החשש אחרי השתלה הוא מזיהומים. לא ידוע מה המשמעות של זיהום אויר שאת מתארת. אני חושבת שהחשיבות של הליכה בחוץ לאחר השתלה חשובה יותר מזיהום האויר.
תודה על המענה המהיר. הם התייעצו עם ההמטולוג המטפל בקהילה. ובוצעו הקזות דם כרגע עוד אין שינוי. כאשר יש טסיות נמוכות (כמו במקרה זה) האם יכולים להווצר עוד אוטמים נוספים או שאם אין עוד אוטמים מדוע יש עדיין התדרדרות נוירולוגית. ומדוע הם אינם מתייעצים אם המחלקה ההמטואנקולוגית(הרופא המטפל שלה הינו המטולוג ).
האם יש מומחה למחלה שלה? ואם כן האם יש אפשרות להביא תיק רפואי שלה ולהתייעץ עם המומחה זה נהוג?
אני לא מבינה את עניין הטסיות שבד"כ גבוהות במחלה זו. לא אוכל לתת יעוץ ספציפי לגבי החולה בהעדר נתונים נוספים!!!המטולוג הוא המומחה למחלת הדם שלה. אתם יכולים להביא את התיק שלה להתיעצות להמטולוג מומחה.
היה בירור מקיף ומסתבר שהיא רגישה לתרופה שניתנה לה קלקסן שהורידה את רמת הטסיות ובמקביל יצר את הקרישי דם והאוטמים שנגרמו לה.
היא עדיין מאושפזת אבל ניקח את התיק הרפואי להמשך ייעוץ אצל המטולוג במקביל תודה על כל העזרה. חג שמח וגמר חתימה טובה.
איזה סוג טיפול זה?קרינהבמכון קרינה?. בלימפומה אגרסיבית.למי הוא מתאים יותר?..
פרו"פ יקרהממה נובעים הכאבים בלימפומה של תאי בי גדולים הממוקמת בבלוטות מדיאסטינליות ובלב? איזה סוג כאב זהאבא נוטל טרגין פעמים ביום ללא השפעה, מה ניתן לתת לו? האם קאנביאס יכול לעזור?2. האם רמת LDH גבוה קורהלטיבית עם גודל המחלה?תודה לך...
תתיעצי על כך עם הרופא המטפל איני יודעת אם אביך מתאים לטיפול זה.
פרופסור בן יהודה שלום רב,בהמשך לשאלתי- אמי עם מרגינל זון וכאבים ונפיחות בברך ימין. ענית לי (הבוקר) כי יש לפנות לאורטופד. מאחר ותור לאורטופד טוב יהיה רק מחר. הורי הלכו לראומטולוג המטפל באימי, אשר נחשב מאוד מקצועי .לדברי הראומטולוג מדובר בדלקת והוא הזריק לאימי זריקה והרגיע את ההורים.האם בכל זאת קיים צורך ללכת מחר לאורטופד? אציין, כי אימי , לאחר שהיתה אצל הראומטולוג, מעדיפה מאוד שלא ללכת לאורטופד)בברכה וכל טובשרה
פרופסור בן יהודה שלום רב.
אני מוצאת לנכון להודות כי עבודתך כאן אינה מובנת כלל ועיקר ומסירה לעיתים ספקות, או נותנת מענה ראשוני לטרדות אנשים כאן. על כך תבורכי.
ולשאלתי
ביצעתי שתי בדיקות של fibrinogen , כשהאחת יצאה 483, והשנייה 486.
ראיתי כי ערכי הייחוס הם בין 200- 400.
על מה האמור יכול להורות ומה עושים?
אודה בתשובתך
בלויקמיה מילואידית חריפה מהסוג של אימך (ולא במצבים אחרים, אני מדגישה זאת על מנת לא להפחיד חולים אחרים לשוא), התאים הלבנים יכולים לחסום את כלי הדם הקטנים באברים השונים ולגרום לכשל בתפקוד שלהם.