פרופ. בן יהודה היקרה,כבר התכתבנו בנושא זה ואני מודה לך על התשובות שנתת.יש לי שאלה נוספת ברשותך.בלוטת לימפה אשר צמחה די מהר במפשעה, נכרתה ונבדקה ונמצאה מסוננת בתאים גדולים ברובה ומכאן האבחנה הנוכחית. ניקור מוח עצם באגן הדגיםלימפומה פוליקולרית ללא טרנספורמציה.מספר פרטים אנמנסטיים. בת 63, אובחנה אצלה לימפומה פוליקולרית לפני 11 שנה.אסימפטומטית לחלוטין.קיבלה דאז CHOP ללא ריטוקסן, כמדומני 6 ססיות.פט- סקן אחרון, מעורבות של מספר בודד של בלוטות לימפה בלבד, מעל ומתחת לסרעפת. מעורבות נודלית בלבד. התוכנית של הרופא המטפל היא כדלקמן:CHOP X8 + ריטוקסן מהטיפול השני + טיפול משלים בבית עם התרופות המקובלות.העלית באחת מתשובתך אלי שמדובר במחלה חדשה. לאו דוקא טרנספורמציה.האם אמנם יש תימוכין לטענתך מתוקף זה שמח- עצם איננו מעורב בתאים גדוליםאלא למעשה(כמובן בהסתייגות שמדובר בניקור מלוקוס1 ) כי מדובר במחלה חדשה ומה הפרוגנוזה במקרה דנן, מתוך נסיונך הרחב.'
אני לאחר טיפול ICE ואינטרטקאל ולפני, ב"ה, השתלה עצמית , האם מותר לי לקחת אנטיביוטיקה מוקסיפן במשך שבוע? האם האנטיביטיקה מנטרלת את הטיפול הכימותרפי?תודה רבה מראש,
אני בין טיפולי ICE , ויש לי כאבי שיניים נוראיים , כמות PLATELETS הינו 91 בבדיקות דם , אני לפני, ב"ה, השתלה עצמית.מה ניתן לעשות במקרה כזה ? האם אני יכולה לעשות איזה שהוא סוג של טיפול שיניים?תודה רבה על עבודת הקודש שאת עושה כאן,
סאונה פינית
אני מציעה שתיצור קשר ישיר איתי או עם ד"ר גולדשמידט בעניין תלונותיך. אנא שלח לי בפקס את הפרטים שלך ונתקשר אליך עוד היום 02-6423067
בהמשך לשאלתי לפני מספר ימים, אימי בת 73 עם לימפומה דיפוזית של תאי בי גדולים, עברה 3 r-chop +
+ 2 טיפולי מבטרה ללא כימו, (הוחלט על השהיית הכימו בגלל תגובה חזקה שסיכנה מאוד את חייה, וכעת תעשה פט סי טי ואז הערכה מחודשת ואולי כימו במינון נמוך).
כל בלוטות הלימפה שלה היו נפוחות לפני הטיפולים + LDH 2000.
לאחר הטיפול השני כל הבלוטות נעלמו וה- LDH התאזן כבר לאחר הטיפול הראשון - היא הגיבה יפה לטיפול אבל זה כמעט עלה בחייה...
כעת היא מתחזקת ומרגישה יותר טוב אבל הרגישה 2 בלוטות קטנות נפוחות באזור הצוואר, גודלן קטן כגודל אפון. והן הופיעו באופן פתאומי.
אני ממש בהיסטריה, האם זה אומר שזה חזר כבר ? (אנחנו 3 חודשים מאז הכימו האחרון), האם צריכים שוב לעשות ביופסיה ולחכות 10 ימים לתשובות? או שהידיעה שיש סוג כזה של לימפומה לא מצריך שוב ביופסיה?
שאלה שנייה: כרגע אמא מקבלת רק מבטרה וחשה בתופעות לוואי של חוסר טעם בפה, פצעונים בפה (לא אפטות), תחושה של רעד בגוף והספירות שלה מעט נמוכות (לא ברמות של נויתרופניה), האם זה אופייני ? כי באתרים בארץ כתוב יותר על תופעות לוואי הסמוכות לקבלת החומר ולא זמן מה אחרי כן.
מודה לך מאוד
בתיקווה לטוב ולפט סי טי נקי...