פרופסור בן יהודה שלום רב,בהמשך לשאלתי- אמי עם מרגינל זון וכאבים ונפיחות בברך ימין. ענית לי (הבוקר) כי יש לפנות לאורטופד. מאחר ותור לאורטופד טוב יהיה רק מחר. הורי הלכו לראומטולוג המטפל באימי, אשר נחשב מאוד מקצועי .לדברי הראומטולוג מדובר בדלקת והוא הזריק לאימי זריקה והרגיע את ההורים.האם בכל זאת קיים צורך ללכת מחר לאורטופד? אציין, כי אימי , לאחר שהיתה אצל הראומטולוג, מעדיפה מאוד שלא ללכת לאורטופד)בברכה וכל טובשרה
פרופסור בן יהודה שלום רב.
אני מוצאת לנכון להודות כי עבודתך כאן אינה מובנת כלל ועיקר ומסירה לעיתים ספקות, או נותנת מענה ראשוני לטרדות אנשים כאן. על כך תבורכי.
ולשאלתי
ביצעתי שתי בדיקות של fibrinogen , כשהאחת יצאה 483, והשנייה 486.
ראיתי כי ערכי הייחוס הם בין 200- 400.
על מה האמור יכול להורות ומה עושים?
אודה בתשובתך
בלויקמיה מילואידית חריפה מהסוג של אימך (ולא במצבים אחרים, אני מדגישה זאת על מנת לא להפחיד חולים אחרים לשוא), התאים הלבנים יכולים לחסום את כלי הדם הקטנים באברים השונים ולגרום לכשל בתפקוד שלהם.
שלום פרופסור בן יהודה, אימי עם מרגינל זון, עשתה לפני כחודש CT PET , נמצא לימפומה פעילה, בלוטות מעל ומתחת סרעפת. נמצאת במעקב אצלך.ושאלתי:מזה כשבועיים מתלוננת על כאבי ברך ימין (לא דאגנו במיוחד, מאחר וכבר שנים יש לה ראומטיזים ונתונה תחת מעקב ראומטולוג), לפני כשעתיים הבחינה כי ברך ימין נפוחה מאוד, עובדה זו מאוד מדאיגה אותנ מאוד, האם עליה להיבדק בדחיפות? האם יתכן כי יש בברך ממצא ממאיר? האם הCT PET בדק את הברכיים?בברכה ותודה,שרה