פרופ' בן יהודה שלום ! אני בן 47 , משנת 2006 עם לימפומה NHL FOLICULAR LOW GRADE כאשר רוב הבלוטות באיזור הבטן התחתונה .עד היום ללא שום טיפול , במעקב שוטף בשלב WATCH AND WAIT . בשבוע האחרון עם כאב בטן (דקירות) די חזק שהולך ופוחת , ללא שינוי ביציאות, ללא חום וללא הזעות לילה. בבדקית דם מאתמול IRON נמוך - 32 שעד היום תמיד היה בנורמה , TRANSFERRIN תקין ו LDH תקין .האם יתכן שהברזל צנח עקב החרפת הלימפומה ? האם בלוטות הלימפה יכולות להופיע גם בתוך המעיים? האם עלי למהר לקבלת טיפול במצב זה ? תודה מראש !
פרופסור בו יהודה שלום,
לאחר 6rchop חזר לי הלימפומה בשד , קיבלתי 2 ICE , וזריקת אינטרטאקאל לעמוד השדרה , וב"ה , כעת אני נקיה ,
האם לפני ההשתלה עלי לקבל לוריד אינטרטקאל?
כמה פעמים ובאיזו תדירות?
תודה רבה רבה מראש,
אין תמימות דעים לגבי הדרך למנוע מעורבות מערכת העצבים כשיש לימפומה בשד. אנחנו נוהגים לתת מטוטרקסאט (מה שקיבלת לנוזל השידרה (אינטרטקאל) גם לוריד פעמיים. אחת לשבועיים
אני מבין ששבוע אחרי,המינון בגוף הוא במכסימום.אז גם הוא הכי יעיל...מתי בערך הכימו נעלם לחלוטין מהגוף?
תודה על תשובתך. האם תמיד ניתנות הקרנות לאחר ההשתלה? טרם אמרו משהו בעניין והקליטה כאמור הייתה בבלוטות סופרקלבריות..לא יודע האם יש צורך או לא בנסיבות אלו..מהי התקופה שבדכ ממתינים בין ההשתלה לחילת הטיפול? נאמר לנו שכל הנראה ימתינו מס' שבועות..המון תודה
פרופסור בן יהודה היקרה שלום,
במידה ומחלת DLBC לא עוברת אחרי 6 RCHOP ו - 2 ICE , איזה חלופות של טיפול נהוג לתת?
המון תודה מראש,
שלום רב.בני בן 34 ממוצא אשכנזי. משנת 2003 -ערכים נמוכים של לויקוציטים 3.2-3.4. בבדיקה אחרונה, לפני כשבוע, התוצאה היתה 2.4.יש לציין שבזמן הבדיקה הוא היה מצונן ונוסף על כך הוא סובל מכאבי ראש כרוניים ומשתמש הרבה במשככי כאבים.האם יש קשר בין הדברים? אני מאד מודאגת.תודהרחל
לא ניתן להבין את האבחנה מהכתוב. הרופא שלך צריך לדיין את המקרה עם הפתולוג ויתכן שצריך לחזור על הבדיקה