אני מציעה שתיצור קשר ישיר איתי או עם ד"ר גולדשמידט בעניין תלונותיך. אנא שלח לי בפקס את הפרטים שלך ונתקשר אליך עוד היום 02-6423067
בהמשך לשאלתי לפני מספר ימים, אימי בת 73 עם לימפומה דיפוזית של תאי בי גדולים, עברה 3 r-chop +
+ 2 טיפולי מבטרה ללא כימו, (הוחלט על השהיית הכימו בגלל תגובה חזקה שסיכנה מאוד את חייה, וכעת תעשה פט סי טי ואז הערכה מחודשת ואולי כימו במינון נמוך).
כל בלוטות הלימפה שלה היו נפוחות לפני הטיפולים + LDH 2000.
לאחר הטיפול השני כל הבלוטות נעלמו וה- LDH התאזן כבר לאחר הטיפול הראשון - היא הגיבה יפה לטיפול אבל זה כמעט עלה בחייה...
כעת היא מתחזקת ומרגישה יותר טוב אבל הרגישה 2 בלוטות קטנות נפוחות באזור הצוואר, גודלן קטן כגודל אפון. והן הופיעו באופן פתאומי.
אני ממש בהיסטריה, האם זה אומר שזה חזר כבר ? (אנחנו 3 חודשים מאז הכימו האחרון), האם צריכים שוב לעשות ביופסיה ולחכות 10 ימים לתשובות? או שהידיעה שיש סוג כזה של לימפומה לא מצריך שוב ביופסיה?
שאלה שנייה: כרגע אמא מקבלת רק מבטרה וחשה בתופעות לוואי של חוסר טעם בפה, פצעונים בפה (לא אפטות), תחושה של רעד בגוף והספירות שלה מעט נמוכות (לא ברמות של נויתרופניה), האם זה אופייני ? כי באתרים בארץ כתוב יותר על תופעות לוואי הסמוכות לקבלת החומר ולא זמן מה אחרי כן.
מודה לך מאוד
בתיקווה לטוב ולפט סי טי נקי...
פרופסור בן יהודה היקרה,
האם כשמסתכלים בבדיקות דם על מערכת חיסון , יש להסתכל על נתון neutro abc? ( לצורך בדיקה האם ניתן לאכול במסעדות ?)
תודה רבה מראש,
שלום פרופ'בהמשך לשאלות קודמות, רציתי לשאול לגבי מקרה של DLBC שהושגה הפוגה מלאה אולם לכחצי שנה בלבד לאחר RCHOP הייתה הישנות.כעת לאחר 2 טיפול rice תודה לאל הפטסיטי יצא נקי ללא קליטה, וכעת ממשיכים לאיסוף תאים, וטיפול והשתלה עצמית..רציתי לשאול בעניין התגובה לטיפול, האם ניתן לשמוח שהתגובה היא טובה (ברור שאנו שמחים - אך לא יודעים בדיוק מה השמשעות שכן גם בעבר הייתה תגובה טובה מאוד לטיפול).כלומר האם במקרה זה ניתן לאחר ההשתלה להבריא (מדובר בבחורה ואמא צעירה) או שמדובר חו"ח בהפוגות בלבד?המון תודה כרגיל
האם ניתן לעשות חיסון פפילומה בין טיפולים כימותרפיים?
פרופסור בן יהודה היקרה!
כמה זמן אחרי טיפול ICE שני - נהוג לעשות בדיקת PET?
בתודה ,
כדאי להתרחק כמה שיותר מהטיפול. אם צריך לקבל קורס נוסף אז כדאי לעשות את ה-PET ממש לקראת הטיפול הבא. זהו הטיפול האחרון כדאי לחכות כחודש מתום טיפול