בעיקרון יכול להיות מצב של כימריזם (גם תורם וגם מקבל) של כדוריות אדומות אחרי השתלה – אבל אז בד"כ יש כימריזם גם בתאים ההמטופויטיים האחרים (כלומר במח העצם). לפי דעתי לא תואר מצב שרק הכדוריות האדומות נשארו של המקבל לגבי החולה הספציפי הזה – הסיפור בכלל נראה לי מוזר וצריך יותר פרטים. בד"כ הסוג לא מתחלף מיד אלא יש תהליך די ארוך שמשתנה בין חולה לחולה ויכול לקחת מספר חודשים ואפילו שנים עד שיש רקונסטיטוציה (בניה מחדש) מלאה של סוג הדם של התורם. לכן כדאי לראות מה היו בדיוק הבדיקות לאורך התקופה , אם היה או לא היה כימריזם, אם הוא עדיין מקבל דם, ואם יש ביטוי מלא של סוג הדם (כלומר גם אנטיגנים וגם נוגדנים) לא לגמרי ברור לי מה המשמעות של גילוי סוג הדם ב"מקרה" בחולה לאחר השתלת מ"ע. יתכן גם מצב שהוא אכן היה דונור מלא (מתי זה נבדק לאחרונה?) ובכל זאת עכשיו יש חזרה של מח העצם המקורי שמתבטא קודם כל בכדוריות האדומות
תודה על תשובתך אך לתורם 0- ולמושתל a+ ולאחר ההשתלה נשאר a+לכןגם פניתי אלייך בשאלה.הדבר התגלה במקרה 15 חודשים לאחר ההשתלה ויש קליטה של השתלבמשך כל השנה נעשו בדיקות ותמיד יצא "דונור"גם הרופאה התפלאה ולא הייתה לה תשובה צריכה לברר מה קרה לפי דעתך? תודה
אני מצטערת על הנדנוד אבל לא ידעתי שאת מבררת כי לא קיבלתי תשובהממך תשובה ופשוט חשבתי כי דילגת על שאלתי בטעות.תודה רבה על הרצון הטוב אחכה לתשובה וסליחה שוב
שלום פרופ' בן יהודה דינה,אני אחרי טיפול כימותרפי שישי מתוך הכמות שאני אמור לקבל עפ"י הפרוטוקול,(נשארו עוד שני טיפולי מבטרה בלבד)בזמן האחרון,בעיקר אחרי הטיפול האחרון בסידרהאני מרגיש לא כל כך טוב.זה אומר,חולשה מדי פעם,בחילות מדי פעם(ללא הקאות),כאבי בטן עליונה ותחתונה,חולשה ברגליים,קצת עצירות מדי פעם,תופעות שלא היו כמעט בטיפולים הראשונים .עלי לציין שהתיאבון שלי טוב מאוד,גם הבדיקות דם שאני עושה לפני כל טיפול ממש טובות,הרופא הראה לי אותם.מה דעתך על זה?בתודה מראשדוד
התלונות מתאימות לטיפול כימותרפי
תודה לך על התשובה,שיהיה לך רק טוב ויום טובדוד
תוכלי להפנות את שאלתך גם בפורום תמיכה של האגודה, בקישור הבא:http://www.cancer.org.il/forums/19.aspx
שילחי לי בפקס את הפלאפון שלך