פרופ' שלום
לפני כחצי שנה אמא שלי אובחנה כחולת לימפומה תאי T. בת 60, עברה ניתוח להוצאת גוש מהמעי הדק (מלווה בכריתת כ-60% מהמעי). עדיין נשארו מספר גושים בחלל הבטן שנתגלו ב-PET-CT לאחר מכן. בנוסף, נתגלו נודולים בריאות שלא זכו להתייחסות מיוחדת מצד הרופאים.
לאחר מכן עברה 4 טיפולים כימותרפיים של CHOEP-14. ב-PET-CT לאחר הטיפולים הללו:
1. כיום אין לראות קליטה פתולוגית של FDG חשודה למחלת לימפומה פעילה.
2. נסיגה משמעותית של הגושים המזנטריאליים ואומנטליים ושל הגוש על גבי הצרוזה.
כיום שארית גוש מזנטריאלי בלבד כ- 3.5 ס"מ.
3. עדיין נודולים בריאות ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת.
אמא המשיכה עם עוד 2 טיפולים של CHOEP-14 שאחריהם הייתה מיועדת להשתלה עצמית. אך ב-PET-CT לאחר הטיפולים הללו נתגלו 2 נודולים חדשים בריאות. הרופאים לא יכלו לתת תשובה חד משמעית האם הנודולים סרטניים והוחלט לתת לאמא 2 טיפולים בפרוטוקול ICE.
אחריהם ב-PET-CT אחרון:
עדיין קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בשני נודולים: אחד ב-RUL, ללא שינוי במימדיו בהשוואה לבדיקה קודמת כ-1.4 ס"מ. השני ב -RLL שקטן ל-1 ס" מ אולם עדיין עם קליטה פתולוגית של FDG. בנוסף נודולים נוספים, ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת בשתי הריאות.
עדיין הסננה בשומן הפריטונאלי והמזנטריאלי עם גוש מזנטריאלי, ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת.
ועכשיו לשאלתי: האם לדעתך הטיפול שהיא עוברת הוא טיפול מתאים? האם כדאי לפנות למומחה לסרטן ריאות (אמא מטופלת בהמטולוגיה)? מה משמעות של קליטה פטולוגית של FDG?
אודה לתשובתך
בברכה
אלה
שלום רב
אני סובל מלימפומה מסוג B CELL.
עברתי כבר 3 טיפולי R+CHOP
בטיפול השני עשו לי ניקור מותני ובנוסף לבדיקה גם הבנתי שהוכנס לי חומר כימי
התוצאה של הבדיקה היתה תקינה אבל תופעת הלוואי גרמה לי לשכב שבועיים
עם כאבי ראש קשים ביותר.
אי לכך החליט הרופא שבטיפול הרבעי והשישי אני יאושפז להכנסת החומר דרך הווריד .
האם צורה זו של הכנסת החומר תומנת בצידה תופעות לוואי נוספות ?
האם יש בזה סכון נוסף?
מה התהליך שקורה בגופי שמאלץ אישפוז .
בתודה צביקה
Lymph n סde ,supraclavicular, bi סpsy,:
C סmment: The Iymphnode architecture is obliterated .
nodules contain Iymphocytes, eosinophils, neutrophils and large
binucleated cells with prominent nucleoli. Lacunar cells are seen .
The large cells are positive for CD30, and are negative for CD3, CD15,
CD20, and CD45
בהמשך לשאלתי לפני מספר ימים, אימי בת 73 עם לימפומה דיפוזית של תאי בי גדולים, עברה 3 r-chop +
+ 2 טיפולי מבטרה ללא כימו, (הוחלט על השהיית הכימו בגלל תגובה חזקה שסיכנה מאוד את חייה). כך שלמעשה לא קיבלה כימו כבר למעלה מ-3 חודשים.כל בלוטות הלימפה שלה היו נפוחות לפני הטיפולים + LDH 2000.
לאחר הטיפול השני כל הבלוטות נעלמו וה- LDH התאזן כבר לאחר הטיפול הראשון - היא הגיבה יפה לטיפול אבל זה כמעט עלה בחייה... כרגע לאחר בדיקת פט סיטי נראית קליטה מוגברת בכל אזורי הבלוטות. הבלוטות נראות קטנות בבדיקה וגם לא מורגשות פיזית, אך קיימת קליטה לצערנו.הרופאה אמרה שהצוות צריך לחשוב על פרוטוקול מתאים להמשך טיפול כך שיתאים לתגובות הקשות שפיתחה (נויטרופניה קשה), ושצריך לשקול טוב מה עושים בהמשך (לא לטפל בכלל).עקרונית, הרופאה ממליצה על המשך כימו.האם יש בכלל סיכוי לנסיגה של המחלה? האם ניתן להגיע אלייך לייעוץ ? כרגע אנחנו מטופלים באזור המרכז. ההרגשה היא כי הרופאים כרגע לא ממש בטוחים איך להמשיך לטפל.