שלום פרופ' דינה בן יהודה,
חליתי באוקטובר אשתקד בלימפומה מסוג הודג'קין שלב 2 עם סימפטומים מסוג B. סיימתי 6 קורסים בפרוטוקול ABVD באמצע מרץ השנה ובמאי ביצעתי בדיקת PET C.T והיא יצאה תקינה באופן מוחלט. עשיתי בדיקות דם לאחרונה ולאחר פגישת ביקורת עם ההמטולוג נמסר לי בתגובה שהתוצאות תקינות אך יש חשד לתת פעילות של בלוטת התריס.השאלה שלי הפעם היא בנוגע לאימוץ בע"ח ובפרט חתול גזעי. אני ובת זוגתי רוצים לאמץ חתול בוגר שיחייה בתוך הדירה הקטנה שלנו, שעומדת על 2 חדרים ואמבטיה. את ארגז הצרכים הסגור שלו נוכל לשים בחדר האמבטיה והחתול באופן כללי יסתובב בבית באופן חופשי. כמובן שיעבור סדרת חיסונים מלאה. עכשיו זה הרצון שלנו ואני רוצה לשאול אותך האם יש מניעה מבחינה בריאותית לבצע אימוץ זה? האם ישנם מגבלות/סכנות שעליי להיות מודע אליהם? האם יש לך המלצה בעניין זה או שאין אף מניעה לאמץ ולבוא במגע עם בע"ח ביתיים?אשמח לתשובה שכן למרות הרצון העז לאמץ חתול ולעזור לבע"ח הבריאות שלנו יותר חשובה ולא הייתי רוצה לקחת סיכון כלשהו בעניין.תודה מראש, אוהד מונצ'רש.
דר שלום ותודה עבור ההקשבה
בני בן 19, חייל בשירות סדיר( לא קרבי), הורדת פרופיל בגלל קוצר נשימה(נשלל אסתמה).
כ-3 שנים ידוע לנו על המוגלובין גבוה, אשר עולה עם הזמן.
לא בוצעו בדיקות בעבר, לא התייחסנו לאמור.
היום תרם דם, כשנבדקה רמת ההמוגלובין, נאמר לו כי הרמה 18.
מה עושים?
על מה מלמד הדבר והם האמור מסוכן?
אודה בתשובתך
הדחיפות בהתחלת טיפול בהודג'קין אינה בטווח של חודשיים שלושה.
פרופ. בן יהודה היקרה,כבר התכתבנו בנושא זה ואני מודה לך על התשובות שנתת.יש לי שאלה נוספת ברשותך.בלוטת לימפה אשר צמחה די מהר במפשעה, נכרתה ונבדקה ונמצאה מסוננת בתאים גדולים ברובה ומכאן האבחנה הנוכחית. ניקור מוח עצם באגן הדגיםלימפומה פוליקולרית ללא טרנספורמציה.מספר פרטים אנמנסטיים. בת 63, אובחנה אצלה לימפומה פוליקולרית לפני 11 שנה.אסימפטומטית לחלוטין.קיבלה דאז CHOP ללא ריטוקסן, כמדומני 6 ססיות.פט- סקן אחרון, מעורבות של מספר בודד של בלוטות לימפה בלבד, מעל ומתחת לסרעפת. מעורבות נודלית בלבד. התוכנית של הרופא המטפל היא כדלקמן:CHOP X8 + ריטוקסן מהטיפול השני + טיפול משלים בבית עם התרופות המקובלות.העלית באחת מתשובתך אלי שמדובר במחלה חדשה. לאו דוקא טרנספורמציה.האם אמנם יש תימוכין לטענתך מתוקף זה שמח- עצם איננו מעורב בתאים גדוליםאלא למעשה(כמובן בהסתייגות שמדובר בניקור מלוקוס1 ) כי מדובר במחלה חדשה ומה הפרוגנוזה במקרה דנן, מתוך נסיונך הרחב.'
אני לאחר טיפול ICE ואינטרטקאל ולפני, ב"ה, השתלה עצמית , האם מותר לי לקחת אנטיביוטיקה מוקסיפן במשך שבוע? האם האנטיביטיקה מנטרלת את הטיפול הכימותרפי?תודה רבה מראש,
אני בין טיפולי ICE , ויש לי כאבי שיניים נוראיים , כמות PLATELETS הינו 91 בבדיקות דם , אני לפני, ב"ה, השתלה עצמית.מה ניתן לעשות במקרה כזה ? האם אני יכולה לעשות איזה שהוא סוג של טיפול שיניים?תודה רבה על עבודת הקודש שאת עושה כאן,
סאונה פינית