוביל ןהאם ניתן לתת אותה לחולים לפני איסוף מח עצם ראשוני (שטרם הוכח אם הם Poor Mobilizersלתשובתך המהירה אודה - האיסוף מתבצע בימים הקרובים
מודה לך מקרב לך על כל חוות דעת או תגובה שכתבת. כל מילה חשובה לנו בימים הקשים בהם אנו חסרי אונים ונמצאים בין הכסאות.
תודה לך!
דרך אגב ביצעתי ביופסיה ולצערי המחלה חזרה, מדובר בתאים סרטניים מסוג לימפומה הודג'קין ומחר אני הולך לפגוש את ההמטולוג שלי לסיבוב שני. כמובן שגם הפעם אנצח, אין אפשרות אחר במשחק הזה : )
גאה בך על צורת החשיבה .....הבת שלי עברה את מה שאתה עובר מחלה שונה ,נון הוצקינס לימפומה , היא בגילך . אנחנו כשנה וחצי אחרי השתלה עצמית .וברוך השם ..... מבינה את כל מה שאתה עובר ,יודעת כמה לא קל , אני רוצה שתזכור שגם אחרי לילה אפל השמש זורחת ........