האם קיימת הגבלת גיל לתרומת מוח עצם מה הגיל המקסימלי שניתן לתרום?
בס"ד
מדובר באימי בתה78 עם הלוקמיה ( AML ) יפה אביעזר שיצרנו איתך קשר עם פגישה אישית דרכי ודרך אחי .
אמא ואחותי מאד היתרשמו בפגישה ממך ממקצועיותך , האנושיות שבך הנעימות ועוד וזוכרים אותך מאד לטובה , אמא עשתה כעצתך בדיקה נוספת של מוח העצם אך ניראה שיש עדין בלסטים רבים והרופא המטפל לא המליץ על המשך טיפול מלבד המעקב. בכל אופן אמא כבר לא נויטרופנית היא עלתה במשקל כ2 ק"ג ,ונמצאת בבית ומתפקדת ועצמאית הולכת מדי יום ובסה"כ המצב יותר טוב ממה שהיה . שאלתנו היא האם אמא יכולה במצבה לטבול בים ולשחות ?
נשמח לתשובתך בתודה מקרב לב משפחת אביעזר
שלום פרופסור בן יהודהאימי עם מרגינל זון בדרגת ממאירות נמוכה (תאים קטנים),רציתי לשאול מס שאלות:א. האם המבטרה יעילה לסוג זה של לימפומה (כאשר מדובר בדרגת ממאירות נמוכה ותאים קטנים)? (והאם היעילות היא בדומה ללימפומה פוליקולרית)?.ב. האם נכונה העובדה כי מאז החל השימוש במבטרה רואים הפוגות ארוכות יותר של התפרצות המחלה (מהסוג שיש לאימי), בהשוואה לשנים בהן לא השתמשו במבטרה?ג. האם המבטרה יכולה להביא לריפוי מלא (לא רק להפוגה)?ד. מנסיון קליני, כמה זמן אדם עם לימפומה מסוג זה יכול להשאר במעקב ללא טיפול (כמובן בהערכה ובממוצע גסים)תודה רבה רבהשרה
שלום,
שאלה אחרונה :)
כבת 90, מיאלומה נפוצה. גבוה: IGG. נמוכים: IGA, IGM.
1. האם הופעת חום וטיפול אנטיביוטי גורמים לעליית ערכי IGG שמימלא הם גבוהים?
2. כיצד ניתן לשפר ערכי IGM, IGA?
3. כיצד ניתן לתמוך המערכת החיסונית (תזונה, ויטמינים, תוספי מזון, צמחי מרפא)?
4. האם בלוטת התימוס אחראית ליצור נוגדנים אלו? (שאלת רקע לרפסולוגיה)
בתודה ובהערכה
שאלה נוספת, הפעם לגבי אימונולוגיה.
כבת 90, מיאלומה נפוצה.
בבדיקת אימונולוגיה בסרום נבדק גם FreeE Lambda. לעיתים נטען שהערך המתקבל אינו להשוואת FLC, אלא מציין ערך חשוב אחר. למה הכוונה?
בתודה מראש
מושי
יש לי שאלה לגבי בדיקות דם של סבתא שלי.
בת 90, מיאלומה נפוצה.
1. בבדיקת פרוטואין אלקטרופורזה מופיעה שורה בשם Fraction1. למה הכוונה? האם משוייכת לגמא? למה לא רלבנטי במצב של גלנבולין יציב?
2. האם אפשר להעריך כמותית חלבונים (אלבומין, אלפא, ביתא וגמא) בהכפלת האחוז מבדיקה זו בכמות הפרוטואין הכללי מבדיקת הכימיה?
תודה רבה מראש
פרופסור בן יהודה שלום רב!!!
אני בין 2 טיפולי ICE עקב לימפומה DLBC, שבוע הבא יום ראשון אני עתידה ב"ה לקבל טיפול שני.
המוגלובין שלי - 9.3 , האם כדאי לי לקבל מנת דם ?
האם קבלת מנת דם יכולה לעזור לגוף להתגבר על הסרטן ולהגיב טוב לטיפולים?
אף פעם לא קיבלתי מנת דם , יתכן והגוף שלי יגיב לזה לא טוב?