שלום פרופ' דינה,
אני לאחר החלמה ע"י כימו' למחלת נן הוצקינס. בדיקת סיטי פאט שערכתי לבקשתך נמצאה תקינה ונמצאתי בריא. מאז החמיר מצכי עקב נימול רציני בידיים וברגליים עד כדי חוסר יכולת ללכת - נעזר כרגע במקל הליכה ועמד לבצע פיזיוטרפיה.
השאלות :
1. האם יש קשר למחלה עם עבודתי החיפה כימקלים קרוב ל- 20 שנה .
כידוע יש שם איזו אמיל אלכוהול ועוד חומרים אחרים.
2. האם הנימול- פגיעה עצבית - הינו הפיך, - התשובות עד כה מכל הרופאים שאינם יודעים , יתכן כן או לא. תשובה שאינה מספקת.
כידוע יש שם איזו אמיל אלכוהול ועוד חומרים אחרים. לא ידוע קשר בין הודג'קין וחשיפה לחומרים כימיים
2. האם הנימול- פגיעה עצבית - הינו הפיך, - התשובות עד כה מכל הרופאים שאינם יודעים , יתכן כן או לא. תשובה שאינה מספקת. אני חושבת שחשוב שתבדק על ידי נוירו-אונקולוג. הכוונה לרופא מערכת העצבים שקשור לאונקולוגיה ומכיר את תופעות הלוואי של המחלה והטיפול
נראה לי שהקרנות יעילות בטיפול מקומי...לא מבין למה לא לטפל בלימפומה אגרסיבית ממאירה,בהקרנות כלומר:,קצת כימותרפיה באישפוז יום(לא כמו בהשתלה עצמית)והחזרת תאי האב...ובכך לגרום פחות סבל למטופל מבחינת אגרסיביות הכימותרפיה ומשך זמן האישפוז...האם טיפלו כבר כך בעבר?
אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי, רוב תודות מראש
ב"ה
תודה על הפרום עם רופאה בכירה-שעונה.
שאלה:מצד אחד צריך פוסיד כדי להתמודד עם הנוזלים המצטברים עקב המחלה. מצד שני אני חושש- אולי חשש טיפשי- שבימים של קבלת כימוטרפיה הפוסיד יגרום לאיבוד של התרופה?